palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

7. BIG filmfesztivál

7. BIG Filmfesztivál – Nevezési feltételek összefoglalva. A Diákfilm kategóriára a nevezés ingyenes!Az Ifjúsági film kategóriára a nevezés ingyenes! Részvételi díj a versenybekerülés esetén van. A 7. BIG Filmfesztiválra nevezhet bármely közép-, vagy felsőfokú oktatási intézmény diákja, továbbá bármely 10 és 25 év közötti fiatal.

Nevezési határidő: 2013. február 15., péntek 14:00.

Nevezni lehet egy vagy több 2008. január 1-je után készült, legfeljebb 10 perc hosszúságú rövidfilmmel, témától és műfajtól függetlenül.
Csak olyan filmmel lehet nevezni, amely még nem szerepelt egyik BIG Diákfilmfesztiválon sem! A nevezett filmek előzsűrizésen esnek át, melynek eredményéről a nevező értesítést kap. Előzetesen két kötött kategóriát hirdetünk, egyet a középiskolás korosztály számára 10 – 18 éves korig (Diákfilm kategória), egyet pedig a felsőoktatásban résztvevők, illetve a középiskolát befejezettek számára 18 – 25 éves korig (Ifjúsági film kategória). A fesztivál szervezői az előzsűrizést követően fenntartják a további kategória alkotás jogát. A fesztivál szervezői nem vállalnak felelősséget a nevezett filmek tartalmáért, azonban a nyíltan politikai, vagy pornográf; nyílt erőszakot tartalmazó, bármilyen kisebbséget vagy többséget-, a magyar Alkotmányt-, valamint a mindenkor hatályos Médiatörvényt sértő filmek nem kerülnek versenybe!
A fesztivál hivatalos nyelve a magyar, ezért az ettől eltérő nyelvű filmeket magyar nyelven feliratozni kell!
Nevezni csak saját névvel, a személyes adatok és az oktatási intézményre vonatkozó adatok megjelölésével lehet! A nevező hozzájárul személyes adatai kezeléséhez és tárolásához a hatékony kétoldalú kommunikáció érdekében és tudomásul veszi, hogy megadott személyes adatait a szervezők az Adatvédelmi törvénynek megfelelően kezelik és tárolják, harmadik személynek semmilyen formában nem adják ki!
Több film nevezése esetén kérjük, az összes filmet külön nevezési lapon nevezni! A filmműhelyek és kreatív alkotócsoportok tagjait is kérjük, hogy versenyfilmjeiket szíveskedjenek saját névvel nevezni, a filmműhely vagy csoport nevét feltüntetve.

A részvételi díjat az előzsűrizésen továbbjutott, ifjúsági film kategóriába nevezett filmek beküldőinek, a versenybe kerülés feltételeként kell megfizetnie. Részvételi díj: 2000 Ft, azaz kettőezer forint, amelyet az előzsűrizés eredményéről tájékoztató e-mail megnyitása után kell megfizetni átutalással, a fesztivált szervező alapítvány bankszámlaszámára legkésőbb 2013. március 8-án, 17 óráig. A közlemény mezőben szerepeljen a nevező neve! Versenybekerülés esetén a további tennivalókról külön e-mail üzenetben tájékoztatjuk a nevezőt. Amennyiben a részvételi díj nem érkezik meg számlaszámunkra a megadott határidőig, a nevezést automatikusan töröljük rendszerünkből, így a nevező nem vesz részt fesztiválunkon.

NEVEZÉS MENETE

A nevezés két körből áll az egyszerűség kedvéért:

1.kör: Előnevezés
Küld el a nevezési lapot a fesztivál szervezőinek elektronikusan. A nevezett film vetítési példányát csak versenybekerülés esetén, az előzsűrizést követően kell jó minőségben elküldened postacímünkre. Előnevezés során a nevezett filmet:

  • feltöltheted az interneten bármely videó megosztó oldalra, így csak a film linkjét kell feltüntetned a nevezési lapon
  • továbbá küldheted postán, a megjelölt szabványos adathordozók bármelyikén (ez esetben természetesen nem kell versenybe kerülés esetén még egyszer elküldened a filmet!)

A nevezési lapot küld:

A nevezés csak a nevezési lap hiánytalan kitöltésével, a személyes-, az oktatási intézményre-, valamint a nevezett filmre vonatkozó adatok pontos megadásával a nevezési feltételeket elfogadva érvényes! A megadott nevezési határidő egyben beérkezési határidő is, a határidőn túl érkezett, valamint azonosíthatatlan filmeket nem fogadjuk el.
A szabványos hordozókat és formátumokat lásd a bigfilmfesztival.hu/nevezes oldalon, a „Segítség a nevezéshez” hivatkozás alatt.

2.kör: Versenybe kerülés
Az előzsűrizés eredményéről 2013. március 1 –jén, a nevezési lapon feltüntetett e-mail címen értesítjük a nevezőt. A nevezett film vetítési példányát az előzsűrizést követően, versenybe kerülés esetén kell a nevezőnek eljuttatni a Bródy Imre Gimnázium Videó Stúdiójába, 2013. március 8-án 14 óráig. A határidő után érkezett versenyfilmeket nem áll módunkban elfogadni! A versenybe került alkotás vetítési példányának minimum DVD-videó minőségűnek kell lennie! A vetítési példány hordozóján, vagy egy mellékelt papíron szerepeljen a nevező neve, a film címe és gyártási éve a pontos azonosítás végett.

Nevezési dokumentumok:

Nevezési űrlap (diák)
Nevezési űrlap MINTA (diák)

Nevezési űrlap (ifjúsági)
Nevezési űrlap MINTA (ifjúsági)

Beküldési cím:
BRÓDY IMRE GIMNÁZIUM, Videó Stúdió
1047 Budapest, Langlet Valdemár u. 3-5.
A borítékon szerepeljen a „7. BIG” felirat!

Forrás: http://www.bigfilmfesztival.hu/