palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

A megelevenedett meseerdő pályázat színházaknak

lgw pályázatA MEGELEVENEDETT MESEERDŐ 2010.  Az L. G. White Interaktív Művészeti Világ Egyesület (LGW) Noszvaj község Önkormányzatával kötött megállapodása alapján országos pályázatot ír ki előadócsoportoknak, színjátszó csoportoknak és színjátszó köröknek. A pályázat célja: A projekt lehetőséget biztosít gyermekek és felnőttek számára, hogy együtt, játékos formában, családias hangulatban frissítsék magyarságtudatukat, megismerjék és elmélyítsék a magyar népmesék nyújtotta tanulságokat, melyek irányt mutatnak számukra egy egészségesebb, természetközpontúbb életszemlélet kialakítására. Az esemény kiváló lehetőséget biztosít a környezettudatos nevelésre. A cél a természetben való példás viselkedéskultúra népszerűsítése, ismeretterjesztés.


A pályázat lényege: Az előadó pályázók megelevenítik a számtalan magyar népmese egyikét (amellyel pályáznak), illetve abból bemutatják a választott mese jellegzetes jeleneteit, mindezt eredethű környezetben. Ezt egy tervezett Meseerdő útvonalon tehetik, mely Noszvaj – Síkfőkúton és a hozzá tartozó turistaútvonalon kerülne megrendezésre. A pályázók nevezhetnek bármely magyar népmesével, csoportosan (egy csoport maximum 10 főből állhat). Fontos szempont, hogy előadásuk saját maguk által készített, a meséhez illő, korhű ruhákban és eszközökkel (hangszerekkel, kellékekkel) történjen, interaktív módon, igazi élményt nyújtva az érdeklődők számára.

A megvalósítás időpontja és helyszíne: A Megelevenedett Meseerdő augusztus 20-22-ig kerül megrendezésre, az Egertől 8 km-re fekvő Noszvaj – Síkfőkúton és a hozzá tartozó erdei turistaútvonalon. A kiválasztott csoportokat augusztus 20-án 16:00-tól várjuk Noszvajon, akiket az LGW munkatársai személyesen elkísérnek ingyenes szálláshelyeikre.

A Meseerdő kivitelezése:
A pályázaton 20 csoport kerül kiválasztásra, az előadók az erdőben kijelölt előadópontokon mutathatják be azt a mesét, amellyel pályáztak. A 20 csoportból az utolsó napon 3 díjazott kerül kiválasztásra közönségszavazat alapján. A színjátszó csoportok minél inkább a vendégek kedvére tesznek, annál nagyobb esélyük van a közönségdíjakra.
A pályázó csoportok elhelyezése Noszvajon történik, vendégházakban (2 éjszaka), valamint az előadások napjain (szombat, vasárnap) melegétel és innivaló kerül kiszállításra az előadópontokra, amelyeket helyben elfogyaszthatnak. Mindez a sikeres pályázatok résztvevőit ingyen illeti meg.

Jelentkezés módja és a pályázat elbírálása:
A pályázók kizárólag magyar népmesével pályázhatnak, melyről minimum 10 perces, maximum 30 perces amatőr videofelvételt kell eljuttatni az LGW Egyesület címére, CD-n vagy DVD-n, „.avi” formátumban. A pályázat sikerességét nagyban befolyásolja az előadás eredethűsége, a mese jellemzőit igazán tükröző hangulata, a jelmezek kinézete, a kreativitás és a zenei aláfestés.

Jelentkezési határidő: 2010. június 30.

Nevezési illetve részvételi díj nincs. A Noszvajra utazást és a hazamenetelt a csoportok saját költségükön oldják meg. A részletek tekintetében további tájékoztatót küldünk a kiválasztott 20 csoportnak, a pályázók által megadott címekre. A pályázatokat az LGW Egyesület szolgáltató irodájába várjuk (3300 Eger, Eperjesi utca 17/b), a jelentkezési lap kitöltésével, postai úton, felbélyegzett válaszboríték mellékletével.

Letölthető dokumentum

palyazati-kiiras-meseerdo

Az LGW Egyesület a programok kivitelezésének változtatási jogát fenntartja.

Bővebb információ:

L. G. White Interaktív Művészeti Világ Egyesület (LGW)
Székhely, postacím: 3300 Eger, Eperjesi utca 17/b  Tel.: 30/295-2586, 30/5240-290
E-mail: opcsoport@lgwhitesite.com; info@lgwhitesite.com
www.lgwhitesite.com