palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

A közfoglalkoztatottak versenyszférába menekítését támogatják az új foglakoztatást segítő programok

kormányzati portál pályázat2016 első felében a kormány újabb foglalkoztatást segítő programokat indítását tervezi. A várható első pályázat a Közfoglalkoztatásból a versenyszférába című segítő program lesz.

A február 1-én induló program tervezett keretösszege 3 milliárd forint, amelynek révén a kormány tervei szerint 20-25 ezren léphetnek át a közfoglalkoztatásból az elsődleges munkaerőpiacra.

A program célja, hogy a közfoglalkoztatottak többsége a szerződésük lejárta előtt piaci állást találjanak, ha sikerül, akkor havonta felvehetik a közfoglalkoztatási jogviszonyból a hátralévő időszakra a foglalkoztatást helyettesítő támogatás összegét is.

A kormány tervei között szerepel még a gyakornoki program kibővítése a szakképzettséggel rendelkező pályakezdők támogatása érdekében, valamint a rugalmas foglalkoztatási formák és munkaszervezési módok bevezetése is.
A gyakornoki programra azok a mikro,- kis- és közepes vállalkozások pályázhatnak majd, amelyek vállalják a 25 év alatti szakképzettséggel rendelkező fiatalok foglalkoztatását.

Forrás: kormany.hu