palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

A Kultúra Lovagja pályázat

Pályázat a Kultúra Lovagja cím adományozására.

Kiíró: Falvak Kultúrájáért Alapítvány
Pályázat címe: Kultúra Lovagja cím adományozása
Beadási határidő: 2018. október 15.

Pályázhatnak: társadalmi szervezetek és önkormányzatok, akik – a jelölt tudta nélkül – tagjuk, munkatársuk, vezetőjük huzamos időn át végzett, önzetlen, áldozatos munkáját az elismerés ezen formájával kívánják megköszönni. Egy szervezet egy jelöltet állíthat.

A pályázatról:

  • A magyar államalapítás millenniuma alkalmából a kulturális örökség megőrzése, felkutatása, ápolása, népszerűsítése, alkotó fejlesztése, az egyenrangú kultúrák nemzetközi együttműködésének elősegítése érdekében huzamos időn át kifejtett önzetlen tevékenység
    elismerésére a Falvak Kultúrájáért Alapítvány 1998-ban Magyar Kultúra Lovagja címet alapított.
  • Javasolható címek: Magyar Kultúra Lovagja és a Magyar Kultúra Apródja, valamint  két vagy több nemzet kultúrájának ápolásásért Egyetemes Kultúra Lovagja.
  • Jelölt lehet az alapító gondolatot hitelesen megvalósító magyar és külföldi állampolgár, illetve „posztumusz” személy.
  • A pályázat benyújtása kizárólag postai úton lehetséges. Formája és tartalma alapvetően kötetlen, de a pályázat tartalmazza a jelölt foglalkozását, életkorát, valamint maximum 400 karakterben a jelölt lovagias tetteit. A javaslathoz a pályázó által szükségesnek ítélt melléklet – kiemelten a munkásságot erősítő támogatói nyilatkozat – csatolható.

A döntés és értesítés: Az alapítvány kuratóriuma a Tanácsadó Testület és a Kultúra Lovagrendje javaslata alapján 2018. december 1-ig hozza meg döntését, amelyről a jelölő szervezetet értesíti.

Az elismerés átadása a XXIII. Magyar Kultúra Napja Gálán (2019. január 22-én) lesz.

Cím: Falvak Kultúrájáért Alapítvány 1134 Budapest Gidófalvy út 29.
További információ: www.alkotohazak.shp.hu, e-mail: adrianus.alapitvany@gmail.com