palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

A betoncserép története hallgatói pályázat

bramac pályázatA felsőoktatásban tanuló, nappali, vagy levelező tagozatos építészmérnök, építész, vagy építőművész hallgatók számára. A pályázat kiírójának célja olyan átfogó, kutatáson alapuló tanulmányok összegyűjtése, melyek bemutatják a magyarországi betoncserép gyártásának, felhasználásának történetét. A kiíró várja a betoncserép eredetének, történetének feltárását, a régi betoncserép manufaktúrák, gyárak bemutatását.

Cél a különféle betoncserép elemek formai fejlődésének felkutatása, az alkalmazási technológiák bemutatása megépült, meglévő, vagy már elbontott épületeken keresztül.

A kiíró szeretné megismerni a még élő, ezzel a technológiával dolgozó nyugdíjas, vagy aktív szakembereket, és a véleményüket.
Az eredmények összefoglalásának, vagy egyes tanulmányok nyilvánosságra hozásával szeretnék a kiírók minél szélesebb körben ismertté tenni ennek a szerkezeti elemnek a történetét, igazolni, hogy a használatnak van hagyománya.
A kiírók remélik, hogy ezáltal szélesíthető a felhasználói kör, és a felhasználás területe.

A pályázat ötletgazdája: BRAMAC kft. – 8200 Veszprém, Házgyári út 1.

Az ötletpályázat szakmai támogatója: PTE PMMK Épületszerkezettani Tanszék

A pályázat jellege, formája: A pályázat nyilvános és titkos hallgatói pályázat.

A pályázaton való részvétel feltételei
A pályázaton bármely magyarországi, felvidéki, kárpátaljai, erdélyi, vagy vajdasági felsőoktatási intézmény, magát magyarnak valló, nappali, vagy levelező tagozatos, építészmérnök, építész, vagy építőművész hallgatója vehet részt. A pályázaton történő indulással a pályázók maradéktalanul elfogadják a tervpályázati kiírásban foglaltakat. A pályázaton való részvétel a pályázat kiírás szerinti benyújtásával jön létre.
Előzetes regisztráció nem szükséges.

Az egy pályázatban részt vevő személyek száma nincs korlátozva. Egy pályázó több pályázatot is benyújthat. A pályázók részt vehetnek több pályázat elkészítésében, akár különböző csapat összetételben is. Fontos azonban, hogy minden pályamunkát önállóan, külön postai feladással kell benyújtani.
Egy csomagban több pályamunka nem lehet!

A pályázaton nem vehetnek részt, akik rokoni kapcsolatban állnak a Bíráló Bizottság bármely tagjával, illetve azok, akiknek valamely Bíráló Bizottsági tag a munkahelyi vezetője.

Az ötletpályázat lebonyolításának menetrendje

  • A pályázati kiírás közzététele, kiadásának kezdete: 2011. március 11.
  • A pályázattal kapcsolatos kérdések határideje: 2011. március 22.
  • A kérdésekre adott válaszok határideje: 2011. március 25.
  • A pályázatok postára adásának határideje: 2011. május 16., éjfél
  • Eredményhirdetés 2011. június 15.

Az ötletpályázat díjazása

A pályázat díjazására nettó 320.000,- Ft pénzdíj áll rendelkezésre, melyet a Bíráló Bizottság a beérkezett pályaműveket figyelembe véve oszt szét a pályázatok között.

A Bíráló Bizottság tagjai

Elnök: dr. Perényi László Mihály, tanszékvezető egyetemi docens – PTE PMMK
Tagok: Tárai Mária marketingvezető -BRAMAC Kft
Kóbor Csaba alkalmazástechnikai vezető.- BRAMAC kft.
Titkár: Varga Adrienn marketingasszisztens

A pályázati kiírás

A pályázati kiírás kizárólag elektronikus úton tölthető le a http://pmmk.pte.hu/ és a http://www.bramac.hu weboldal “A betoncserép története – hallgatói pályázat” pontjáról.

A letölthető dokumentumok

Forrás: http://www.bramac.hu