palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

StarKing videópályázat

starking palyazatEgy jó ötlet, egy kis szerencse, és a következő filmjét a StarKing jóvoltából már egy új Apple MacBookon vághatja meg! Készítsen egy legalább 20 másodperces, de legfeljebb 2 perc hosszú filmet, és küldje be a StarKing videópályázatára. A film bármilyen eszközzel és technikával elkészíthető: mobiltelefon, videofelvevő, iPhone, kamerás iPod nano, a Mac beépített iSight kamerája, Adobe Flash animáció…

Filmet készíteni Macen a legegyszerűbb, akár egy hollywoodi szuperprodukcióról, akár a családi nyaraláson készült videóról van szó. Az Apple videós szoftverválasztéka a laikusoknak szánt iMovie-tól a Francis Ford Coppola által is használt Final Cut Studio-ig terjed. Ám az Apple nem csupán szoftvereket kínál: a Macbe épített iSight kamera után már az iPhone 3GS-be, sőt a legújabb iPod nanóba is videokamera került.

Egy jó ötlet, egy kis szerencse, és a következő filmjét a StarKing jóvoltából már egy új Apple MacBookon vághatja meg! Készítsen egy legalább 20 másodperces, de legfeljebb 2 perc hosszú filmet, és küldje be a StarKing videópályázatára. A film bármilyen eszközzel és technikával elkészíthető: mobiltelefon, videofelvevő, iPhone, kamerás iPod nano, a Mac beépített iSight kamerája, Adobe Flash animáció… Az elkészült munkát honlapunk látogatói fogják pontozással értékelni, a végső sorrend is a leadott szavazatok alapján dől majd el.

Milyen filmeket várunk?
Rövid, frappáns történetet a Mac előnyeiről, a Macre váltásról, saját reklámfilmet vagy riportot a StarKinggal vagy az Apple-lel kapcsolatban, vagy akár a jövő Apple termékeit bemutató animációt.

Sőt, az Apple-től független témával is lehet pályázni. Az egyetlen kikötés, hogy a filmben szerepeljen a StarKing neve, logója, a www.starking.hu webcím vagy a weboldal képe – például egy monitoron vagy papírlapon.

A nyertes pályázó
egy fehér Apple MacBookkal lesz gazdagabb. Szavazni is megéri, hiszen azok között, akik leadják szavazatukat, és emailcímükkel feliratkoznak a StarKing hírlevelére, egy új kamerás iPod nanót sorsolunk ki.

A pályázatok beküldési határideje
2009. november 30-a, a szavazás 2009. december 20-án zárul, az eredményhirdetést és a nyeremények átadását pedig december 23-án tartjuk.

Pályázati feltételek

A pályázat kiírója a StarKing Óbuda Kft.

A pályázaton érvényesen csak 18 éven felüli magyar állampolgárok indulhatnak, magánszemélyként. Egy pályázó több pályamunkát is beküldhet, de minden pályamunkához külön jeligét kell választani, és önállóan, külön borítékban kell beküldeni. A StarKing Óbuda Kft. tagjai, alkalmazottai és azok közvetlen hozzátartozói nem indulhatnak a pályázaton. A részvétel ingyenes.

A pályázó kizárólag saját eredeti szerzői alkotásával pályázhat. E feltétel megsértése esetén a pályázat érvénytelenné válik, és a pályázó díjat nem kaphat, vagy ha ez a díjátadást követően válik ismertté, akkor a pályázó köteles a díjat visszaszolgáltatni. A pályázó a pályamunka beküldésével kijelenti a pályamunkájáról, hogy az saját szerzői műve, továbbá felelősséget vállal azért, hogy az általa benyújtott pályamunka nem sérti más szerzői jogát. A StarKing Óbuda Kft. az esetlegesen megjelenő jogsértő tartalomért nem vállal felelősséget.

A pályamunka hossza 20 másodperctől 120 másodpercig terjedhet, és meg kell felelnie a pályázati kiírásban megadott technikai feltételeknek.

A StarKing Óbuda Kft. fenntartja a jogot a pályamunkák előzetes szűrésére. A pályázaton csak azok a pályaművek vesznek részt, amelyek az előzetes szűrésen átjutottak. A visszautasított pályázatok beküldőit külön értesítjük.

Tartalmi követelmények: A videopályázat egyetlen tartalmi megkötése, hogy a benyújtott filmben jól látható módon szerepelnie kell a StarKing nevének, logójának vagy weboldalának.

Határidő
A pályamunkák postára adási határideje 2009. november 30.


Pályamunkák benyújtásának módja

A pályamunkát CD vagy DVD adathordozón kérjük leadni.

A pályázat jeligés. A pályamunkát tartalmazó lemez mellé egy jeligével ellátott, lezárt borítékot kell mellékelni, mely tartalmazza a pályázó nevét, címét és telefonszámát. Ezt a lezárt borítékot a lemezzel együtt egy nagyobb borítékban kell elhelyezni, melyen ugyancsak szerepel a jelige. A pályamunkát a StarKing Óbuda Kft. címére kell elküldeni vagy nyitva tartási időben személyesen behozni: 1033 Budapest, Bécsi út 77-79.

Azonos pályázó különböző pályamunkáit külön, egymástól eltérő jeligével ellátva kell beadnia. A filmen személyes adatok elhelyezése a pályázatból való kizárást vonja maga után.

Eredményhirdetés, fődíj
A pályázat nyertesét a StarKing.hu weboldalon lebonyolított közönségszavazással választjuk ki. A közönségszavazás ideje alatt (2009. november 12-től 2009. december 20-ig) legtöbb szavazatot kapott pályamű készítője egy Apple MacBook hordozható számítógépet nyer. A nyeremény készpénzre nem váltható, adóvonzatát a StarKing Óbuda Kft. teljes egészében átvállalja.

A szavazás nyilvános, ám érvényes szavazathoz a StarKing.hu hírlevelére fel kell iratkozni. A szavazóknak meg kell adni nevüket, email címüket és telefonszámukat. Az érvényesen szavazók között 2009. december 21-én egy új kamerás iPod nano készüléket sorsolunk ki.

Technikai feltételek
A pályamunkákat bármilyen technikával (film, video, animáció) el lehet készíteni, de az anyagot számítógépes formában, szabványos adat CD-re vagy adat DVD-re írva várjuk a következő fájlformátumok egyikében:

  • Windows Media Video (.WMV)
  • .3GP (mobitelefon)
  • .AVI (Windows)
  • .MOV (Mac)
  • .MP4 (iPod / PSP)
  • .MPEG
  • .FLV (Adobe Flash)
  • .MKV (H.264)

A képfelbontás legalább 320×240, legfeljebb 1280×720 legyen. A film hossza 20 másodperctől 120 másodpercig terejdhet.

Szerzői és felhasználói jogok
A pályázat benyújtója hozzájárul ahhoz, hogy a pályázat kiírója a pályaműről készült reprodukciót elektronikus formában megjelentesse, és ennek érdekében a pályázat kiírója számára nem kizárólagos, de korlátlan időre szóló felhasználási jogot ad a pályázó nevének feltüntetése mellett. A pályázat kiírója által felajánlott nyereményhez jutás lehetőségén kívül a pályázó a díjazásról lemond.

A pályaművek megjelentetése a StarKing.hu és YouTube.com weboldalakon történik, melynek felhasználási feltételeit a pályázó elfogadja.

A pályázók által megadott elérhetőségeket a pályázat kiírója adatbázisában regisztrálja, azokat harmadik személynek csak a pályázó külön beleegyezésével adja ki.

Elindult a szavazás a StarKing videópályázatán!
A pályázaton induló filmek listája folyamatosan bővül. Szavazatával Ön is segíthet eldönteni azt, melyik videó készítője nyeri az új MacBookot. Az érvényesen szavazók között egy kamerás iPod nanót sorsolunk ki december 21-én.
Fontos tudni, hogy szavazata csak akkor lesz érvényes, ha a StarKing hírlevelére legkésőbb december 20-ig feliratkozik ugyanazzal az e-mail címmel, mint amit a szavazáshoz használt. Aki már hírlevelünk olvasója, nem kell még egyszer regisztrálnia. Szavazásnál azt az e-mail címét adja meg, amire a StarKing hírlevelét kapja, és szavazata érvényes lesz.

Egy e-mail címről több szavazatot is elfogadunk, de egy videóra egy e-mail címmel csak egyszer lehet szavazni. Ha tehát több videó is megtetszik, nincs akadálya annak, hogy mindegyikre leadjon egy-egy szavazatot. Az érvényes szavazatokat naponta összesítjük, így mindenki követheti a verseny állását. A szavazás december 20-án zárul.

Bővebb információ: http://www.starking.hu/

Forrás: http://www.starking.hu/