palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

A FŐMTERV vezeti a Margit híd felújításával kapcsolatos projektet

A FŐMTERV’TT Zrt. vezette konzorcium tervezheti a budapesti Margit híd felújítását és a kapcsolódó közlekedési rendszer fejlesztését, és végezheti a tervezői művezetés feladatait – az eredmény a legutóbbi Közbeszerzési Értesítőben jelent meg.

A híd hossza 840 plusz 90 méter, a főhíd szélessége 27,30 a szárnyhídé pedig 13,20 méter. A híd teljes felülete 24 ezer négyzetméter. Az első ütemben az ideiglenes forgalomtechnikai, az állványozási, az ideiglenes villamosforgalmi, valamint az északi híd-fél felújítási terveit kell szállítania a nyertesnek.

A második ütemben pedig a déli híd-fél felújítási, az aluljárók és a szárnyhíd, valamint a vágányok felújítási terveit, továbbá a végleges forgalomtechnikai tervet kell elkészíteni.

A nyertes konzorcium tagjai: MSC Mérnöki Tervező és Tanácsadó Kft., CÉH Tervező, Beruházó és Fejlesztő Zrt., Pont-TERV Mérnöki Tervező és Tanácsadó Zrt., és a konzorciumot vezető FŐMTERV’TT Zrt. Az ajánlatkérő Budapest Főváros Önkormányzata nettó 395 millió forintra becsülte a tervezési díjat, a nyertes nettó 350 millió forintért vállalta a munkát.
(MTI Eco)