palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Támogatás tervezet lovas létesítmények fejlesztésére (X)

Magyarország Kormányának felhívása a vidéki térségekben működő mikrovállalkozások, vidéki térségekben élő magánszemélyek induló vagy már működő lovas létesítményeinek fejlesztése érdekében.

A pályázat célja a támogatásban részesülők által kialakított és működtetett szolgáltatások továbbfejlesztése, valamint a jövedelemszerzés és a foglalkoztatás erősítése. A fedeles lovardák építésére és kiegészítő tevékenységek fejlesztésére ötmilliárd forint keretösszeg lesz elérhető. Az igényelhető vissza nem térítendő támogatás összege maximum 100 millió forint lehet, intenzitása pedig a település besorolásától függően 50-70% lehet azzal, hogy előleg lehívására is van lehetőség.

A pályázatra tehát a vidéken élő magánszemélyek, őstermelők, vidéken működő mikrovállalkozások jelentkezhetnek majd. A támogatási kérelem beadására csak az jogosult, aki igazolni tudja, hogy a pályázat benyújtását megelőző 24 hónapban folyamatosan, az Országos Lótenyésztési Információs Rendszerben jegyzett adatok alapján legalább két ló tulajdonosa volt.

A támogatási kérelmek benyújtása 2022. május 4-től 2022. július 12-ig lesz lehetséges a Magyar Államkincstár elektronikus felületén.

A felhívás tervezete a fogalomlistával és elfogadható szakképesítések listájával elérhető a palyazat.gov.hu oldalon.

lovakFotó: freepik.com

A lótenyésztés és lovassport még mindig nagy népszerűségnek örvend Magyarországon, az elmúlt tíz évben csupán Dunakeszin és Alagon több mint 350 bokszot és istállót újítottak fel közel 100 millió forintból, emellett pedig több mint kétmilliárdot fordítottak a Kincsem Park fejlesztésére is.

Március 19-én elstartolt a hazai lóversenysport 195. szezonja, illetve idén a 100. Magyar Derby július 3-án, vasárnap 19 órakor kezdődik a Kincsem Parkban, a Derby és Divat Fesztivál zárónapján.

A kormány 2019-ben 200 millió forint támogatást nyújtott a Kincsem Parknak a budapesti rögbi stadion kialakítására, amit egy, már meglévő épület felújításával és professzionális füves pálya létrehozásával valósítottak meg. A Kincsem Parkban felépült Magyar Rugby Center átadása a magyar rögbi fennállásának 50 éves jubileuma alkalmával történt 2019-ben. A létesítmény további sportágfejlesztési támogatásból fejlesztette a televíziós kameraparkot, versenyfelszereléseket, illetve pályakarbantartó gépeket. A Kincsem Park a korszerűsítéseknek köszönhetően mára sokkal több, mint a hazai lósport fellegvára, multifunkcionális sport és szórakoztató központ, amit tovább erősítenek a további tervezett beruházások.

lovakFotó: freepik.com

Pécsi István a Kincsem Park ügyvezető igazgatója szerint, a Szerencsejáték Zrt. nélkül elképzelhetetlen a jövő lóversenyzése. A társasággal egyre szorosabb a kapcsolatuk, 2017-től már országos lefedettségű a fogadóhálózatuk. Továbbá folyamatosan zajlanak a tárgyalások a Szerencsejáték Zrt., a Kincsem Nemzeti Lóverseny és Lovas Stratégiai Kft. (Kincsem Nemzeti Kft.) között arról, hogy a jövőben bármelyik online felületen vagy lottózóban fogadni tudjunk a hazai és a nemzetközi futamokra. Jelenleg csupán a Kincsem plusz futamokra lehet fogadni, azonban a vállalatok bíznak benne, hogy a következő szezonban már elérhető lesz a szolgáltatás.

A közelmúltban a Szerencsejáték Zrt. sportfogadási műsort is indított, így az online fogadás és e-sport magazin mellett a fogadók március 5-től egy új programmal is találkozhatnak. Jelenleg a külföldről működtetett online kaszinók Magyarországon legalább olyan népszerűek, mint a sportfogadást biztosító Szerencsejáték Zrt. A legjobb online kaszinók felhozatalában nem csupán a sportfogadás, hanem nyerőgépek és egyéb népszerű játékok, így például a bingó, blackjack, baccarat és rulett játék is megtalálható. Magyarországon a sportfogadás szervezésére az állami tulajdonú Magyar Lóversenyfogadást-szervező Kft. (MLFSZ Kft.) jogosult, amely a LOVI márkanév alatt kínálja szolgáltatását. A hazai agár- és lóversenyekre való fogadások mellett nemzetközi együttműködés keretében szervezett lóversenyfogadást is kínál a játékosoknak.

(X)