palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

A jövő internetének kiépítését célzó köz-magán partnerségi program – Future Internet 2013

A pályázati lehetőség a jövőbeli internetes köz- és magánszféra közötti partnerségnek harmadik és végső felhívása  keretében történik, amely egy 2011-ben indított, 500 millió eurós partnerség az üzleti vállalkozások és kormányzatok számára. A pályázat célja a mobil internet és az adatforradalom kihasználásának ösztönzése, az adatforgalom fejlesztése és munkahelyteremtés Európa digitális iparágaiban.

A partnerségi finanszírozás harmadik szakasza új széles körű internetes alkalmazások és szolgáltatások fejlesztésére irányul. A támogatások rendelkezésre bocsátása 20 konzorciumon – az internetes ökoszisztéma csoportjain keresztül történik. Közöttük többek között megtalálhatóak gyorsítók, közösségi finanszírozási platformok, kockázatitőke-befektetők, együttműködési terek, regionális finanszírozó szervezetek, technológiai vállalatok és kkv szövetségek. A sikeres konzorciumokat annak alapján választják ki, hogy az internetes ökoszisztémában hogyan tervezik az elnyert finanszírozás gazdasági hatásának maximalizálását.

A program olyan különféle ágazatokat von be, mint a közlekedés, az egészség, a média, az intelligens gyártás és energia, valamint meghatározza ezen ágazatok szempontjából lehetséges innovatív üzleti modelleket. Az eszközök és szolgáltatások számára egyedülálló európai technológiákat és építőelemeket fejlesztett ki olyan területeken, mint a számítási felhő, az intelligens városok, a tömeges adatok és a tárgyak internete.

Összköltségvetés: 130 000 000 euró

Benyújtási határidő: 2013. december 10. 17:00 CET

Pályázati kiírás: https://ec.europa.eu/research/participants/portal/page/cooperation?callIdentifier=FP7-2013-ICT-FI#wlp_call_FP7

További információ:

Németh Vilmos
Nemzeti Innovációs Hivatal
vilmos.nemeth@nih.gov.hu

http://www.nih.gov.hu/nemzetkozi-tevekenyseg/jovo-internet/future-internet-public