palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

3D Fantáziaterek 2009-Matte Painting verseny

bpix palyazatMagyarországon először kerül meghirdetésre olyan verseny, ahol a kézzel festett, fotorealisztikus digitális festmények, képzelt terek és figurák alkotói, grafikusok, dizájnerek, építészek, belsőépítészek indulhatnak nem mozgóképi alkotásaikkal. Jelentkezési határidő meghosszabbítva 2010. január 31-ig!


A versenyre 2009.11.19.-től lehet jelentkezni 2010. január 31-ig.

A verseny célja:
A BPIX Digitális AlkotóCentrum meghirdeti a 3D Fantáziaterek 2009 Matte Painting Versenyt, melynek célja: művészi értékű, számítógépen alkotott fotorealisztikus digitális festmények, képzelt terek és figurák bemutatása a Ráday kultuccában, ezzel a digitális festészet népszerűsítése és elismertségének növelése.

A versenyen indulók köre:
A verseny nyilvános, a képzelt terek és figurák alkotói, grafikusok, dizájnerek, építészek, belsőépítészek, amatőr és hivatásos alkotók indulhatnak alkotásaikkal.

A benyújtható versenyművek:
Az alkotások témája a képzelt terek és figurák témakörön belül kötetlen. Az alkotások készülhetnek bármely grafikai programmal, irányzatban és stílusban, de nem lehetnek mozgóképi (flash, animáció) alkotások.
Követelmény, hogy a beküldött digitális kép a beküldő saját alkotása legyen. A versenyen indulni csak olyan Matte Painting alkotásokkal lehet, melyek díjazva még nem voltak.
A képek mérete nem haladhatja meg alkotásonként a 2MB-ot, illetve az 1200*1600 pixel méretet. Benyújtani kizárólag JPG formátumú alkotásokat lehet.

A verseny díjazása:

 • A verseny győztese, az első helyezett “3D Fantáziaterek 2009” trófeát nyeri el az alábbi jutalmakkal:
 • A nyertes pályázó alkotásaiból egyéni kiállítást rendezhet a BPIX Digitális AlkotóCentrumban, Budapest IX., Ráday u. 31/b sz. alatt, amelyhez a kiállítandó alkotások nyomtatását giclée technikával és kasírozását a BPIX Digitális AlkotóCentrum  ajánlotta fel,
 • A nyertes versenymű regisztrálása a DigitalArtCatalogue.com önkéntes nyilvános digitálisfestmény-katalógusban, melynek költségeit a BPIX Digitális AlkotóCentrum állja.
 • Egyéb szponzori felajánlások.

A versenyművek benyújtása:

Versenyműveket a versenyre regisztrálni kell. Egy pályázó több alkotással is nevezhet a versenyben. Az alkotásokat egyenként kell regisztrálni, azaz annyiszor kell a Regisztrációs adatlapot kitölteni, ahány alkotással kíván az alkotó a versenyen indulni.

A versenyművek benyújtásának  menete:

 1. Döntse el, mely alkotásait kívánja benyújtani. (Egy pályázó több alkotással is nevezhet a versenyben.) Ellenőrizze a képek méretét, hogy ne haladja meg alkotásonként a 2MB-ot, illetve az 1200*1600 pixel méretet. Szükség esetén kicsinyítse le a képet. Ellenőrizze azok formátumát, benyújtani kizárólag JPG formátumú alkotásokat lehet.
 2. Minden benyújtott alkotás regisztrálásáért regisztrációs díjat kell fizetni. A regisztrációs díj: 2500 Ft (2000 Ft+áfa) benyújtott alkotásonként. A regisztrációs díjat a BPIX Művészeti Webshop (http://bpix.aruhaz.info/) Regisztrációs díjak befizetése  menüpontjában lehet befizetni.
 3. Az elküldendő alkotások kiválasztását és a regisztrációs díj befizetését követően kattintson az alábbi Regisztráció feliratra és vigye fel az alkotásokat egyenként, azaz töltse ki az összes kért adatot minden versenyműről külön-külön, illetve csatolja az alkotásokat jpg formátumban.

A versenyzőknek az alábbi adatokat kell megadni a regisztráció során:

 • A benyújtandó alkotás címe:
 • Az eredeti alkotás mérete pixelben:
 • Milyen technikai eszközt (digitális rajztábla, digitalizáló monitor, egér) használt:
 • Milyen grafikai programot (Photoshop, Corel Painter stb.) használt:
 • Az alkotó neve:
 • Az alkotó lakcíme:
 • Az alkotó telefonszáma:
 • Az alkotó e-mail címe:
 • A regisztrációs díj befizetésének dátuma:
 • A regisztrációs díj befizetésének módja:
 • Az adatok kitöltésével egyidejűleg kell feltölteni a rendszerbe a benyújtandó alkotást is.

(Az eredményhirdetést követően a verseny nyertesét meg fogjuk kérni, hogy a kinyomtatásra kerülő alkotásokat nagy felbontásban, eredeti méretben is bocsássák a kiírók részére.)

Beküldési határidő: 2010. január 31.

A versenyművek elbírálása:
A festményeket 3 tagú zsűri értékeli. A zsűri döntését közzétesszük a www.bpix.hu weboldalon, ill. minden pályázót e-mail útján is értesítünk.

Részvételi feltételek:
A verseny résztvevőjének tudomásul kell vennie, hogy a beküldött alkotások elkészítésével vagy azok nyilvános bemutatásával (kiállításával) okozott személyiségi és szerzőijog-sértésekért minden felelősség a beküldőt (alkotót) terheli, beleértve a jogsértéssel bekövetkező anyagi felelősséget is.
A pályázaton részt vevő a pályázati anyag beküldésével automatikusan elfogadja azt a pályázati feltételt, hogy a BPIX Digitális AlkotóCentrum a versennyel kapcsolatos publikációinál az alkotásokról készült ábrázolásokat szabadon és térítésmentesen használhatja.

Információ: A versennyel kapcsolatos kérdések az info@bpix.hu e-mail címen tehetők fel.

Az alkotások regisztrációja