palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Fidelio kritikapályázat

A Fidelio és a Pannon Filharmonikusok közös kritikapályázatot hirdet. Jelentkezési határidő: december 10. 18-28 éves vagy? Koncert után azonnal van véleményed a látottakról, hallottakról? Úgy érzed, ez elemző kritikaként is megállná a helyét? Nem publikálsz rendszeresen zenei orgánumokban? Akkor neked szól ez a pályázat!

A pályázat célja egyrészt a tíz éve megújult Pannon Filharmonikusok koncertjeinek, ezáltal a klasszikus zenei kritikaírás népszerűsítése, másrészt ifjú kritikusok felfedezése a tíz éves Fidelio számára. A pályázat első fordulójának nyertesei részt vehetnek a Pannon Filharmonikusok budapesti és pécsi koncertjein, s az ott készülő kritikák alapján kerülnek majd ki a végső győztesek.

Mit kell tenned? Írj 2-3000 karakter terjedelmű, a Fidelio valamely rovatához köthető művészeti esszét, kritikát, beszámolót, és küldd el a kritika@fideliomedia.hu címre 2012. december 10-ig! A beérkező írásokból a Fidelio.hu és a Pannon Filharmonikusok által delegált tagokból álló bizottság kiválasztja majd a húsz legsikerültebb írást. A húsz kiválasztott fiatal részt vehet a PFZ által megjelölt koncerteken. A pályázati részvétel feltétele minimum három hangversenyen való részvétel – amelyből legalább egy pécsi – és azokról kritikák írása.

A legjobbak jutalma értékes CD- és könyvcsomag. A fődíjas számára a Pannon Filharmonikusok zenekar a következő évadban minden hangversenyére 2 db tiszteletjegyet biztosít, a nyertes a zenekar vendége lehet egy hosszú hétvégére Pécsett, ingyenes belépőt kap a pécsi Zsolnay Negyedbe és múzeumokba, valamint részt vehet a 2013/2014. évadban a zenekar egyik külföldi turnéján. A győztest ezen kívül a Fidelio Fiatal Kritikusaként fél évig állandó külső munkatársként foglalkoztatja a Fidelo.hu szerkesztősége.

A pályázat eredményét az évad végén, 2013. július 1-jén hozzuk nyilvánosságra a Fidelio.hu oldalon.

 Forrás: http://fidelio.hu/