palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

A Budapest Bank az oktatásért és a magyar pénzügyi kultúráért Alapítvány a 2013-as pályázatán összesen 7,7 millió forint vissza nem térítendő támogatásban részesített 13 pályázót

Összesen 7,7 millió forint vissza nem térítendő támogatásban részesített 13 pályázót a „Budapest Bank az oktatásért és a magyar pénzügyi kultúráért” Alapítvány a 2013-as pályázatán. Az elnyert összeget többek közt középiskolai képzési programokra, nyári egyetemre, pénzügyi rendezvényekre és szakkönyv-beszerzésre fordíthatják a pályázók. A Budapest Bank által 1991-ben létrehozott Alapítvány az elmúlt 22 évben 626 szervezet, illetve oktatási intézmény támogatásával és mintegy 150 millió forinttal járult hozzá a hazai és határon túli pénzügyi és közgazdasági képzés fejlesztéséhez.

Nyolc budapesti és öt vidéki szervezetet támogatott a „Budapest Bank az oktatásért és a magyar pénzügyi kultúráért” Alapítvány a 2013. évi pályázatán. A nyerteseknek dr. Bod Péter Ákos egyetemi tanár, a kuratórium elnöke és Nagy Mária irodavezető, alapítványi titkár adta át a támogatást igazoló emléklapokat.

Az idei támogatásokból összesen 4,6 millió forintot fordíthat közgazdasági, pénzügyi, illetve vállalkozási témájú rendezvényeire, képzéseire öt sikeresen pályázó nonprofit szervezet. Oktatási programokra és szakkönyv-beszerzésre kapott összesen 1,7 millió forintot négy vidéki és egy budapesti középiskola. Szakkönyvet vásárolhat az elnyert félmillió forintból a Corvinus Egyetem Központi Könyvtára, a Külgazdaság Folyóirat pedig kutatási eredményeket publikálhat ugyanekkora összegből. Az elmúlt években már többször részesült támogatásban a Széchenyi István Szakkollégium Alapítvány Nyári Egyetem programja. A határon túli magyar közgazdász hallgatók részvételével zajló eseményt – amelyet idén tizenkilencedik alkalommal rendeznek meg – 400.000 forinttal támogatta a „Budapest Bank az oktatásért és a magyar pénzügyi kultúráért” Alapítvány.

A Budapest Bank 1991-ben 50 millió forint alaptőkével hozta létre az Alapítványt, hogy elősegítse a pénzügyi kultúra fejlesztését és felkarolja a hazai és határon túli magyar közép- és felsőfokú pénzügyi, közgazdasági oktatást. A Budapest Bank a működési költségek biztosítása mellett a pályázati keretösszeg kiegészítésével is minden évben hozzájárul az Alapítvány céljainak megvalósításához. A „Budapest Bank az oktatásért és a magyar pénzügyi kultúráért” Alapítvány az elmúlt 22 évben közel 150 millió forinttal segítette 626 szervezet, intézmény működését.

Az Alapítvány pénzügyi és közgazdasági szakma kiválóságaiból álló öttagú kuratóriuma kiemelten fontosnak tartja azon intézmények, szervezetek támogatását, amelyek szerepet vállalnak a fiatalok magas szintű közgazdasági képzésének fejlesztésében, valamint a kisvállalkozások és elmaradott térségekben élők pénzügyi tudatosságának növelésében.

Az Alapítvány támogatását legközelebb 2014. március-április hónapban lehet megpályázni a Budapest Bank Zrt. honlapján közzétett nyilvános pályázati kiírás feltételei alapján.