palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

4. RUG ART FEST – Pályázat a kortárs szőnyegtervezők találkozóján való részvételre

Két dimenzióban a Fonal Vonalként ábrázolható  – Három dimenzióban azonban minden Vonalnak van ki-terjedése és ez a Vonal a textilművészek kezében maga a Fonal  – A fonal, amit húrként feszítünk ki szövő-székeinken, és a fonal, amit a húrok között számtalan színes játékkal hozunk mozgásba magunk és mások örömére azért, hogy minták és technikák harmóniáján keresztül összefüggő és szemet gyönyörködtető sző-nyeggé, takaróvá, falitextillé váljon a térben  – A fonal azonban úgy is irányítható, hogy ne csak statikus mintát képezzen – A szőnyeg, takaró más lakástextilek kompozíciója leleményes technikai megoldásokkal mozgásba hozható úgy, hogy közben a funkció ne sérüljön, sőt inkább jól használható, de a szemlélő számára mindig megújuló élményt nyújtson.

PÁLYÁZAT CÉLJA
A kortárs lakberendezés kihívásaira reflektáló újszerű, innovatív op-art inspirációból kiinduló, de azt továbbgondoló elsősorban alkalmazott irányultságú szőnyegek, textiles falburkolatok, textiles tárgyak, lakástextilek tervezése, készítése.

PÁLYÁZÓK KÖRE
Professzionális művészek.

PÁLYÁZAT RÉSZLETEI
Egy pályázó maximum 3 db tárggyal pályázhat. Technika, méret, alapanyag szabadon választott.

A pályamunka lehet:

  • egyedi tervezésű szőnyeg
  • kis- és nagy szériás szőnyegkollekciók
  • intelligens – interaktív szőnyeg
  • falburkolat – térelválasztó
  • textiles kisbútorok, dekorációs tárgyak, lámpák
  • lakástextilek mint párna, takaró, terítő, függöny

DÍJAZÁS
A szakmai zsűri által kiválasztásra kerülő termékek kiállításra kerülnek a 4. RUG ART FEST bemutatón, valamint átadásra kerül a szakmai és a közönség Aranyvilla díj.

ZSŰRI TAGJAI
IMRE Györgyi PHD Főmuzeológus, Vasarely Múzeum, Budapest KISS Katalin Ferenczy Noémi díjas textilművész ZALAVÁRI József egyetemi docens, DLA habil., ipari formatervező művész, szobrász

JELENTKEZÉSI HATÁRIDŐ: 2020. 11.30.
Jelentkezési lap letölthető: www.rugartfest.hu www.szettrugart.com

A PÁLYÁZAT BEADÁSI DOKUMENTUMAI
Jelentkezési lap: több pályamunka esetén elég egyszer kitölteni a jelentkezési lapot.
Pályázati dokumentáció: PDF formátumban 3 db fotó egy tárgyról a legjellemzőbb nézetekben, valamint rövid leírás max. 1000 karakter.
A kitöltött jelentkezési lapot, valamint a pályamunka dokumentációt a következő címre kérjük elküldeni:
rugartfest@gmail.com – Tárgy: TÉR MOZGÁS F’ONAL

A pályázattal kapcsolatos kérdéseket írásban kérjük a rugartfest@gmail.com címre elküldeni. Munkatársaink minden kérdésre részletes választ küldenek.