palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

A Magyar Kultúráért Nagy-Britanniában Díj

logohu_londonA 2015. évi Magyar Kultúra Napja alkalmából a Londoni Magyar Kulturális Központ meghirdeti A Magyar Kultúráért Nagy-Britanniában Díjat a Nagy-Britanniában működő nem profit orientált magyar kulturális és / vagy oktatási szervezetek számára.

A díj célja, hogy támogassa a magyar diaszpóra kulturális identitását erősítő tevékenységet Nagy-Britanniában.

A díjra azok a magyar szervezetek pályázhatnak, amelyek a magyar kultúra és nyelv ápolásáért, fenntartásáért végeznek kiemelkedő szintű munkát a nagy-britanniai magyar közösségben.

A pályázatokat a Londoni Magyar Kulturális Központ 2015. október 31-ig várja a pályázati kiírásnak megfelelő nagy-britanniai magyar szervezetektől.

A pályázat anyagának tartalmaznia kell a pályázó szervezet 2015-ben végzett, ill. végzendő kulturális, oktatási munkájának ismertetését és értékelését, továbbá a 2016. évre tervezett programjait. A pályázat magyar nyelven, narratív formában maximum 5 oldal terjedelmű legyen, amelyhez fényképes illusztráció is csatolható. A pályázatnak emellett tartalmaznia kell a kitöltött adatlapot, amely az intézet honlapjáról letölthető.

Letölthető dokumentumok:

Pályázati kiírás a Magyar Kultúráért Nagy-Britanniában Díjra (2015)
Pályázati adatlap_2015.pd

A díjra pályázó szervezetek egész éves magyar kultúráért végzett munkáját Dr. Pászthy Beata mellett Dr. Szabó Dezső, a Balassi Intézet nemzetközi igazgatója és Sárközi Mátyás, Londonban élő József Attila-díjas író, szerkesztő, publicista értékeli. E három főből álló bizottság dönt a 2015. év Magyar Kultúráért Nagy-Britannában Díj nyerteséről és ítéli oda a pénzjutalommal járó oklevelet. A Londoni Magyar Kulturális Központ decemberben hirdeti ki a Magyar Kultúráért Nagy-Britanniában Díj 2015. évi nyertesét.

A pályázat beküldhető postán (cím: Hungarian Cultural Centre, 10 Maiden Lane, Covent Garden, London, WC2E 7NA) vagy e-mailben az andrea.kos@hungary.org.uk címre. E-mailben történő megküldés esetén kérjük, hogy az adatlapot aláírással együtt szkennelve csatolják a pályázathoz.

Pályázati határidő: 2015. október 31., éjfél (postai beküldés esetén a postai bélyegző legkésőbbi dátuma)

Bővebb információ:
Kós Andrea irodavezető
andrea.kos@hungary.org.uk