palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

A Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal Szívaku fotópályázata

Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal pályázataiA Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal az Európai Integrációs Alap támogatásával a Magyarországon élô bevándorlók társadalmi beilleszkedéséről az alábbi témakörökben:

1. kategória: Ismeretlen kultúrák Magyarországon
Hogyan jelennek meg a 3. országbeli külföldiek a magyar társadalomban. Az e kategóriában készítendő fotóktól azt várjuk, hogy engedjenek bepillantást a távoli országokból érkezett, más kulturális és vallási háttérrel rendelkező, magyarul nem, vagy alig beszélő külföldiek magyar hétköznapokba való beilleszkedésébe, megtartva saját identitásukat és kulturális gyökereiket.

2. kategória: Ázsia arcai
A hazánkban nagyobb számban élő ázsiai országokból érkezett közösség tagjait, illetve ezen személyek magyarországi életvitelét bemutató fotókat várunk.

3. kategória: (Elő)ítéletek nélkül
Az itt beérkező fotóknak a fogadó (magyar) társadalom és a külföldi által képviselt másság/különbözôség viszonyát, ennek pozitív megnyilvánulásait kell szemléltetniük.

Minden pályázó kategóriánként 6 db képet adhat be.

Egyazon fotográfia nem szerepelhet több kategóriában! A díjazott, valamint a legjobban sikerült képekből 2009. szeptember-októberében a Millenáris parkban kiállítást rendezünk.

Jelentkezési határidő: 2009. július 15.
Eredményhirdetés: 2009. augusztus
Díjkiosztó és kiállítás: 2009. szeptember vége
Minden kategóriában 3 díj kerül kiosztásra 400 000 Ft/kategória értékben.

Valamennyi kategóriában induló pályamunka közül a Hivatal munkatársai által legjobbnak ítélt fotó készítőjét az Európai Integrációs Alap különdíjában részesítjük.
A különdíj értéke 150 000 Ft.
A díjak átadására a fotókiállítás ünnepélyes megnyitóján kerül sor.
Bővebb felvilágosítás a 463-9170-es telefonszámon, vagy a nef@bah.b-m.hu e-mail címen kérhető.
(bmbah.hu)