palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

24 érvényben lévő nemzetközi ösztöndíj pályázat

…hogy külföldön is lógathassuk a lábunkat, 24 érvényben lévő nemzetközi ösztöndíj pályázat csokorba gyűjtve: IFA Kutatói ösztöndíj – Kultúra és külpolitika program (Brüsszel), Malajzia Nemzetközi posztgraduális és posztdoktori ösztöndíjak, New York-i ösztöndíj lehetőség 2013, Canon Alapítvány kutatói ösztöndíj, Művészeti rezidencia program Art & Fashion témában (India, New Delhi), Japán állami és önkormányzati ösztöndíjak – Young Leaders’ program, Georgia Rotary Student Program Ösztöndíj 2014/2015, Svájci művészeti Mester-(Master’s) ösztöndíjak, Mummert Stiftung ösztöndíj, DAAD ösztöndíjak, Winter School on Law and Finance – Jogi és pénzügyi téli iskola diákoknak (Columbia Egyetem, Párizs), Az Izraeli Kormány ösztöndíjai külföldi hallgatók számára, Bajorországi ösztöndíj, Angliai természetvédelmi ösztöndíj 2013-2015, Arnold Schönberg Társaság ösztöndíj (Észtország), Hungary – Missouri Ösztöndíj, Rézler Gyula ösztöndíjak, Calasanctinus ösztöndíjak és a Visegrádi Alap ösztöndíja.

IFA Kutatói ösztöndíj – Kultúra és külpolitika program (Brüsszel)

A German Institute for Foreign Cultural Relations és a More Europe kutatói ösztöndíja a Culture and Foreign Policy (Kultúra és Külpolitika) programban való részvételre. Az ösztöndíj időtartama:  hat hónap. Helyszín: Brüsszeli (Belgium). Az ösztöndíjra jelentkezés részvételi feltételei: M.A. diploma, rendezvényszervezői tapasztalat, tudományos írói gyakorlat, valamint jó német és angol nyelvtudás. Az ösztöndíj mértéke: 1500 euró/hó.

Pályázati határidő: 2013. szeptember 9.

http://palyazatok.org/ifa-kutatoi-osztondij-kultura-es-kulpolitika-program-brusszel/    

 

Malajzia Nemzetközi posztgraduális és posztdoktori ösztöndíjak

 A Malajziai Kormány meghirdette nemzetközi posztgraduális és posztdoktori Ösztöndíj. A pályázó nem lehet több mint 40 éves (posztgraduális) és 45 éves posztdoktori képzésre való pályázás esetén. Legalább jelentkezési kérelemmel kell rendelkeznie egy Malajziai egyetem vagy fogadó intézménybe. Az ösztöndíjas számára a Malajziai Kormány biztosítja a repülőjegyek árának kifizetését, tandíjat, havi ellátást, éves könyv és belföldi utazási támogatást, egészségügyi és biztosítási díjak, letelepedési és adminisztrációs és a VISA értékének kifizetését. Fő tanulmányi területek: Mérnöki tudományok, mezőgazdasági- és halászati tanulmányok, Gazdasági és Iszlám pénzügyek, Információs és Kommunikációs technológia, Biotechnológia, Biológiai- és Élelmiszerbiztonsági tanulmányok, Infrastruktúrális tanulmányok, Környezeti tanulmányok.

Jelentkezési határidő: 2013 szeptember 10.

http://palyazatok.org/malajzia-nemzetkozi-posztgradualis-es-posztdoktori-osztondijak/

New York-i ösztöndíj lehetőség 2013

A Magyar Emberi Jogok Alapítvány (HHRF) New York-i irodájába keres a külhoni magyar közösségek nemzetközi jogvédelme iránt érdeklődő, angolul felsőszinten beszélő gyakornokot. A programra olyan magyar állampolgárságú, magyarországi felsőoktatási intézményben, nappali képzés keretében tanuló vagy már diplomát szerzett fiatalok jelentkezését várjuk, akik 12 hónapra el tudják kötelezni magukat szervezetünknél.
A beküldési határidő: 2013. szeptember 12. éjfél

http://palyazatok.org/new-york-i-osztondij-lehetoseg-2013/

Hungary – Missouri Ösztöndíj 

MBA ösztöndíj és szakmai gyakorlat Missouri állam egyetemein, alapdiplomával rendelkező vagy végzős munkatapasztalattal rendelkező BME, BCE, DE, PPKE, PTE hallgatói számára. Mindenki a saját egyetemén érdeklődjön, eltérő információkat találtam!!!!
Jelentkezési határidő: 2013. szeptember 12.

http://palyazatok.org/hungary-missouri-osztondij/

Canon Alapítvány kutatói ösztöndíj

A Canon Foundation in Europe (Canon Alapítvány) kutatói ösztöndíjakat hirdet európai és japán kutatóknak. A jelentkezőknek legalább mesterfokú diplomával vagy doktori fokozattal kell rendelkezniük. Az Alapítvány 15 ösztöndíjas kutató munkáját támogatja. Az ösztöndíj mértéke időarányosan 22500-27500 euró lehet.

Jelentkezési határidő: 2013. szeptember 15.

http://palyazatok.org/canon-alapitvany-kutatoi-osztondij/

Művészeti rezidencia program Art & Fashion témában (India, New Delhi)

A Khoj Nemzetközi Művész Egyesület 4 hetes rezidencia programra invitálja az Art & Fashion területen tevékenykedő művészeket. Pályázhatnak India és nemzetközi művészek. Az Egyesület fedezi az utazási-, szállás költségeket és szerény napidíjat is biztosít a művészek számára.
pályázatok beadási határideje: 2013 szeptember 15.

http://palyazatok.org/muveszeti-rezidencia-program-art-fashion-temaban-india-new-delhi/

Japán állami és önkormányzati ösztöndíjak – Young Leaders’ program

A program olyan fiatal köztisztviselőknek szól, akik a jövőben vezetői pozíciók várományosai. Célja a Japán iránti megértés elmélyítése, a különböző országok vezető egyéniségeinek humán és szellemi hálózatának kiépítése, Japánt is beleértve a világ országai közötti baráti kapcsolat kialakítása, valamint a politikai tervezőképesség fejlesztése. Magyarországról két kurzusra: állami (School of Government), illetve önkormányzati köztisztviselői (School of Local Governance) kurzusra lehet pályázni. Mindkettő angol nyelvű, egyéves program, amelynek elvégzése után az egyetem MA fokozatú végzettséget ad.

A pályázatok beérkezési határideje: 2013. szeptember 16-a (hétfő).

http://palyazatok.org/japan-allami-es-onkormanyzati-osztondijak-young-leaders-program/

 

Calasanctius Ösztöndíj – Master of Arts in Communications Management (John Carroll University, USA)

A Calasanctius Ösztöndíj Alapítvány tanulmányi ösztöndíj pályázatot hirdet az Egyesült Államokba a Calasanctius Training Program (CTP) keretében, Master of Arts in Communications Management képzésre. Az ösztöndíj értéke: $24 800 (tandíjmentesség).
Jelentkezési Határidő: 2013. szeptember 30.

Calasanctius Ösztöndíj – ösztöndíj pályázat az Egyesült Államokba

Calasanctius ÖsztöndíjAlapítvány tanulmányi ösztöndíjpályázatot hirdet az Egyesült Államokba a Calasanctius Training Program keretében 2014. januári kezdéssel, a (1) Master of Business Administration – Niagara University és Master of Business Administration – Canisius College szakokon.
Jelentkezési határidő: 2013. szeptember 30.

Georgia Rotary Student Program Ösztöndíj 2014/2015

Az idén is lehetőség van a Georgia Rotary Student Program által szponzorált, nálunk “Georgia-ösztöndíjnak” nevezett programra való jelentkezésre. A georgiai Rotary klubok által létrehozott és működtetett Georgia Rotary Student Program, Inc.  keretein belül működő programban minden évben mintegy 80-90 diáknak van lehetősége egy tanéven keresztül Georgia állam valamelyik, az őket szponzoráló, a 6900-as, 6910-es vagy a 6920-as districthez tartozó klubja által kiválasztott egyetemen vagy főiskolán tanulni. Az ösztöndíj a 2014-2015-ös tanévre vonatkozik.

Jelentkezési határidő: 2013 október 1

http://palyazatok.org/georgia-rotary-student-program-osztondij-20142015/

Rézler Gyula ösztöndíj (The University of New Mexico in Albuquerque, New Mexico)

A Rézler Gyula Alapítvány ösztöndíj pályázata magánszemélyek számára. Az ösztöndíj a posztgraduális munkaügyi konfliktuskezeléssel, elsősorban mediációval és arbitrációval kapcsolatos tanulmányokat támogat az Egyesült Államokban: Anderson School of Management, University of New Mexico, Albuquerque, USA. Az ösztöndíj időtartama 4 hónap. A jelentkezőknek 35 év alattinak kell lenniük és már rendelkezniük kell valamennyi munkatapasztalattal .  Az ösztöndíjas 5000 USD/hó pénzügyi támogatást, könyvtámogatást és egészségügyi biztosítást kap. A Rezler ösztöndíjast, arra ösztönzik, hogy megfigyelőként részt vegyenek a tényleges választott bírósági és mediációs tárgyalásokon. Jelentkezési határidő: 2013 október 1.

Rézler Gyula ösztöndíj (Department of Central European Studies, Indiana University , Bloomington, USA)

A Rézler Gyula Alapítvány ezen ösztöndíja, posztgraduális szociológiai tanulmányokat támogat az Egyesült Államokban: Central Eurasian Studies Department , Indiana University-n, Bloomingtonban. A 35 évnél fiatalabb pályázónak magas fokú angol nyelvtudással kell rendelkeznie és előnyben részesülnek azok a jelentkezők, akik PhD fokozat megszerzését tervezik.  Az ösztöndíj mértéke: 5000 USD.
Jelentkezési határidő: 2013 október 1.
http://palyazatok.org/rezler-gyula-osztondij-department-of-central-european-studies-indiana-university-bloomington-usa/ 

 

Svájci művészeti Mester-(Master’s) ösztöndíjak

A Balassi Intézet, MÖB Iroda és a Svájci Államszövetség – Mester-(Master’s) képzésre szóló ösztöndíjra jogosító pályázatot írt ki művészeti képzésben résztvevők számára. Pályázható területek: előadóművészet, építőművészet, film- és videoművészet, iparművészet, képzőművészet, multimédia, zeneművészet)

Pályázati határidő: 2013.október 15.

http://palyazatok.org/svajci-muveszeti-mester-masters-osztondijak/

Mummert Stiftung ösztöndíj

A  Rochus und Beatrice Mummert Stiftung több éves ösztöndíjat kínál leendő csúcsvezető mérnök, természettudós és közgazdász hallgatóknak. Az alapítvány a Robert Bosch Stiftung keretében közép- és délkelet-európai diákok két és fél éves, kölni (Unizu Köln vagy Deutsche Sporthochschule Köln), illetve aacheni (RWTH Aachen) mesterképzését támogatja.

Beadási határidő: 2013. november 01.

http://palyazatok.org/mummert-stiftung-osztondij/

 

DAAD ösztöndíjak

DAAD graduális ösztöndíj művészek és építészek számára 2014/2015

Az  ösztöndíj  a  képzőművészet,  formatervezés,  filmművészet,  zeneművészet,  építészet, belsőépítészet,  tájépítészet, várostervezés,  vidéktervezés,  valamint  előadóművész (színművészet,  rendezés,  tánc-  és  mozdulatművészet  stb.) magyar  hallgatóknak  azt  a lehetőséget  kínálja,  hogy  a  német  felsőoktatási  intézményben  egy  egyéves  végzettség nélküli  szakirányú  továbbképzésen  illetve  kiegészítő  művészeti  képzésen  vegyenek  részt, vagy graduális képzés során egy német végzettséget (pl. Master/diploma) szerezzenek meg.

A pályázatok beérkezési határideje a DAAD bonni irodájába:

  • az építészet, belsőépítészet, tájépítészet, várostervezés, vidéktervezés szakterületéről 2013. november 1. (érkezési időpont!),
  • a képzőművészet, grafikai és formatervezés, film, zene, színjátszás, rendezés, tánc, valamint koreográfia szakterületéről 2013. november 15. (érkezési időpont!) Az érkezési és nem a feladási időpont számít!

http://palyazatok.org/daad-gradualis-osztondij-muveszek-es-epiteszek-szamara-20142015/

DAAD Graduális tanulmányi ösztöndíj bármely tudományterület számára 2014/2015

Az  ösztöndíj bármely  tudományterületen  végzett  magyar  hallgatók  számára  azt a lehetőséget kínálja,  hogy  német  felsőoktatási  intézményben  mester-  vagy  egyéb  graduális képzésen  vegyenek  részt  a  német végzettség  megszerzése  céljából.  Az  ösztöndíj megpályázható  a  hazai  graduális  szintű  képzés  csak  első  vagy  csak második  évének németországi  elvégzésére  is,  ekkor  azonban  a  végzettség  a  hazai  intézményben  kerül megszerzésre.

Pályázati határidő: 2013. november 15.

http://palyazatok.org/daad-gradualis-tanulmanyi-osztondij-barmely-tudomanyterulet-szamara-20142015/

DAAD Kutatói ösztöndíj doktoranduszoknak és fiatal kutatóknak 2014/2015

A magyar fiatal kutatók számára az ösztöndíj lehetőséget nyújt németországi felsőoktatási intézményben vagy  kutatóintézetben  történő  kutatásra  vagy  továbbképzésre. Elsődleges célja a doktori kutatások támogatása.

Jelentkezés: folyamatos

http://palyazatok.org/daad-kutatoi-osztondij-doktoranduszoknak-es-fiatal-kutatoknak-20142015/

Winter School on Law and Finance – Jogi és pénzügyi téli iskola diákoknak (Columbia Egyetem, Párizs)

Winter School on Law and Finance – Jog és pénzügy téli iskola diákoknak (Cloumbia Egyetem, Párizs). A Columbia Egyetem ad helyet a 2014 január 6-9. között megrendezendő Jog és pénzügy téli iskolának, Párizsban a Global Centerben. Az iskolába jogi-, gazdasági területen tanuló végzős vagy PhD hallgatók és fiatal kutatók jelentkezését várják. A részvétel ingyenes. Az Intézet 300 $-ig utazási és szállásfinanszírozási ösztöndíjat nyújt a jelentkezők számára.

Jelentkezés 2013 november 18.

http://palyazatok.org/winter-school-on-law-and-finance-jogi-es-penzugyi-teli-iskola-diakoknak-columbia-egyetem-parizs/

Az Izraeli Kormány ösztöndíjai külföldi hallgatók számára

Az Izraeli Kormány külföldi diákok számára ösztöndíj pályázatokat hirdet. Az ösztöndíjra magyar állampolgárok is pályázhatnak. Az ösztöndíjak típusai: (1) Nyári nyelvtanfolyamok (2) 1 tanévre szóló ösztöndíjak vagy kutatási ösztöndíjak. Alapvető követelmények: (1) legalább BA vagy BSC diploma, jó tanulmányi eredmény, (2) 35 év alatti állampolgár, (3) angol vagy héber nyelvtudás és (4) a kérelmezőnek meg kell felelnie az adott Izraeli Egyetem tanulmányi követelményeinek. Az ösztöndíj mértéke lehet rész- vagy éves ösztöndíj. Ezek tartalmazzák az egészségbiztosítást, a tandíj költségét és a havi ösztöndíjat.

A pályázatok benyújtásának határideje: 2013 november 30.

http://palyazatok.org/az-izraeli-kormany-osztondijai-kulfoldi-hallgatok-szamara/

Bajorországi ösztöndíj

BAYHOST (Bayerisches Hochschulzentrum für Mittel-, Ost- und Südosteuropa) 12 hónapra szóló tanulmányi ösztöndíjat kínál diplomás, valamint felsőfokú tanulmányaikat legkésőbb 2014. július 31-ig befejező utolsó éves hallgatóknak valamennyi tudományágban a 2014-2015-ös tanévre Bajorországban. Ösztöndíj mértéke 700 €/hó vagy 8.400 €/év.
A pályázatok beérkezési határideje: 2013. december 1.

http://palyazatok.org/bajororszagi-osztondij/

Angliai természetvédelmi ösztöndíj 2013-2015

Munkavállalók, munkakeresők, pályakezdők és munkanélküliek angol nyelvű szakmai továbbképzése a természetvédelem szakterületén: az elhelyezkedési esélyek növelése szakmai és nyelvi képzésen keresztül.

Miben részesülnek a NatureTrain2 pályázat nyertesei: 

  • Összesen 18 fő 5 csoportban 12 hetes természetvédelmi nyelvi és szakmai gyakorlaton vehet részt Angliában (Devon megye, Sharpham)
  • További 7 főkét hetes intenzív természetvédelmi szakmai úton vehet részt Angliában (Devon megye)
  • A program teljes költségtérítést biztosítja kiutazásra, nyelvi felkészítésre, kint tartózkodás költségeire

Jelentkezés határideje 2013. december 3.!
http://palyazatok.org/angliai-termeszetvedelmi-osztondij-2013-2015/

 

Josephine de Karman ösztöndíj (Amerikai egyetemre már beiratkozott hallgatók számára)

Josephine de Karman ösztöndíj program célja a már beiratkozott diákok egyetemi tanulmányainak támogatása az Egyesült Államok egyetemein.  Jelentkezési határidő: 2014 január 31. Az ösztöndíjmértéke: ~ 8000 USD/félév végzős hallgatók és 14 000 USD/félév nem végzős hallgatók esetében. Az ösztöndíj időtartama 1 év.
Jelentkezési határidő:  2014 Január 31.

Arnold Schönberg Társaság ösztöndíj (Észtország)

Az észt és a külföldi művészek és kutatók közötti hatékony kommunikáció és együttműködés segítésért jött létre az Észtországi Arnold Schönberg Társaság ösztöndíjprogramja, a Schönberg Alkotóház (Schoenberg Residence). Az ösztöndíjra elsősorban zeneszerzők, zenészek, zeneteoretikusok és kutatók jelentkezhetnek.

Jelentkezési határidő: Folyamatos

http://palyazatok.org/arnold-schonberg-tarsasag-osztondij-esztorszag/

Visegrádi Alap ösztöndíj

Angol nyelvű nemzetközi tanulmányok mesterképzés indul október 1-jétől a Visegrádi Négyek országai négy egyetemének együttműködésében. A krakkói Jagelló, a brnói Masaryk, a besztercebányai Matej Bel és a Pécsi Tudományegyetem közös képzése során a hallgatók minden félévet az egyik partnerintézményben töltenek. A Visegrádi Alap támogatásának köszönhetően a képzés ösztöndíjas helyeket is tud biztosítani. A jelentkezés folyamatos, legkésőbb augusztus közepéig.

Jelentkezési határidő: Folyamatos

http://palyazatok.org/visegradi-alap-osztondij/