palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

A korrupció elleni küzdelem jövője videópályázat

A Transparency International videópályázata a korrupció ellenes küzdelem új formáiról, új lehetőségeiről.

Pályázók köre: 18 és 35 év közötti fiatalok

1993 óta a Transparency International (TI) vezető szerepet tölt be a korrupció elleni küzdelemben világszerte. Több mint 100 országban dolgozik egy szélesebb körű globális mozgalom részeként. A TI következetesen bebizonyította, hogy a korrupció megtámadható.

A TI arra inspirálja a fiatalokat, hogy bárhol a világon csatlakozzanak a korrupcióellenes mozgalomhoz, és inspirációt nyújthassanak a korrupció elleni küzdelemben. A fiatalok innovatív ereje, amely a tisztességesebb és egyenlőbb társadalmak iránt érdeklődik világszerte, hatalmas eszköz lehet a növekvő mozgalom számára. Most van itt az ideje, hogy megszüntessük a korrupciót.

Arra kérik a 18 és 35 év közötti fiatalokat, hogy készítsenek rövid videoklipet, amely ötleteket mutat be a korrupció elleni küzdelem új formáiról.

A FutureAgainstCorruption Awardra beküldött videókból három pályamunkát választanak ki, amelyek bekerülnek a döntőbe.

Kategóriák

 • Globális
 • Afrika

Két díj kiosztásra kerül a globális és az afrikai kategóriában.

A három döntőst meghívják Berlinbe a Nemzetközi Korrupcióellenes Nap ünnepére, akiket a FutureAgainstCorruption Díjjal jutalmaznak, és részt vesznek a Német Szövetségi Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Minisztérium és a Transparency International által szervezett ünnepségen.
A filmek a Német kormány, a Transparency International a korrupcióellenes szervezetek és a média korrupcióellenes szakértőihez kerülnek előterjesztésre és megvitatásra.

A verseny győztese lehetőséget kap, hogy megvitassa a filmet a pályázat kiíróival és a felelős szervezetekkel a videó-ötlet megvalósításának módjáról.

Pályázati naptár

 • 2018. 10. 30. – A pályázatok benyújtásának határideje
 • 2018. 11. 07 – A legjobb 10 pályázat kiválasztása.2018. 11.09.- A tíz legjobb videó közzététele a YouTube-on a nyilvánosság számára, szavazásra.
 • 2018. 11. 19. – Kiválasztási eredmények.

A kiválasztási kritériumok a videó tartalmán, nem pedig felbontáson vagy videografikus minőségen alapulnak.

A pályázás technikai feltételei

A pályázónak egy legalább 60 másodperces innovatív ötletet tartalmazó videoklipet kell feltölteni a Youtube csatornájára és egy emailt küldenie a a FAC@transparency.org címre az alábbi információkkal:

 • A pályázó neve
 • A lakóhely szerinti ország megnevezése
 • Születési év
 • ID / útlevél szám
 • Email cím
 • Link a videóhoz a Youtube-on

Benyújtási határidő 2018. október 30.

A korrupció elleni küzdelem jövője videópályázat

Bővebb információ a press@transparency.org email címen lehet kérni.