palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

A holdraszállás és egyéb őrült Librabet történetek

Az online szórakoztató iparnak mára megkerülhetetlen részévé váltak az olyan szerencsejáték-oldalak, amilyen a libra-bet.com címen elérhető Librabet kaszinó. Az ilyen platformok folyamatos növekedést produkálnak, az olyan kaszinók látogatóinak száma, mint a Librabet, Magyarországon is folyamatosan növekszik.

Az online kaszinózás nagyjából három évtizedes történetet tudhat maga mögött, amely teli volt izgalmas fordulatokkal. Míg az első Librabet jellegű platformok olyannyira kezdetlegesek voltak, hogy ott valódi pénzes játékra nem is volt lehetőség, addig ma már egészen más a helyzet. Na de jöjjön egy rövid áttekintés a Librabet kaszinók fejlődésének főbb mérföldköveiről.

A feljegyzések szerint az első online kaszinó, amely még messze elmaradt egy mai Librabet oldaltól, 1994-ben indult el. Ez volt az a platform, ahol a játékosok nem tudtak befizetéseket végrehajtani, ez a probléma azonban két évvel később megoldódott, úgyhogy onnantól már minden Librabet kaszinóban lehetőség volt a be- és kifizetésekre.

A következő fontos állomás a 2010-es évek eleje volt, amikor a technológiai fejlődés révén lehetővé vált, hogy a Librabet oldal bármilyen eszközön ugyanolyan minőségben jelenjen meg és azonos felhasználói élményt nyújtson. Innentől jegyezhető fel, hogy folyamatosan növekszik a mobilkaszinók látogatóinak száma.

A 2019-ben elindult digitális forradalom volt a harmadik jelentős mérföldkő. Az utóbbi években ezek a platformok fokozatosan integrálják szolgáltatásaikba az olyan fejlesztéseket, mint a mesterséges intelligencia, vagy a virtuális valóság.

Persze, ha kicsit hátrébb mész az időben, akkor láthatod, hogy maga a kaszinózás több száz éves múltra tekint vissza, hiszen az első hagyományos kaszinó Olaszországban a távoli 1638-ban nyitotta meg kapuit.

Ez a hosszú idő alatt pedig rengeteg érdekes történet alakult ki, amelyek a kaszinózáshoz kapcsolódnak, ezek közül gyűjtöttünk össze néhányat.

Fogadás a Hold meghódítására

A múlt század hatvanas évei voltak az az időszak, amikor a sci-fi műfaj nagyon népszerű volt, legyen szó regényekről, képregényekről, vagy akár filmekről. Éppen ezért, amikor Kennedy elnök 1963-ban bejelentette, hogy az évtized végére az Egyesült Államok embert küld a Holdra, ezt sokan ebbe a fiktív műfajba sorolták.

Ami egyben azt is jelenti, hogy a műfaj rajongói közül sokan komolyan vették az állítást. Közéjük tartozott egy prestoni fiatalember, David Threlfall is, aki az egyik helyi fogadóirodába még 1964-ben ballagott be és sikeresen meggyőzte a bukmékereket, hogy 1000:1 arányban fogadhasson a holdraszállás megvalósulására.

A többi már történelem. Az amerikaiak 1969-ben a Holdra léptek, Threlfall 155 ezer dollárt keresett, viszont a történetnek volt még egy epizódja. A fogadóiroda ugyanis 500:1 arányú fogadási lehetőséget kínált fel arra vonatkozóan, hogy az amerikai kormány utólag beismeri majd, hogy az egész egy csalás volt. Erre eddig nem került sor.

Csalás, vagy sem?

A következő történet egy máig eldöntetlen vitáról szól. Akik követik a pókert, azok előtt biztosan nem cseng ismeretlenül Phil Ivey neve, akit a póker Tiger Woods-ának is neveznek, hiszen számos világszintű pókerversenyt nyert meg eddig.

Hősünk 2012-ben egy londoni kaszinóban baccarat játékkal nem nevesebb, mint 7,5 millió dollárt nyert, azonban, miután Ivey beismerte, hogy élválogatáshoz folyamodott, a kaszinó megtagadta a nyeremény kifizetését.

Az élválogatás azt jelenti, hogy a játékos megfigyeli a kártyalapok sérüléseit, szabálytalanságait és ennek alapján tudja eldönteni, hogy a következő lap magas, vagy alacsony értékű lesz. Igazából, jogilag egyértelmű állásfoglalás az ügyben nem létezik.

A legtöbb esetben a bíróságok az ilyen vitákat a kaszinók javára döntötték el. Ez azonban Ivey kedvét nem vette el, úgyhogy ő is a bírósághoz fordult, ott azonban egy hosszas jogi procedúrának néz elébe. Jelenleg a Legfelsőbb Bíróságnál van az ügy, amelynek során abban bízik, az ítélet ezúttal a játékosnak kedvez majd.

A királynak mindig igaza van (?)

A következő történet főhőse VII. Edvárd angol király, de amikor maga az epizód lezajlott, akkor még csak Wales hercege volt, de nyilván mindenki tudta, hogy egy majdani királlyal van dolga, ami az események végkimenetelét is befolyásolta.

1890 szeptemberében a herceg baccarat játékot játszott barátjával, Sir William Gordon-Cumming alezredessel, amelynek során, miután a lapjárás nem alakult számára kedvezően, partnerét csalással vádolta. Az alezredes beleegyezett, hogy egy nyilatkozatot ír alá, amelyben vállalja, hogy soha többé nem kártyázik, de a történetnek ezzel még nem volt vége.

Miután az ügy a nyilvánosság elé került, Gordon-Cummin szerette volna, hogy vonják vissza a nyilatkozatot. Nem csak, hogy nem járt sikerrel, de a hadseregből is elbocsátották.
(X)