palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Régizene Fesztivál művészeti pályázat

Régi zene fesztivál pályázatA Hargita Megyei Kulturális Központ pályázatot hirdet Székelyföld képzőművészei számára olyan műalkotás megtervezésére és kivitelezésére, melyet a Csíkszeredai Régizene Fesztivál alkalmával a fesztiválon fellépő művészeknek nyújtanak át a szervezők.


A Régizene Fesztivál, mely idén július 11-17. között zajlik, 30 éves múltra visszatekintő rendezvény, Románia legidősebb, legnagyobb és legrangosabb régizenei eseménye. Előadók legkiválóbbjai fordulnak meg évről évre a fesztiválon, koncertjeikkel felidézve a középkori, reneszánsz és barokk korok szellemiségét.
A fesztivál a muzsikusok mellett a képzőművészeknek is ihletet adó eseménysorozat volt a múltban is, hiszen az ideérkezett énekmondókat, zenészeket egy-egy helyi képzőművész által készített emlékplakettel ajándékozták meg a szervezők. Ezt a hagyományt újítja fel és szélesíti ki a Kulturális Központ jelen pályázatával.

Pályázni olyan műalkotásokkal lehet, melyek a fesztivál szellemiségéhez igazodnak. A pályázó alkotó felhasználhatja a fesztivál vizuális arculatának elemeit, stílusjegyeit, melyekhez intézményünk hozzáférést biztosít.

1. Grafikai részleg:

  • Hagyományos, sokszorosított grafikai eljárással készült alkotásokat várunk (bárminemű metszetgrafikát, kolográfiát stb.) Nem fogadunk el digitális nyomatokat.
  • Pályázni tus-, akár ceruzarajzokkal lehet, amelyek hűen bemutatják a sokszorosított alkotás végső hatását.

2. Egyéb technikák részlege:

  • Természetes anyagok felhasználásával készült műalkotások (kerámia kistárgy, fából készült kisplasztika, fém alapanyagú kisplasztika, textília, kő, bőr, esetleg más természetes anyagok újszerű kombinálásával készült bárminemű térplasztika vagy síkban megfogalmazott alkotás).
  • pályázni mintadarabok benyújtásával lehet (nem szükséges végleges anyagból elkészíteni)
  • Az anyagokra és eljárásra vonatkozóan kérjük mellékeljen kiegészítő leírást.

Tudnivalók:

  • Egy pályázó több tervvel is pályázhat.
  • A határidőre benyújtott pályamunkákat szakmai zsűri bírálja el.
  • A nyertes pályamunka díja 500 lej.
  • A pályázó vegye figyelembe, hogy kb. 50 példány kivitelezésére tervezzen.
  • A zsűri által kiválasztott alkotás kivitelezésének és tálalásának költségeit a pályáztató biztosítja. A sokszorosított alkotások előállításának összköltségvetése ne haladja meg a 3000 lejt.
  • A pályamunkák végleges, átadásra kész tálalási formájának bemutatása is szükséges (keretezés, talapzat, hátlap, dekoratív doboz stb.).
  • Kétdimenziós munka esetében a díjazott pályamunka mérete ne haladja meg a 35 x 25 cm-t.
  • térplasztika esetében a pályamunka legnagyobb kiterjedésű mérete maximum 30 cm-es lehet. A végleges alkotás súlya nem lehet több 1 kg-nál.

A tervek leadási határideje: 2011. április 15., péntek du. 15 óra.

Eredményhiredetés: 2011. április 20-án, telefonon értesítjük a pályázót.

A 2011-re kiválasztott alkotás mintadarabjának bemutatása egy sajtótájékoztató keretében történik májusban.

A sokszorosított, jóváhagyott műalkotások leadási határideje: június 15.

Kapcsolattartó személy: Botár László képzőművész
Érdeklődni a 0266-372044-es telefonszámon vagy a botarlaszlo@yahoo.com e-mail címen lehet.

Forrás: http://www.ccenter.ro/