palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

A Continental Hotel Zara 280 szobás, négycsillagos szállodája épül Budapesten nyárra

A Dohány utcai volt Continental Hotel helyén, a CIB Bank finanszírozásában épülő Continental Hotel Zara nevű 280 szobás szálloda a jövő nyártól fogadhatja majd a vendégeket. Az új hotel a tetőre helyezett wellness részlegével egyedülálló lesz a fővárosban, egyben tovább bővíti a fővárosi szállodai kínálat legkeresettebb szeletét, a négycsillagos hotelekét. Budapest szállodai kapacitásának 40 százaléka tartozik a négycsillagos minőségi besorolásba.A több évtizede romosan álló Dohány utcai Hungária Fürdő és Continental Hotel helyére – csaknem 12 milliárd forintból – felépülő új belvárosi, négycsillagos, superior szálloda, teljes körű vendéglátással, konferencia és wellness szolgáltatásokkal, valamint rendezvényekkel várja majd vendégeit.

A 280 szobásra tervezett létesítmény olyan különleges helyszíneket kínál, mint a Galéria Kávéház & Bár (40 fő), a Tetőkert (fogadásra 150 fő), a Galériás Plenáris Terem (180 + 50 férőhely), a Board-room (24 fő), a Lobby Meeting Room (60 + 40 fő egybenyitható), és a Business & Corporate Club helyiségei illetve szolgáltatásai. A Wellness részleg (250 négyzetméter) a tetőn kap helyet, elhúzható, áttetsző, a tetőkertre néző üvegfalakkal. Az étterem 250 férőhelyes, a reggeliző terem pedig 150 férőhelyes lesz.

Jelenleg a Hungária fürdő utcai szárnya áll csak, ez lesz a hotel bejárata, itt kap helyet a recepció és a lobby. A régi fürdőmedencét már elbontották, de az oszlopokkal együtt újjáépítik, díszítő funkcióval, jelezve, hogy itt valamikor fürdő volt – erről Hegedűs Péter tervező beszélt. Az ő munkája az új építés tervezése, míg a fürdőből megmarad részek felújítását Vékony Péter tervezte. A kivitelező a Market Építőipari Zrt. lesz.
(mti)