palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

A budapesti romák története – kutatói ösztöndíj

Budapest Főváros Levéltára​ és Budapest Főváros Önkormányzata 2023-ban kutatói ösztöndíjat hirdet szakirányú MA-diplomával vagy doktori (PhD) fokozattal rendelkező kutatók számára.

Az ösztöndíjprogram célja, hogy a kutatók figyelmét a budapesti romák eddig alig ismert múltjára irányítsa, elősegítse a témára vonatkozó források feltárását és feldolgozását, támogassa a feltárt forrásokra épülő kiemelkedő minőségű tudományos munkák elkészítését.

A meghirdetett ösztöndíj célja kifejezetten történeti irányultságú, történeti forrásbázison és történettudományi módszerekkel folytatott kutatások támogatása. A kiírás ugyanakkor támogatja az interdiszciplináris megközelítések alkalmazását, amennyiben azok elősegítik a történettudomány számára releváns eredmények elérését.

Az ösztöndíj időtartama (2024–2025) 24 hónap, a támogatható pályázatok száma legfeljebb 5.

Az ösztöndíj összege havonta bruttó 150 ezer forint.

A pályázat benyújtására 2023. október 10., kedd éjfélig van lehetőség, az eredményhirdetésre 2023. november 3-án kerül sor.

A pályázattal kapcsolatos további információk a Pályázati kiírásban olvashatók.

A pályázati adatlap itt, az adatkezelési tájékoztató itt, az elbírálási nyilatkozat itt, a nyilatkozat a büntetlen előéletről itt érhető el.