palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

44. Országos Középiskolai Fotókiállítás

44. Országos Középiskolai Fotópályázat 201144. ORSZÁGOS KÖZÉPISKOLAI FOTÓKIÁLLÍTÁS PÉCS 2011. A Simonyi Károly Szakközépiskola és Szakiskola fotókiállítást rendez Pécsett, az iskola aulájában a beküldött és a zsűri által kiválasztott képek felhasználásával.

A képek beérkezésének határideje: 2011. február 06. 24:00
Nyilvános képbírálat az iskolában: 2011. február 26. 10:00
A kiállítás ünnepélyes megnyitója és a díjak kiosztása:  2011. április 1. 11:00

Részvételi feltételek:
A pályázaton részt vehet minden rendszeres középfokú oktatásban részesülő tanuló, személyenként legfeljebb öt darab (országos pályázaton még nem díjazott) – fekete-fehér, színes, vagy monokróm – egyedi, vagy sorozatnak tekintett – digitális képpel. A sorozat minden tagja külön képnek számít, ezért a zsűri a sorozatok képeit egyedi képként is értékelheti, valamint meg is bonthatja a sorozatokat.

A képeket számítógéppel, elektronikus úton, regisztráció után és méretezve kell feltölteni az okfp.hu weblapra. A képek hosszabbik oldala 2835 pixel legyen, ez 300 dpi felbontásnál 24 cm-nek felel meg, kiterjesztésük JPEG, digitális méretük egyenként ne legyen 5 Mbyte-nál nagyobb. A kiírástól eltérő méretű képek nem vehetnek részt a pályázaton. (kép méretezése) Témák szerinti kategóriákat nem határozunk meg, a képek témája a jó ízlés határain belül legyen, melyért a szerző felelősséget vállal.
Papírképeket nem kell beküldeni, a kiállításra kerülő papírképek elkészítéséről a digitális képek zsűrizése után a rendezők gondoskodnak, így a pályázót semmilyen postaköltség, nyersanyag-költség és kidolgozási költség nem terheli. A regisztráció helyettesíti a nevezési lapot, melynek minden rovatát figyelmesen kell kitölteni. A regisztráció után a kívánt darabszámú képet (maximálisan öt darabot!) egyenként kell feltölteni. A beküldési határidőig a képek és adatok cserélhetők, javíthatók, törölhetők. A kiállításon szereplő képek a rendező tulajdonában maradnak.
A nevezési határidő lejárta után képek már nem tölthetők fel. A zsűrizést követően a www.okfp.hu weblapon a zsűri eredmények megtalálhatók, erről külön értesítést csak a díjazottaknak küldünk. A kiállítás első napjától kezdődően a kiállítás összes képe a pályázati honlapon is látható.

A pályázóknak nevezési díjat kell fizetniük, mely pályázónként összesen 1500,- forint, függetlenül a képek darabszámától. (A nevezési díj úgy került megállapításra, hogy annak összege kevesebb legyen, mint 5 db kép kidolgozási költsége és a pályázati postaköltségek.)
A nevezési díjat banki átutalással, vagy postai készpénz átutalási megbízással (rózsaszín csekk) kell eljuttatni az OTP 11731001-15479226-10790001 számlaszámra. Banki átutalásnál feltétlenül fel kell tüntetni a pályázó nevét és postacímét (erre a címre küldjük a számlát), valamint az „OKFP-2011” azonosítót.
Ha intézmény fizeti a nevezési díjat, kérjük feltüntetni az intézmény nevét, címét és a pályázó nevét is.  Postai készpénz átutalás esetén a „címzett” rovatba az OTP 11731001-15479226-10790001 számlaszámot és “Budapest 1910”-et, a közlemény rovatba az „OKFP-2011 nevezési díj”-at kell beírni. (kitöltési minta)
A befizetett összegről intézményünk számlát készít és postázza a megadott címre.
A nevezési díj hiánya a képeket kizárja a pályázatból. A díjazott és kiállított képekről a megnyitóra katalógus készül, melyet a helyszínen díjtalanul tudunk biztosítani.

A pályázatra beküldött képek sajtóközlés és a kiállítás propagandája céljából szabadon és szerzői jogdíj nélkül felhasználhatók.

A beküldött képeket országosan elismert fotóművészekből és szakemberekből álló zsűri értékeli és meghatározza a díjakat. A zsűrizés során külön kategóriában történik a szakirányú fotóoktatásban részesülő és az ilyen oktatásban nem részesülő tanulók képeinek elbírálása.

Az összesítésben legjobb eredményt elért iskola külön jutalomban részesül és egy évre birtokba veheti a „Pécsi József” vándorserleget.

A pályázat díjai a befizetett nevezési díjakból, a szponzorok által felajánlott támogatásokból és a szervezők által összeállított tárgyjutalmakból állnak össze.

További információ
kérhető a 06-72-550-715 (Böröcz István) telefonszámon és a www.okfp.hu weblapon a kapcsolat menüpontban. Minden egyéb felmerülő kérdésben a bíráló bizottság határoz, melynek döntése végleges, ellene fellebbezésnek helye nincs. A résztvevők a képek elektronikus úton történő beküldésével alávetik magukat a kiállítás feltételeinek.

Regisztráció: http://www.okfp.hu/regisztracio

A kiállítás 2011. április 26-ig tart nyitva minden nap 8 és 16 óra között.
Helye: Pécs, Malomvölgyi út 1/B.

Forrás: www.okfp.hu