palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

A Kézenfogva Alapítvány ötletpályázata

kezenfogvaTaláld ki és legyél részese a 2016. évi Guinness rekordnak! Most mindenki maga találhatja ki, hogy milyen egy igazán figyelemfelkeltő, érdekes, fogyatékos- és ép gyerekek együtt cselekvésén, közösségi élményén alapuló, rekordkísérlet. Ha vannak elképzeléseid, ha vannak régen dédelgetett, de még nem megvalósított ötleteid, ne tartsd magadban! Pályázz! Ha nyersz, részt vehetsz a megvalósításban, és láthatod, hogy más fiataloknak hogyan tetszik az általad kitalált program.


Várjuk olyan magyarországi általános és középiskolák jelentkezését, akik szeretnének tanulóikkal aktívan részt venni az élménynap kialakításában ötleteikkel és így hozzájárulnak a Kézenfogva Alapítvány szervezésében megvalósuló Guinness rekordhoz és élménynaphoz.

A pályázat célja:
Lehetőséget szeretnénk teremteni az általános és középiskolás diákok számára, hogy játékos, élvezetes keretek között ismerkedjenek meg a fogyatékos emberek mindennapi kihívásaival. Szeretnénk hozzájárulni, hogy a tanulókban esetlegesen élő előítéletek eltűnjenek és segítő szándék és megértés vegye át a helyüket.

A rendezvény várhatóidőpontja, helyszíne: 2016. május 12., Budapest.

Pályázati feltételek:

  • Pályázni a pályázati adatlap kitöltésével lehet.
  • Az élménynappal kapcsolatos ötleteket, megvalósítási terveket, Guinness rekord ötleteket egy max. 6000 karakteres leírásban várjuk.
  • Pályázni több ötlettel is lehet, minden ötletről külön-külön küldhető a max. 6000 karakteres leírás. Az adatlaphoz melléklet csatolható. A mellékletbe szükség esetén minden, a játék menetének/látványának megértését megkönnyítő tervek csatolhatók.
  • Fontos kritérium, hogy az ötlet játék, feladat legyen, amelyet ép és fogyatékos gyermekek közösen játszanak, készítenek el, vesznek részt benne stb.

Az ÉLMÉNYNAP maximális időtartama – 12 óra
Egy elképzelt Guinness rekord állhat egy nagy, egész napos játékból/feladatból vagy több, kisebb, de összefüggő rövidebb játék/ feladat elemből is. A lényeg, hogy az egész egy nagy Guinness rekorddá álljon össze.
A Guinness rekord felállításánál figyelni kell arra, hogy szeretnénk, ha minél többen részt vehetnének a tervezett tevékenységben: vagy egyszerre, vagy egy folyamatosan működő rekord/játék keretében, hogy az érkező fiatalok folyamatosan csatlakozni tudjanak hozzá, ill. a távozók könnyen kiléphessenek belőle.
A rekord könnyen megvalósítható legyen. A megvalósításnál kerülni kell a túlzott hosszúságú programokat. (A tervezett helyszínt 12 órára tudja bérelni a Kézenfogva Alapítvány)
A rekord/feladat egyszerű, könnyen megérthető legyen.
Költséghatékonyan megvalósítható legyen.

Díjazás: Minden pályázó iskola kap tíz focilabdát. Azok az iskolák, akiknek az ötlete megvalósításra kerül 30 db focilabdát kapnak.

Pályázat menete és elbírálás:
Jelentkezés az innen letölthető pályázati adatlap hiánytalan kitöltésével és elektronikus visszaküldésével lehetséges 2016. március 1-jén 12:00 óráig.
A kitöltött adatlapokat e-mailen várjuk a kelemen.petra@kezenfogva.hu e-mail címre.
A pályázatok elbírálási határideje: 2016. március 11. Ezt követően minden pályázót írásban értesítünk.

 

Pályázati kiírás: A Kézenfogva Alapítvány ötletpályázata