palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

7. Mozdulj ránk! pályázat

7. Mozdulj ránk! pályázat – Tervezd meg a Bethlen Téri Színház programfüzetét! A Bethlen Téri Színház hetedik alkalommal hirdeti meg Mozdulj ránk! pályázatát.

Kreatív fiatalok terveit várjuk havonta megjelenő programfüzetünkhöz. A nyertes pályamunka határozza meg a 2018/2019-es évad arculatát, így előnyben részesítjük azokat a terveket, amelyek további felületekre is alkalmazhatók: honlap, banner, roll-up, hirdetések.

Pályamunka:

 • programfüzet borító és/vagy
 • programfüzet belső oldalak és/vagy
 • programfüzet borító és belső oldalak megtervezése és/vagy
 • programfüzet grafikai kivitelezése az évad folyamán (meghosszabbítható)

A borítón fel kell tüntetni:

 • – a színház logóját (letölthető innen: www.bethlenszinhaz.hu/rolunk/letoltheto-dokumentumok/) és
 • – a színház szlogenjét (… ahol múlt és jelen randevúzik)

A belső oldalak tervezésénél figyelembe kell venni a színház által használt színkódokat (tánc: #91b2cf / színház: #e88c0f / gyerek előadások: #eaabc2), melyeket minden esetben használunk a programoldalon (a naptárjellegű felsorolásnál), valamint az előadások külön oldalán is. A színkódnak nem kell a korábbi programfüzetekben megjelent módon szerepelnie, várjuk a kreatív változatokat is.

A következő évadban előreláthatóan 9 alkalommal (szeptember-október, november, december, január, február, március, április, május, június) készül kiadvány.*

A pályázó készíthet rajzot, fotót, grafikát, festményt, montázst is. (Fotómontázs vagy más képének használatakor fontos figyelembe venni, hogy a felhasznált anyagok szerzői jogi védelem alatt állhatnak.)

Az eddigi lapszámok az alábbi linken tekinthetők meg: www.bethlenszinhaz.hu/naptar/programfuzet-archivum/

Technikai előírások:

 • a kép formátumának kritériumai: 100 mm széles x 170 mm magas
 • az ábrázolás és minden elem szabadon felhasználható
 • lehetőség szerint nagy felbontású (300 dpi) .jpg formátumú kép

Fődíj

A beérkezett pályázatok közül zsűri választja ki azt az egyet, amiből elkészülnek az évad anyagai. A fődíj az egész évadban tartó promóció mellett 30. 000 forint, egy 12.000 forint értékű Gózon Gyula szabad bérlet, és egy 20.000 forint értékű Csortos Gyula támogatói kártya, amely egy éven át kedvezményeket biztosít a színházban.

Közönség díj

A beérkezett pályaműveket díjazzuk a közönségszavazatok alapján is: a munkákat feltöltjük Facebook oldalunkra, és a legtöbb szavazatot kapó alkotás tervezőjét egy 6.800 forint értékű Kellér Dezső szabad bérlettel, illetve 10.000 forintos Wellesz Ella támogatói kártyával jutalmazzuk, amely egy éven át kedvezményeket biztosít a színházban.

A színház további különdíjak (szabad bérletek, támogatói kártyák) kiadására is jogosult.

A kártyák felhasználásáról részletesebben a www.bethlenszinhaz.hu/tamogatok/tamogatoi-kor/  oldalon találtok információt.

Pályázati határidő: 2018. május 6. (vasárnap), éjfél

Kérjük, hogy a beadott pályázatban nyilatkozz a következőkről:

 • a pályázó hozzájárul ahhoz, hogy a színház grafikusa a leadott pályamunkával az évad során dolgozzon vagy
 • a pályázó vállalja a programfüzet készítésével járó grafikai feladatokat, külön megállapodás keretein belül

A jelentkezés módja: a pályamunkákat a palmaiorsi@bethlenszinhaz.hu címre várjuk fájlküldő szolgáltatáson keresztül (wetransfer, toldacuccot, stb.).

A pályázat felhasználása:

 • azzal, hogy a pályázó az elkészült alkotással pályázik, egyben hozzájárulást ad ahhoz, hogy a Bethlen Téri Színház térítés nélkül felhasználja a képet a programfüzetek borítójaként (példányszámtól függetlenül) a tervező nevének a kiadványban való feltüntetése mellett;
 • belátása szerint módosításokat eszközöljön a képen (amelyekről természetesen a tervező tájékoztatást kap);
  a beérkezett pályázatokat közzétegye honlapján, Facebook oldalán, hírlevelében.

A Bethlen Téri Színházról további információkat a www.bethlenszinhaz.hu és a www.facebook.com/bethlenszinhaz oldalon találsz.

Adatvédelem
Minden olyan adatot, amely a versenyen való részvétellel összefüggésben van, kizárólag a verseny céljaira használunk fel, és azokat más személlyel vagy szervezettel nem közöljük.
Amennyiben a győztes pályaművet felhasználjuk a 2018/19-es programfüzetek borítójához, készítőjének neve szerepelni fog a kiadványokon.
* A programfüzetek darabszáma esetében a változtatás jogát fenntartjuk.
A pályáztató fenntartja a jogot, hogy ha nem érkezik be megfelelő minőségű pályamű, indoklás nélkül eltekintsen a díj odaítélésétől.