palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

A Magyar Örökség-díj nyertesei

Újabb hét kitüntetettnek ítélték oda a Magyar Örökség-díjat; a Magyar Örökség és Európa Egyesület elismeréseit szombaton adták át Budapesten, a Magyar Tudományos Akadémia épületében.

Az egyesület közleménye szerint Nyisztor Ilona énekesnek a moldvai csángó magyar kultúrát közvetítő művészetét, Szabó Lőrinc (1900-1957) költészetét, Miskolczy Dezső (1894-1978) orvos, neurológus az erdélyi magyar tudomány fennmaradását szolgáló tevékenységét, Czigány György szerkesztő-műsorvezető sokoldalú kulturális tevékenységét és Csontváry Kosztka Tivadar (1853-1919) egyedülálló festészetét díjazta ez alkalommal az egyesület.

Magyar Örökség-díjat érdemelt ki a Supka Géza által útjára indított, idén 80. alkalommal megrendezett Ünnepi Könyvhét, valamint Dunapataj 1919-es hőseinek vértanúsága is.

A Magyar Örökség-díjat, amellyel korunk, valamint a XX. század első felének legjelentősebb magyar teljesítményeit jutalmazzák, évente négy alkalommal adják át, szombaton ötvenötödször. Az elismerések odaítéléséről a Magyar Örökség és Európa Egyesület által felkért bírálóbizottság dönt. A kitüntetést életre hívó Magyarországért Alapítványtól a díj gondozását 2003 márciusában vette át a Magyar Örökség és Európa Egyesület.
(MTI)