palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

A legszebb konyhakertek pályázat

Karcag város alpolgármestere – „A legszebb konyhakertek” – Magyarország legszebb konyhakertjei országos programban való részvételre hívja fel Magyarország valamennyi településének Önkormányzatait/Szervezeteit/Egyesületeit!

A program célja, hogy a kertművelők munkája a versenynek köszönhetően kapjon kellő elismerést, és példájuk nyomán minél többen műveljenek konyhakertet, hogy az évszázadok során összegyűlt tudás, tapasztalat tovább öröklődhessen a generációk között.

Szeretnénk, ha minél több településen „A legszebb konyhakertek” helyi verseny lefolytatásával összegyűjtenék azokat a kertművelőket, akik gondosan, szeretettel művelik kertjeiket, és még e tudáskincs birtokában vannak. Őrzik mindazt, amit nagyszüleiktől tanultak, vagy olyan saját technikákat alkalmaznak, amellyel egészséges zöldségek-gyümölcsök termesztésére képesek.

Csatlakozásra hívunk tehát minden határon innen és határon túl lévő település önkormányzatát, szervezetét vagy akár magánszemélyét, akik kedvet és erőt éreznek ahhoz, hogy részesei legyenek e programnak: településükön meghirdessék „A legszebb konyhakertek” versenyt, összegyűjtsék a jelentkezéseket, lezsűrizzék a nevezett kerteket, majd a kategóriák első helyezettjei közül a legszebbeket jelöljék Magyarország legszebb konyhakertje országos díjra.

A programmal szeretnénk

  • A kerteket élettel megtölteni, hogy ne legyen egyetlen elhagyatott, műveletlen kert sem.
  • A díszkertek ágyásaiba visszavinni, bejuttatni a konyhakerti növényeket.
  • A kertművelő ember munkáját megbecsülni, mindenki elé példáként állítani.
  • Konyhakertművelő kultúránkat megőrizni, minél több embernek átadni.
  • A birtokunkban lévő tudást összegyűjteni és megtanítani a fiataloknak, hogy Unokáink is megismerjék milyen a frissen szedett zöldség és gyümölcs zamata.

Csatlakozási lehetőség ITT!

 

Csatlakozási határidő: 2017. március 20.

Kovács Szilvia – Karcag város alpolgármestere
ötletgazda, országos programigazgató
Telefon: +36-30/9854-106
Web: www.alegszebbkonyhakertek.hu
E-mail: legszebbkonyhakertek@gmail.com