palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Matrózblúz pólóterv pályázat

Az A38 Hajó és a Fundango pólóterv-pályázata a MOME hallgatóinak. Az A38 Hajó pólótervezési pályázatot hirdet a MOME hallgatói számára. A pályázatra sorozatgyártásra alkalmas grafikai munkákat, pólóterveket várunk. A pólótervek célja, hogy az azok alapján készült pólók erősítsék az A38 Hajó arculatát, kifejezzék az A38 szellemiségét, kulturális és szubkulturális jelentőségét. A pályázatra elsősorban egyedi pólóterveket várunk, de elképzelhető sorozattá, kollekcióvá bővíthető megoldás is (pl. bizonyos zenei műfajok megjelenítése, egyes zenei szubkultúrákra jellemző vizuális elemek sorozattá rendezése stb.).

HATÁRIDŐ: 2011. október 31. 24:00 óra

A BENYÚJTÁS MÓDJA: A terveket pdf vagy jpg (több fájl esetén lehetőség szerint csomagolt) formátumban, email-csatolmányként kérjük elküldeni a következő email-címre: matrozbluz@a38.hu. Kérjük, a levél tartalmazza a pályázó nevét, telefonszámát és aktív email-címét, amin keresztül felvehetjük a kapcsolatot a technikai részletek ügyében.

DÍJAZÁS:

  • A legjobb pólóterv készítője egyéves belépőt kap az A38 Hajóra, amivel az A38 által szervezett programok díjtalanul látogathatók. Emellett teljes technikai felöltöztetést nyer a Fundangótól.
  • Második díj: húsz alkalmas bérlet az A38 Hajó által szervezett bármelyik programra, illetve 15 000 Ft értékű vásárlási utalvány a Fundangótól.
  • Harmadik díj: tíz alkalmas bérlet az A38 Hajó által szervezett bármelyik programra, illetve 10 000 Ft értékű vásárlási utalvány a Fundangótól.

A legjobb 10 pályamű bemutatásra kerül az A38 Hajó kiállítótermében.

A nyertes pályamunkák gyártásra és forgalomba kerülnek, a tervező nevének feltüntetésével.

HÁTTÉR: A 2003-ban megnyílt A38 Hajó évi 100 ezer fő körüli látogatószámával, változatos kulturális, gasztronómiai programjával és egyedülálló építészeti adottságaival, valamint fekvésével Budapest egyik legvonzóbb kulturális intézménye, egyben nemzetközi érdeklődésre is számot tartó látnivalója.

Az A38 Hajó többéves tervezés és szervezés után 2003. április 30-án nyitotta meg kapuit – az azóta eltelt nyolc év lassan kultúrtörténet: megszületett Budapest egyik európai rangú helye, ahol nap, mint nap a legkülönbözőbb zenei műfajok világhírű előadói és lelkes pályakezdői mutatkoznak be. Ahol a koncerteken, színházi előadásokon, gasztronómiai bemutatókon, irodalmi esteken, kiállításokon, beszélgetéseken és filmvetítéseken több százezren fordulnak meg évente. Ahol több száz órányi koncertfelvétel készült a legkülönbözőbb televíziók számára. Ahol koncertlemezek és -DVD-k készülnek. Ahol több tucatnyi ember – programszervezők, hangmérnökök, fény-technikusokok, infósok, felszolgálók, szakácsok, matrózok és természetesen a művészek – kimeríthetetlen energiáiból születik nap, mint nap valami új és izgalmas. Egy civil, független és szabad kulturális intézmény, ahol a kultúrát a lehető legtágabban értik, a maga minden gazdagságával.

E folyamat a 2010-es évben teljesedett ki, amikor az A38 Hajó építésének második ütemét befejezve megnyitotta kiállító- és előadótermét. Az új tér átadásával az A38 Hajó teljes mértékben alkalmassá vált komplex, több műfajt felölelő, őszművészeti rendezvények lebonyolítására, melyekben a zene, a képzőművészet, az irodalom és a kultúra bármely ága egyenrangú módon képviselteti magát.

Az A38 folyamatosan igyekszik jelen lenni mindenütt, ahol izgalmas, egyedi, autentikus dolgok történnek. Igyekszik bekapcsolni a fővárost a kultúra nemzetközi vérkeringésébe. A vízió egyszerű és egyértelmű: kulturálisan nyitott, izgalmas, vibráló helynek lenni egy nyitott, izgalmas, vibráló városban. Az A38 Hajó élményt kíván adni, és az élő kultúra energiáját kívánja átadni a legszélesebb közönségnek.

ÜZENET: Kulturálisan nyitott, izgalmas, vibráló hely egy nyitott, izgalmas, vibráló városban.

LEGFONTOSABB HANGULATI ELEM: Megkötés nincs, de örömmel vesszük a zenével, ifjúsági kultúrával kapcsolatos megoldásokat. Innovatív, egyedi, a kortárs grafikai trendekkel összecsengő – vagy azokon túlmutató – terveket várunk. Az irónia megengedett, de fontos, hogy közízlést nem sértő alkotások szülessenek.

JAVASOLT VIZUÁLIS ELEMEK: Vizuális megkötés nincs. Ugyanakkor kiemelt figyelmet élveznek azok a grafikai tervek, amik valamilyen módon kapcsolatban állnak a vízzel, hajózással, a vitorlás- és matrózruházattal, és ezek klasszikus elemeit (pl. csíkozás, kék-fehér színek stb.) értelmezik újjá.

Felirat is szerepelhet a grafikai tervben, magyar vagy angol nyelven.

KÖTELEZŐ ELEMEK: A38 logó, alatta verzállal BUDAPEST felirat. (Nem szükséges a grafikában szerepelnie, elhelyezhető a tarkón vagy a vállrészen is. Címkézésre is van lehetőség.)

Az A38 Hajó logója a kívánt formátumban letölthető innen: http://a38.hu/dinamikus/File/a38_graphics/

TECHNOLÓGIAI MEGKÖTÉSEK: A rövid ujjú pólók anyaga 100% pamut. A pólókat a Fundango biztosítja. A pólók színére egyelőre nincs megkötés, erről a nyertes pályaművek készítőivel részletesen egyeztetünk a továbbiakban. A nyomás az alkalmazott grafikához valamelyest igazodva matricanyomással vagy szitázással történik. Méretbeli megkötés nincs, de kérjük figyelembe venni, hogy bizonyos matricatechnológiák kényelmetlenné teszik a nagyméretű grafikákkal ellátott pólók viselését.

EGYÉB FELTÉTELEK, JOGI MEGKÖTÉSEK: A pályázaton az Európai Unió területén élő természetes személy vehet részt. A pályázó kizárólag saját eredeti szerzői alkotásával pályázhat. E feltétel megsértése esetén a pályázat érvénytelenné válik, és a pályázó díjat nem kaphat, vagy ha ez a díjátadást követően válik ismertté, akkor a pályázó köteles a díjat visszaszolgáltatni. A pályázó a pályázati lapján írásban köteles a pályamunkájáról kijelenteni, hogy az saját szerzői műve, továbbá felelősséget vállalni azért, hogy az általa benyújtott pályamunka nem sérti más szerzői jogát.

A pályázatra történő nevezés ingyenes. A nyeremények készpénzre át nem válthatók, és más személyre át nem ruházhatók. A nyereményre esetlegesen közvetlenül alkalmazandó valamennyi SZJA, EHO fizetési kötelezettséget, továbbá a nyereményekkel kapcsolatban közvetlenül felmerülő adó vagy egyéb esetleges járulék megfizetését is az A38 Hajó vállalja.