palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Street-AJA Videopályázat

aja palyazatA nyár végén beharangozott filmes pályázatunkhoz végre minden összeállt, így a mai naptól ezt meghirdethetjük. Közel tízezer dollár értékű nyeremény kerül kiosztásra a díjazottak között december 20-án.
Az FCPUG-tól független három tagból álló zsüri Pacsorasz Viktor filmrendező vezetésével fogja kiválasztani az első három legjobb klipet, technikai és esztétikai szempontok alapján. A verseny résztvevőinek egy zenés videoklippet kell elkészíteniük, a kész anyagokat elsősorban a vágás kreativitása valamint a felvételek minsősége és az összhatás alapján pontozza a független zsűri…


A fődíj
egy AJA IO Express, illetve Sapphire utómunka szoftver, valamint az Artbeats szabadon felhasználható professzionális film sablon gyűjteménye, Magic Bullet Text Anarchy, PluralEyes, Toolfarm és a Szofter.hu Díjnyertes Digitális Média Alkalmazása: Adobe Gyorstalpaló DVD illetve az első magyar nyelvű Final Cut Pro könyv. Több mint 6.000 dollár értékű főnyeremény.
Második díj az Artbeat szabadon felhasználható professzionális film sablon gyűjteménye,  egy Magic Bullet ToonIt illetve Toolfarm és a Szoftver.hu Díjnyertes Digitális Média Alkalmazása: Adobe Gyorstalpaló DVD valamint az első magyar nyelvű Final Cut Pro könyv.
Harmadik díj egy Magic Bullet Looks,  Toolfarm és Szofver.hu DVD illetve az első magyar nyelvű Final Cut Pro könyv.
Minden résztvevő automatikusan egy hónap Sapphire licenszjogot kap.

A játék címe: “STREET” vagyis az utca: így a zenére vágott videoklipnek valamilyen formában kötődnie kell ehhez a témához.
A játékban lehet saját felvételeket illetve saját zenét is felhasználni viszont akinek erre nincs lehetősége, azok számára biztosítunk HD felvételeket illetve zenét is. Három Canon 7D kamerával jártuk be London, Budapest és Antwerpen utcáit és ezeket a felvételeket biztosítjuk nyersanyagként a játékhoz, csakúgy mint a közel száz, a játékra komponált zenét, amelyeket az FTP szerverünkről lehet letölteni és felhasználni a klipekben.
(A saját nyersanyag felhasználása természetesen lehetséges, sőt javasolt, az általunk készített felvételeket csak segítségképpen nyújtjuk azoknak akiknek esetleg nem áll módukban kamerázni de szeretnének résztvenni a játékban. Amenyiben az általunk biztosított zenék kerülnek felhasználásra, úgy a zeneszerzőt illetve a dalcímet kérjuk a klip végén feltüntetni. A filmek és a zenék szerzői jogvédettek, így azokat csak az AJA Videojátékban használhatók fel, más helyen semmilyen formában sem. A nem általunk készített felvételek illetve zene felhasználási joga is a szerzőt kell hogy megillesse, így az ebből származó esetleges későbbi jogi problémák felmerülésében az FCPUG -t semmilyen felelősség nem terheli.)

Mi a teendő a játékban való részvételre?

  1. Készíts egy pár perces klipet (max 6 perc) saját anyagból (vagy használd az általunk biztosított nyersanyagot)
  2. Töltsd fel az exposureroom.com oldalára (ehhez kell egy ingyenes regisztráció) 720p méretben
  3. Írj egy levelet az fcpug(kukac)fcpug.hu címre, add meg a klip címét, neved, címed, telefonszámod, életkorod, röviden mutasd be magad és írd le milyen szoftverek segítségével készítetted a klipet

A zsűri a beérkezett munkákat folyamatosan figyeli. Eredményhirdetés: december 20. A díjazottak postán kapják meg a nyereményeket.
Mindenkinek sok szerencsét és jó játékot kívánnak a játék szervezői!

(Ideiglenes FTP szerver: a játékban szabadon használható nyersanyag elérése: ftp.intrex.hu, azonosító: fcpug2, jelszó: december. Az FCPUG a játék változtatási jogát fenntartja. A játékszabályokhoz nem illeszkedő munkákat érvénytelennek tekintjük.)

Bővebb információ: http://fcpug.hu/?page_id=4052

Forrás: http://fcpug.hu/?page_id=4052