palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

A Komédia éve! Előadó-művészeti pályázat 2012

A Puchner Birtok (Puchner Kastélyszálló**** és Reneszánsz Élménybirtok) pályázatot hirdet előadó-művészeti produkciók bemutatására, a 2012-es évben.

Előzmény: A pályázat korábbi kiírásával egy időben a honlapunk felmondta a szolgálatot, így nem volt lehetősége az érdeklődőknek, hogy megismerkedjenek a pályázat helyszínének valós körülményeivel. Ebből kifolyólag sajnos félreértés adódott, amit most szeretnénk eloszlatni.

E pályázat megvalósulásának helyszíne nem a Puchner Kastélyszálló****, hanem a vele együtt működő Reneszánsz Élménybirtok.

Kérünk minden érdeklődőt, hogy újra olvassák el ezt a módosított pályázati kiírást, nézzék meg a www.elmenybirtok.hu honlapunkat, és mindezek figyelembevételével pályázzanak!

Új határidők:

Az előzetes jelentkezés új határideje: 2012. január 10.

A videó felvétel beküldésének és a jelentkezés véglegesítésének új határideje: 2012. február 15.

A helyszínről fényképek és bővebb információ:

 …és akkor újratöltve…

Leírás: A 2012-es évet a komédiának szenteljük. Várunk minden olyan produkciót, amely szórakoztató hangvételű, humoros, kacagásra ingerlő és nem igényel komolyabb technikai feltételeket, ami akár szabadtéren vásári hangulatban, akár belső térben eljátszható. További műfaji vagy játékmódbeli megkötés nincs. Várunk akár vásári, akár népi komédiát, gyerekeknek szóló előadást, bábelőadást, felnőtt bábelőadást, bábkomédiát, zenés produkciót, csoportos vagy egyéni előadót. Nem zárkózunk el semmilyen számunkra újtól vagy ismeretlentől sem, amennyiben az megfelel az elvárásainknak. A produkciók maximális időtartama 70 perc lehet.

Előny, de nem feltétel ha a helyszín vagy témaválasztás alkalmazkodik középkori városunk környezetéhez, hangulatához.

Hogy mely produkciókat hívjuk meg, a jelentkezési határidő lejárta után, a beküldött felvételek alapján döntjük el. A kiválasztott produkciók a 2012-es évben, nyitvatartási napjainkon, előre egyeztetett időpontban közönségünk előtt kerülhetnek bemutatásra 2012. április 1. és augusztus 30. között. Egy társulat több produkcióval is jelentkezhet.

A Puchner Birtok vállalja a kiválasztott produkciók igazolt utazási költségét 30.000 forint összegig.

A nálunk bemutatott előadások közül a nyár végére kiválasztjuk a három legjobbat, melyeket újra meghívunk bemutatásra, egy nyár végére tervezett díjátadás keretében.

Helyszín: A Puchner birtok, egy 7,5 hektáron elterülő középkori hangulatú város, 2010 április elsején nyitotta meg kapuit. A birtok három fő részből épül fel. A Falu rész tóval, patakkal, csárdával, házakkal, második része a fallal és tornyokkal övezett Óváros, és a harmadik a tágas főtérrel egybekötött Lovagi küzdőtér. Ezeken belül megtalálható minden jellegzetes építmény mint például  kézműves műhelyek, pékség, csárda, fogadó, malom. Van két tavunk és egy kis patakunk is, valamint két nagy befogadó képességű kültéri színpadunk, a madaras színpad és a lovagi küzdőtér lelátója, valamint egy beltéri színház terem. 2011-ben április és augusztus között a nyitvatartási napjainkon a vendégszám 500 és 1000 fő között mozgott.

A kiválasztott produkciók az előzetes bejáráson maguk választhatják ki a játékteret a birtok teljes területén. A helyszínről  fényképek és további információ a www.elmenybirtok.hu internet címen és az alábbi névjegyen látható címeken található.

Díjazás: A kiválasztott produkciókat három kategóriába soroljuk, mely kategóriákat a beérkezett pályázatok alapján határozunk meg. Minden kategóriában a három legjobb előadást a nyár végére jutalomban részesítjük, mely jutalmak a következők:

  • 1. helyezett 300.000 Ft. melynek 50% készpénz jutalom, a másik 50%-a a Puchner Birtok szolgáltatásai közül szabadon választhatóan használható fel.
  • 2. helyezett 200.000 Ft. melynek 50% készpénz jutalom, a másik 50%-a a Puchner Birtok szolgáltatásai közül szabadon választhatóan használható fel.
  • 3. helyezett 100.000 Ft. melynek 50% készpénz jutalom, a másik 50%-a a Puchner Birtok szolgáltatásai közül szabadon választhatóan használható fel.

Elbírálás: A beérkezett pályázatok meghívását és az itt bemutatásra került produkciók díjazását a Puchner Birtok saját hatáskörben szubjektíven bírálja el.

Jelentkezés: Az előzetes jelentkezés feltétel, melyet e-mailben a kiraly.robert@elmenybirtok.hu címre kérünk, a mellékelt jelentkezési lap adatainak hiánytalan visszaküldésével. (A jelentkezési lap átmásolható.)

Az e-mail tárgya „Jelentkezés – A komédia éve 2012” legyen.

Az előzetes jelentkezés után, a megadott határidőn belül, postai vagy egyéb úton videó felvételt kérünk minden nevezett produkcióról értékelhető minőségben, szabvány DVD formátumban. A jelentkezés a videó felvétel beérkezésekor válik érvényessé. A felvétel mellé kérjük mellékelni a végleges jelentkezési lapot. A borítékon kérjük feltüntetni: „A komédia éve 2012”

Előzetesen jelentkezni a pályázat kiírásától számítva folyamatosan lehet, ám csak azokat a pályázatokat tekintjük érvényesnek, amelyeknek az előadásról készült felvételét a pályázati határidőn belül megkapjuk, és biztosítani tudjuk a kért technikai és tárgyi feltételeket.

A beküldött felvételeket megtartjuk a későbbi meghívás lehetőségét fenntartva, és harmadik félnek nem adjuk ki.

Kommunikáció: A pályázókkal a továbbiakban az elsődleges kommunikáció e-mailben történik, a zökkenőmentes szervezés érdekében napi szinten kérünk válaszokat.

Előzetes jelentkezés határideje: 2012. január 10.

A videó felvétel beküldésének és a jelentkezés véglegesítésének határideje: 2012. február 15.

A pályázatról folyamatos tájékoztatás a pályázat facebook oldalán található:

facebook.com/akomediaeve2012

 A pályázati kiírás és jelentkezési lap letölthető innen:
www.puchner.hu/index.php?kod=581&modul=menupontok

A videó felvétel beküldésének és a jelentkezés véglegesítésének határideje: 2012. február 5.

Jelentkezés és információ:

Király Róbert

e-mail: kiraly.robert@elmenybirtok.hu
telefon: +36 30 230 4553
Puchner Birtok, Bikal
7346 Bikal, Rákóczi u. 22.
Tel.: 06 72 459 546
Fax: 06 72 459 549
Web: www.elmenybirtok.hu, www.puchner.hu ;

facebook.com/elmenybirtok

facebook.com/puchnerbirtok

Folyamatos információ: facebook.com/akomediaeve2012
GPS: 46.3318, 18.2852

 

Új határidők:

Az előzetes jelentkezés új határideje: 2012. január 10.

A videó felvétel beküldésének és a jelentkezés véglegesítésének új határideje: 2012. február 15.

A helyszínről fényképek és bővebb információ:

        a pályázat kibővített „Helyszín” rovatában,

        a www.elmenybirtok.hu internet címen,

        a facebookon: facebook.com/elmenybirtok

        a pályázat facebook oldalán folyamatosan szolgálunk információval:

            facebook.com/akomediaeve2012

        A pályázati kiírás és jelentkezési lap letölthető innen:
www.puchner.hu/index.php?kod=581&modul=menupontok

…és akkor újratöltve…