palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

„A jövő zenészei” – pályázat fiatal zenészek bemutatkozására

FRinge - Le a kalappal pályázat

A „jövő zenészei” programsorozat ígéretes fiatal zenészek bemutatkozására ad lehetőséget a Zene Házában. A program célja, hogy megmutassa a zenei oktatás sokszínűségét, inspirálja és lelkesítse a zenét tanuló diákokat és tanáraikat a fellépési lehetőséggel, és napközben is zenei előadásokkal töltse meg a Zene Háza közösségi tereit.

Zenei műfajtól függetlenül a Zene Háza szóló- és több fős zenei formációkból álló együttesek bemutatkozására ad lehetőséget: kizárólag hangszeres formáció esetén a jelentkezők száma 5-10 fő, kórus vagy vegyes formációk esetében maximum 25 fő jelentkezését várjuk.

A zeneiskolák vagy zenetanárok diákjaikkal minimum 20, maximum 45 perces koncerttervvel jelentkezhetnek, amelyben több formáció is felléphet, azonban egy formáció csak egy jelentkezést adhat be a kategóriában. A programsorozat fellépői saját hangszereiken mutathatják be produkcióikat, a Zene Háza szükség esetén elektromos zongorát biztosít.

A jövő zenészei programsorozat keretében a győztes formációk 2024. szeptember 12. és 2025. június 15. között, várhatóan csütörtök délutáni időpontokban léphetnek fel a Zene Háza közösségi tereiben. A Zene Háza a győztes produkciók résztvevőinek – az élményteljes koncert és tapasztalatszerzés lehetősége mellett – ingyenes belépőt biztosít a fellépés napján a Hangdimenziók – zenei utazások térben és időben című állandó kiállításra.

Kik választják ki a jelentkezőket?
A jövő zenészei program résztvevőit,a Zene Háza programszerkesztői csapata külső zenei szerkesztők bevonásával választja ki.

Kiválasztás szempontjai

  • a produkció művészeti koncepciója és tartalma
  • a sokszínűség megjelenése műfaj, korosztály, zenei stílus és formáció tekintetében
  • technikai megvalósíthatóság

Jelentkezők köre
Bármely magyarországi székhelyű zeneiskola, alap- és középfokú művészeti iskola és zenepedagógiai tevékenységet folytató oktató. Felhívjuk a magánszemélyként pályázók figyelmét, hogy pozitív elbírálás esetén adószámmal rendelkező pénzügyi lebonyolító igénybevétele szükséges!

A jövő zenészei programra az alábbi adatlap kitöltésével lehet jelentkezni.

Jelentkezési határidő: 2024. június 15. éjfél

A jövő zenészei pályázat