palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

A legikonikusabb videójáték karakterek eredettörténetei

Ha te is szoktál videójátékokkal játszani, akkor bizonyára tudod, hogy sok játékban a játékélmény jelentős részét maga a történet és a szereplők adják. Az online videójátékok a streaminget és a mr bet casino oldalhoz hasonló szerencsejáték oldalakat megelőzve továbbra is a legnépszerűbb digitális szórakozási formának számítanak. A mondás úgy tartja, hogy a játék látványvilága megragadja a játékosok figyelmét, megtartani azonban csak a jó történet és a kidolgozott karakterek tudják. Nem véletlen, hogy ma már számos videójátékból sorozatok és filmek készültek, hiszen az ezekben bemutatott történet, sokszor díjnyertes könyvekkel és filmes alkotásokkal is felveszi a versenyt. Íme 5, az utóbbi 30 évben legikonikusabb videójáték karaktereiből, akik közül néhányat talán már te is ismersz, ha szoktál játszani!

Gordon Freeman – Half Life

A Half-Life játékok ikonikus főszereplője Gordon Freeman, a tudós, aki egy titkos katonai létesítményben dolgozik az Amerikai Egyesült Államok egyik sivatagjában. Freeman és csapata épp egy nagyenergiájú lézernyalábot tesztelnek, amikor valami félresikerül és a tesztelt berendezés egy hatalmas robbanásban megsemmisül, azonban a nagy energiájú robbanás dimenziókaput nyit egy addig ismeretlen univerzumba. Mielőtt bárki a fejéhez kaphatna, a kapun keresztül azonnal elkezdenek átjönni különféle szörnyek, akik néhány óra leforgása alatt az egész katonai komplexumot kiírtják, Gordon Freeman kivételével, akinek egyetlen túlélőként kell életben maradnia.

Freeman talán a legelső tudós-akcióhős karakter, akinek a népszerűsége miatt később sok más videójátékban is megjelentek hasonló háttértörténettel rendelkező karakterek. Freemannek ráadásul nem csupán a szörnyekkel, hanem az incidenst eltusolni próbáló különleges egységekkel is meg kell küzdenie, aminek az eredménye egy rendkívül változatos és izgalmas lövöldözős-horror videójáték.

Lara Croft – Tomb Raider

Lara Croft minden idők legismertebb női videójáték karaktere, akinek a bőrébe a játékosok már 11 különböző játékban belebújhattak. A karakter eredettörténete szerint Lara egy régész, aki több egyetemen is kutatómunkát végzett, mielőtt egy repülőszerencsétlenség miatt megváltozott volna az élete. A szerencsétlenséget túlélve Lara aktívan keresni kezdi a kalandot és különféle elhagyatottnak vélt régészeti tárgyak és műemlékek felkutatásával kezd foglalkozni. Miközben Lara elfeledett idők hátramaradt ereklyéit kutatja fel, a természet mellett gyakran meg kell küzdenie más kincsvadászokkal is. A Tomb Raider játékok során Lara kifejezetten erős karakterfejlődést is bemutat, ahogyan egy átlagos emberből, fokozatosan egy igazi kalandorrá és a túlélés mesterévé válik.

Agent 47 – Hitman Játékok

Agent 47, vagyis magyarul a 47-es számú ügynök, az ikonikus Hitman videójátékok főszereplője. Agent 47 egy genetikailag módosított különleges ügynök, aki egy titkos társaságnak dolgozik érzelemmentes bérgyilkosként. A történet szerint a születését a gengsztervilág 5 legerősebb vezére finanszírozta, akik a saját DNS molekuláik kombinálásával alkották meg őt, mint egyfajta tökéletes gyilkológépet. Bár előtte ez egy ideig titokban marad, rajta kívül más hasonló “különleges ügynökök” is dolgoznak a titokzatos szervezetnek. Agent 47 a túlélés, a rejtőzködés, a behatolás és a harc mestere, akinek a feladata, hogy csendben, nyomok és szemtanúk nélkül, vagy balesetnek álcázva tüntesse el a szervezet által megjelölt személyeket. Persze ez nem mindig sikerül, de Agent 47 ilyenkor sem jön zavarba, hanem egyszerűen szitává lövi a célszemélyt és mindenkit a célszemély közelében, majd angolosan távozik. Agent 47 az egyik legikonikusabb és legbrutálisabb videójáték karakter, akinek a története rengeteg filmet megihletett, többek között az ikonikus John Wick karaktere is sok hasonlóságot mutat vele.

Master Chief – Halo

A Halo univerzumban mindenki által csak Master Chief néven ismert szuperkatona valódi neve John. John a 117-es azonosítószámmal került bele egy olyan titkos katonai programba, amelynek a célja az volt, hogy gyerekekből neveljenek szuperkatonákat. A célra alkalmasnak talált gyerekeket galaxisszerte válogatták össze, egyes esetekben árvák közül, de sok esetben egyszerűen elrabolták őket a szüleiktől, mint ahogy az Johnnal is történt. A rendkívül kemény kiképzés alatt a gyereken különféle biológiai módosításokat is végrehajtottak, hogy minél tökéletesebb gyilkológéppé váljanak. A több, mint száz a programban résztvevő gyerek közül csak néhány tucat érte meg a felnőttkort, ők azonban valóban az egész Halo univerzum legfélelmetesebb katonái lettek. Közülük is a legjobb John, aki a Master Chief nevet viseli és az összes a program által kitermelt “Spartan” különleges katona vezére. Minden bizonnyal Master Chief eredettörténete a legdurvább és legsötétebb az összes a listán szereplő karakter közül.

CJ – GTA: San Andreas

Bár a GTA: San Andreas már egy 20 éves játék, a főhőse, az afroamerikai Carl Johnson, rövidítve egyszerűen CJ a mai napig az egyik legismertebb videójáték karakter, annak ellenére, hogy azóta több új GTA játék is kijött. Egyben talán a legismertebb afroamerikai videójáték karakter is. A történet szerint CJ a Los Angelesről mintázott, játékbeli “Los Santos” városának egyik nyomornegyedében született. Egy fiú és egy lánytestvére van, apja azonban elhagyta a családot. CJ huszonévesen a barátait és a testvéreit hátrahagyva elmenekül a nyomornegyedből és más városban keres megélhetést, azonban miután értesül az anyja haláláról, visszatér a városba. Itt újra felveszi a kapcsolatot testvéreivel és barátaival, majd a bátyja elmondja neki, hogy az édesanyjuk valójában nem természetes halált halt, hanem lelőtték. Ezután CJ és a bátyja közösen kezdenek nyomozni anyjuk gyilkosa után, miközben CJ “Los Santos” alvilágában mozogva próbál egyre inkább felemelkedni.
(X)