palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

8-12 éves és 15-23 éves fiatalok jelentkezését várja a Katona Klub (Katona József színház)

A 2013/2014-es évadban a korábbról ismert programok mellett sok újdonsággal vár mindenkit a Katona Klub. Legyél egy kreatív, lelkes alkotóközösség tagja! Ha érdekel az írás, a dramaturgia, hogy hogyan áll össze egy színházi előadás, fogékony vagy a színjátszásra, szeretnél beszélni, kérdezni és vitázni a téged érintő és körülötted zajló világról, jelentkezz. Idén először a 8-12 éves fiatalok számára nyújtott programra is várjuk a jelentkezőket. Az új csapatok a november 11-ei héten indulnak.

 
Jelentkezési határidő az összes programra: 2013. október 20. 

ODÜSSZEIA
Színházi projekt 8-12 éves fiatalok számára.

Idén első alkalommal az általános iskolásokat is játszani hívjuk. Odüsszeusz kalandos hazatéréséről, életösztönről, családról, apáról és fiúról mesélnek, játszanak el egy közös történetet a projektben résztvevő fiatalokkal. Ha érdekel a színház, de nem csak a nézőtérről, ha szeretsz történeteket kitalálni és mesélni,  töltsd ki az itt található jelentkezési lapot és küldd el az edu@katonaszinhaz.hu e-mail címre. A jelentkezési lapon kért rajzokat leadhatjátok a Katona József Színházban a K:önyv és Boltban, vagy küldjétek el a 1052 Budapest, Petőfi Sándor utca 6. címre. A levélre írjátok rá: Katona Klub.

A foglalkozások időpontja: csütörtök 16:00-18:00-ig ; Első alkalom: november 14.
A bemutató tervezett időpontja: 2014. május

A foglalkozásokat Végh Ildikó vezeti, a programban a Katona társulatából Ötvös András vesz részt.

A 15-23 éves fiatalok részére két programot indul.
I.
ÉLETVÁRÓK
Színházi projekt 15-23 éves fiatalok számára.
Munkánk kiindulópontja Samuel Beckett Godot-ra várva című drámája, illetve a mű Katona József Színházi bemutatója – rendező Zsámbéki Gábor – lesz. A több hónapig tartó folyamat során megismerkedünk majd a színház belső működésével, próbát látogatunk, szövegeket írunk és válogatunk, beszélgetünk színházi alkotókkal, drámát elemzünk, legfőképp pedig játszunk. A sok beszélgetés és közös játék során igyekszünk megkeresni, hogy nekünk miről szól ma Beckett darabja: ezeket az érzéséket és gondolatokat mutatjuk majd meg színpadon.

Ha szívesen lennél egy jó színházi közösség tagja, ha szívesen beszélgetsz drámákról és más szövegekről, ha szívesen játszol – akkor jelentkezz!

A jelentkezéshez nincs szükség a Beckett-mű ismeretére! Kérünk viszont, hogy töltsd ki az itt található jelentkezési lapot és írj egy rövid esszét „Életvárók” címen! Történeted lehet kitalált vagy valóságon alapuló – a lényeg, hogy arról szóljon, amit benned a fenti cím felidéz.

 
A foglalkozások időpontja: péntek 16:00-19:00-ig; Első alkalom: 2013. november 15.
A bemutató várható időpontja: 2014. május

A foglalkozásokat Vági Eszter vezeti, a programban a Katona társulatából Kocsis Gergely vesz részt.

II.
Dokumentumból fikció
Írsz, írsz és írsz? Szabdalnál gondolatokat?
Színházi projekt 15-23 éves fiatalok számára.

Ha érdekel az írás, a dramaturgia, hogy hogyan áll össze egy színházi előadás, és szeretnél egy kreatív, lelkes alkotóközösséghez csatlakozni, jelentkezz a Katona Klubba!

Az éves munka során lehetőséged nyílik rendezőkkel, dramaturgokkal, színészekkel beszélgetni és együttgondolkodni a Katonás előadások kapcsán.

A jelentkezéshez töltsd ki az itt található jelentkezési lapot és küldd el egy korábbi írásoddal, esszéddel együtt az edu@katonaszinhaz.hu email-címre.

A foglalkozások időpontja: kedd 16.00-18.00-ig; Első alkalom: 2013. november 12.

A program összes foglalkozása ingyenes.

Ha felmerül bármilyen kérdés, írj bátran az edu@katonaszinhaz.hu e-mail címre, vagy hívd a 0620/559-7143-as telefonszámot. Reméljük, hamarosan találkozunk!