palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

A Római Magyar Akadémia képzőművészeti ösztöndíj pályázata

Az Emberi Erőforrások Minisztere a Római Iskola hagyományának fenntartása érdekében a Római Magyar Akadémia képzőművészeti ösztöndíját újra alapította és a miniszteri keret terhére pályázati felhívást tesz közzé.

Pályázati cél: A magyar képzőművészek számára Rómában lehetőséget biztosítani a szakmai tájékozódásra, a galériák, gyűjtemények és múzeumok megismerésére, szakmai kapcsolatok teremtésére, annak érdekében, hogy Róma és az itáliai kultúra nyújtotta inspiráció elősegítse az ösztöndíjas művészetének tovább gazdagodását.

Pályázati feltételek: a pályázó az NKA portálján a regisztrációt megtette.

A támogatás formája: vissza nem térítendő támogatás.

A támogatás forrása: a 2017. évi C. törvény Magyarország 2018. évi központi költségvetéséről, LXVII. Nemzeti Kulturális Alap fejezet.

A rendelkezésre álló tervezett keretösszeg: 6.000.000 Ft a miniszteri keretből.

Igényelhető támogatás: 656.000 Ft.

Maximális támogatási intenzitás mértéke: legfeljebb 100%.

Altéma kódszáma: 449102/82

Pályázók köre: Pályázhatnak hivatásos festőművészek, grafikusművészek, szobrászművészek és intermédia művészek – a korábbi ösztöndíjasok, valamint főiskolai, egyetemi hallgatók, iparművészek, fotóművészek, restaurátorművészek kivételével. Pályázni csak egyedül lehet, alkotócsoportban nem. Nem pályázhat az, aki központi költségvetési forrásból egyéb ösztöndíjban/alkotói támogatásban (az NKA alkotói támogatása, illetve az NKA más, ösztöndíj jellegű támogatási formái is ide tartoznak) részesül a támogatási időszak alatt.

Jelen támogatásban évente maximum 9 fő részesülhet.

Pályázatot benyújtani 2018. május 7-én éjfélig lehet.

A pályázati cél megvalósításának időtartama: A támogatottakat a Római Magyar Akadémia 2018. szeptember 15. és 2019. augusztus 31. között fogadja.

A Római Magyar Akadémia képzőművészeti ösztöndíj pályázata