palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

7. Magyar Speciális Független Filmszemle Budapest – filmes pályázat

Filmes pályázat. Nevezési lehetőség a fogyatékossággal élők, pszichiátriai- és szenvedélybeteg alkotók, autizmussal élők, valamint független- és hivatásos filmesek számára.

A Kárpát-medencei integrált filmes seregszemlére 2021. november 17-18.-án kerül sor Budapesten, az Eötvös10 Közösségi és Kulturális Színtérben, amelyet Magyar Speciális Mozgókép Egyesület, együttműködésben a Magyar Speciális Művészeti Műhely Egyesülettel már 7. alkalommal rendez meg. Az egyetlen olyan tematikus filmes rendezvény Magyarországon, amely a fogyatékosság témájában teszi közzé felhívásait.

A kezdeményezés célja, a fogyatékossággal élő emberek által (és róluk) készített képsorok történetek bemutatása, amelyekből bárki erőt, hitet és élni akarást meríthet. A Filmszemle jelmondata „minden, ami a fogyatékossággal élőkről szól”.

A Filmszemlére műfaji megkötés nélkül bármilyen témában, várnak filmeket, egyetlen kikötés van, hogy az alkotások kapcsolódjanak a sérült emberek világához, vagy fogyatékossággal élők által készüljenek, és ne haladják meg az egy órás játékidőt. Az alkotók maguk is állítanak elő filmes tartalmakat, amelyeket a Filmszemlén a nyilvánosság számára elérhetővé tesznek, így járulva hozzá a magyar, és Kárpát-medencei kulturális élet színesebbé tételéhez, valamint a társadalom érzékenyítéséhez.

A szervezők a 7. Magyar Speciális Független Filmszemlét az első magyarországi infokommunikációs akadálymentesítéssel ellátott filmszemleként tervezik megvalósítani, ami a hallás-, és látássérült embertársaink számára is egyaránt lehetővé teszi az egyenlő esélyű hozzáférést.

A seregszemle a vetítéseken túl további kísérőrendezvényekkel gazdagítja a kínálatát, többek között a fogyatékossággal élők által a filmkészítés témájában készített festmény, és rajzkiállítással, előadásokkal és filmes szakmai bemutatókkal, melyeket a világhálón online formában is nyomon lehet majd követni.

Szeretettel várjuk 2021-ben is filmes alkotótársainkat filmjeikkel, és minden érdeklődőt, 2021. november 17-18.-án Budapesten, az Eötvös10 Közösségi és Kulturális Színtérben.

Nevezési határidő: 2021. szeptember 20.

A rendezvény időpontja: 2021. november 17-18.

Helyszíne: Eötvös10 Közösségi és Kulturális Színtér, Budapest 6. kerület Eötvös utca 10.

Kiíró: Magyar Speciális Mozgókép Egyesület

További információ és nevezési lap: www.msmke.net