palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

A Falumegújítás és –fejlesztés, és a Vidéki örökség megőrzése pályázatok beadási határidő módosítása

A Falumegújítás és –fejlesztés, valamint a 138/2008. (X.18.) FVM rendelet által szabályozott Vidéki örökség megőrzése.  Az ÚMVP Irányító Hatóságának 118/2011 (X. 19.) közleménye a Falumegújítás és –fejlesztés, valamint a Vidéki örökség megőrzése jogcímek benyújtási időszakának módosításáról

Az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program III. tengelye keretében meghirdetett, az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból társfinanszírozással támogatott, a 135/2008. (X.18) FVM rendelet által szabályozott Falumegújítás és –fejlesztés, valamint a 138/2008. (X.18.) FVM rendelet által szabályozott Vidéki örökség megőrzése jogcímek esetében a hatályos rendeletek alapján 2011. november 1-30. között van lehetőség támogatási kérelem benyújtására.

Ezúton tájékoztatjuk az érintetteket, hogy a két jogcím esetében a támogatási kérelem benyújtási időszak módosulni fog. 2011 novemberében nem lesz lehetőség kérelem benyújtására.

Tekintettel arra, hogy mindkét jogcím esetében szükséges a jogcímrendeletek módosítása, majd azt követően a leendő ügyfelek számára a megfelelő felkészülési idő biztosítása, a LEADER HACS-ok terheltségének csökkentése érdekében, továbbá a vidéki jelzések és a folyamatban lévő LEADER pályázati beadási időszak miatt a benyújtási időszakot – várhatóan 2012 februárjára – módosítja az Irányító Hatóság.

A halasztott benyújtási időszak elősegíti az ügyfelek hatékonyabb felkészülését, a gyorsabb kérelemkezelést, ezáltal a kérelmek mihamarabbi feldolgozását.

A Falumegújítás és- fejlesztés, valamint a Vidéki örökség megőrzése jogcímek támogatási kérelem benyújtási időszaka a két jogcímrendelet módosításának keretében fog megjelenni.

 Forrás: Kormányzati portál