palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

A Fiatalok Fotóművészeti Stúdiója tagfelvételt hirdet

A Stúdió célja a tehetséges pályakezdő fotográfusok és a fotó médiumát alkalmazó képzőművészek, továbbá a fotográfia elméleti, történeti, kritikai kérdéseivel foglalkozó szakemberek (kurátorok, kutatók, szakírók) ismereteinek, felkészültségének fejlesztése, a szakmai közéletbe, pályára történő beilleszkedésük segítése. A Stúdió a tagok alkotómunkájához eszmei, anyagi támogatást nyújt, képviseli őket hazai és nemzetközi fórumokon, valamint más szervezetekkel való együttműködések során. A tagok részt vehetnek stúdiós pályázatokon, kiállítási lehetőséghez juthatnak, bekapcsolódhatnak a Stúdióban folyó műhelymunkákba, kedvezményesen vehetnek részt a Stúdió által szervezett portfolió-bemutatókon, programokon. A Stúdió tagkártyájával ingyenesen látogatható több múzeum, kiállítóhely, továbbá kedvezménnyel lehet igénybe venni több fotólabor szolgáltatását.

 

Ki jelentkezhet?

Várjuk mindazon 18-35 év közötti alkotók és elméleti szakemberek jelentkezését tagságunkba, akik elhivatottságot éreznek a fotográfia iránt és aktívan részt akarnak venni a Stúdió munkájában. Szakirányú végzettség nem feltétel. A Stúdióba 35 év feletti „pályakezdők” jelentkezését is várjuk. Sikeres felvételi esetén számukra 3 éves tagságot tudunk biztosítani.

Jelentkezési lap és tudnivalók letöltése

A jelentkezés módja

1. Az alkotók bemutatkozó portfolióval, kitöltött jelentkezési lappal és motivációs levéllel jelentkezhetnek. Digitális portfoliót (CD-t, DVD-t) csak abban az esetben fogadunk el, ha a munkák megvalósulási formáját, installálását kizárólag digitális módon képzeli el az alkotó, vagy a mű csak digitális formában dokumentálható (pl. web/blog/videó alapú mű, vagy fotográfiát is használó térbeli konstrukció/installáció digitális dokumentációja stb.).

A portfolió technikai kritériumai: az album/mappa 15-30 képet vagy nyomatot tartalmazzon. Célszerű feltüntetni a képek adatait:

 • sorozatcím (ha van),
 • képcím,
 • elképzelt kiállítási méret,
 • készítés éve,
 • technika,
 • továbbá az alkotói elképzelés, koncepció leírása.

A portfolióhoz csatolni kell az alkotó szakmai önéletrajzát is. A motivációs levél maximális terjedelme 1500 karakter.

2. A kurátorok, kutatók, szakírók szakmai önéletrajzzal, publikációs jegyzékkel, és/vagy két-három írással (kritika, esszé, tanulmány), egy max. 1500 karakter hosszúságú motivációs levéllel, illetve a kitöltött jelentkezési lappal jelentkezhetnek.

A jelentkezéseket 2013. szeptember 9-16. között személyesen lehet leadni az ArtBázison (1085 Budapest, Horánszky utca 25.) Nyitvatartási időben: hétfőtől péntekig 15 és 19 óra között. (A leadás 16-ára is érvényes!) Azok a jelentkezők, akik nem tudják személyesen elhozni az anyagukat, 2013. szeptember 16-ig postai úton is beküldhetik azt a következő címre: Magyar Fotóművészek Szövetsége, 1065 Budapest, Nagymező utca 20. A szeptember 16. után postai úton érkező jelentkezéseket nem áll módunkban figyelembe venni.

A felvétel menetrendje

A jelentkezéseket a Stúdió felvételi bizottsága bírálja el, amelynek tagjai:

 • Bakonyi Zsuzsanna (FFS vezetőségi tag, fotográfus)
 • Balázs Anna (az új tagok munkáit bemutató kiállítás kurátora, az MKE végzős, képzőművészet-elmélet szakos hallgatója)
 • Barta Edit (FFS titkár, esztéta)
 • Gellér Judit (FFS vezetőségi tag, független kurátor)
 • Pályi Zsófia (FFS vezetőségi tag, fotográfus)
 • Szabó Dezső (képzőművész)

A felvételi kétfordulós rendszerű: 2013. szeptember 18-án, az első körben a bizottság áttekinti és elbírálja a leadott munkákat. A második fordulóban, szeptember 20-án, az ArtBázison a továbbjutott, ígéretesnek ítélt pályázatok alkotóival személyesen is elbeszélgetünk. A végső döntésről, a felvételi eredményéről a jelentkezőket emailben értesítjük 2013. szeptember 23-ig.

A leadott anyagokat 2013. szeptember 23. és 25. között, 15 és 19 óra között lehet felvenni az ArtBázison. A postán elküldötteket, amennyiben felbélyegzett, megcímzett válaszborítékot tartalmaznak, visszaküldjük. A szeptember 25-ig át nem vett anyagokért felelősséget nem vállalunk, azokat nem tároljuk.

A jelentkezési lap a linkre kattintva letölthető.

Forrás: http://ffs.hu/