palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Érdekességek a Sportaza sportfogadások világából

Az online sportfogadások napjainkban egyre nagyobb közönséget vonzanak, ami elmondható nemzetközi, de hazai szinten is. Nagyon sokan játszanak az oldalakon, amilyen a Sportaza, amely a https://sportazacasinos.com oldalon érhető el, ezeken ugyanis a legváltozatosabb sportágak közül lehet válogatni.

Fogadás, sorshúzás persze már a Sportaza megjelenése előtt is létezett, egyes feljegyzések szerint már az őskorban is jelen volt valamilyen formában. Az első írásos feljegyzések az ókori Rómára és Görögországra utalnak vissza. A görögök az olimpiai játékok győzteseire kötöttek fogadásokat, a rómaiak pedig a gladiátorversenyekre.

A korszerű sportfogadás, amely tekinthető a Sportaza valamilyen előfutárának is, a 19. században jelent meg, amikor gróf Széchenyi István védnöksége mellett az angoloknál akkor már népszerű lóversenyek és fogadások Magyarországon is meghonosodtak.

A második világháború utáni időszakban a fogadások minimális formában voltak jelen, a kilencvenes éveket követően és az internet elterjedésével viszont nálunk is hódítani kezdtek az olyan platformok, mint a Sportaza, amelyek alaposan felforgatták az addigi fogadások világát.

Az online sportfogadások előnyei

Az online fogadások megjelenése jelentős mértékben visszaszorította a hagyományos fogadásokat, amely több okra is visszavezethető. Ezek közül az egyik a kényelmi faktor. Míg korábban, ahhoz, hogy fogadni tudj, el kell menned egy fogadóirodába, addig az online fogadásnál semmilyen helyhez kötöttség nincs. Ha van internetes kapcsolatod és egy mobilod, a letöltött fogadási appal, pár kattintással fogadhatsz.

A másik fontos tényező a kínálat. Míg a régi totózás esetében elsősorban a hazai bajnokság mérkőzéseire tudtál fogadni, addig az online fogadásokkal ledőltek a korlátok. Gyakorlatilag bármilyen sportágban, a világ bármely pontján szervezett versenyre tudsz fogadni.

Ehhez hozzá kell venni az olyan új sportokat, mint a virtuális és az e-sportok, amelyek elsősorban a fiatalabb nemzedék körében népszerűek. A legtöbb fogadási oldalon ezek elérhetőek, sőt, külön rovatban találhatóak meg.

A szorzók kérdése is egy olyan téma, amely az online oldalak mellett szól. Míg a hagyományos fogadóirodák többé-kevésbé állandó szorzókat kínálnak, addig online versenytársaik dinamikusabban állnak ehhez a dologhoz. Illetve, az élő fogadások esetén akár percenként változhatnak az oddsok.

Amit pedig még érdemes kiemelni, ha az online kaszinók előnyeiről van szó, azok az információk. Mielőtt fogadnál, érdemes kutatni, utánaolvasni az adott mérkőzésnek, a versenyzőknek. A legjobb oldalak pedig naprakész információkkal tudnak szolgálni, ezzel is könnyítve a játékosok dolgát.

Legek, érdekességek

Következzen néhány érdekesség a sportfogadások világából. Nem biztos, hogy tudtad, de az összes sportág közül talán a baseball az, amelyre a legnehezebb sikeres fogadást kötni. Ennek alapvető oka, hogy ennek a sportnak a szabályai nehezek és számos kiszámíthatatlan tényező játszik szerepet a mérkőzés során.

Az amerikai bajnokságban összesen 162 mérkőzést játszanak le és gyakran vannak váratlan kimenetelek, éppen ezért, aki ebben a sportágban eligazodik, az jól tud profitálni a fogadásból.

Ha áttekintjük az év hónapjait, egy érdekes trend fedezhető fel, konkrétan az, hogy a legtöbb fogadást szeptemberben és decemberben kötik. A szeptember magyarázata, hogy számos sportágban ekkor indul el az új évad és a kiéhezett szurkolók ezért kissé mohóbban vetik rá magukat a fogadásokra.

A decemberrel kapcsolatban pedig nyilván te is kitalálhatod az okokat. Év vége van, karácsonyi ünnepek, amikor az embereknek több a szabadidejük és ilyenkor jobban odafigyelnek az aktuális meccsekre és több fogadást tesznek.

Ha olyan fogadási típust keresel, amelyben egyetlen húzással nagyot tudsz kaszálni, akkor ismerkedj meg a jövőbeni fogadások intézményével. Ha előre, még az idény megkezdése előtt megtippeled, ki nyeri az adott év Forma-1 bajnokságát, vagy a Bajnokok Ligáját, akkor nagyot nyerhetsz. Persze, figyelembe véve az időfaktort és a váratlan események lehetőségét, nem is egyszerű dolog sikeresen tippelni.

Amennyiben azon gondolkodtál, mégis mekkora a sportfogadások népszerűsége, álljon itt két adat. Egyrészt, a szerencsejátékokból származó bevételeknek jellemzően több mint a fele a fogadásokból származik. Másrészt pedig, világszerte megállapítható, hogy a lakosságnak nagyjából egyötöde, vagyis 20%-a az, aki kisebb, nagyobb rendszerességgel játszik.

Fotó: Pixabay

(X)