palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

A Nemzeti Diverzifikációs Program (NDP) intézkedései

fvm_palyazatokA Nemzeti Diverzifikációs Program keretében összesen 6 jogcímre: a vidéki települések megújítására és fejlesztésére igénybe vehető támogatásokra, a mezőgazdasági termékek értéknöveléséhez nyújtandó támogatásokra,  a mezőgazdasági üzemek korszerűsítéséhez nyújtandó támogatások igénybevételére, a mikrovállalkozások létrehozására és fejlesztésére nyújtandó támogatásokra, a vidéki örökség védelméhez igénybe vehető támogatások és a turisztikai tevékenységek ösztönzéséhez nyújtandó támogatásokra lehet pályázni.

Határidő módosítás: 2009. november 16. és 2010. január 15. között van lehetőségük támogatási kérelem benyújtására. (Az ÚMVP Irányító Hatóságának 98/2009. (XII. 14.) közleménye)

A kérelmeket 2009. november 16. és december 15. között összesen 64 millió € támogatási összegért lehet benyújtani.
A kérelmeket az MVH-nak két hónapon belül kell elbírálni, és a támogatottaknak a fejlesztéseket 2011. március 31-ig meg is kell valósítani.
A fejlesztésre a támogatási rendeletek mellékletében található településeken lakók, gazdálkodók adhatnak be kérelmet, függetlenül attól, hogy foglalkoztak-e cukorrépa termeléssel.

Részletezve itt:

  • 144/2009. (XI. 6.) FVM rendelet a Nemzeti Diverzifikációs Program keretében megvalósuló támogatások igénybevételének általános szabályairól.
  • 145/2009. (XI. 6.) FVM rendelet a Nemzeti Diverzifikációs Program keretében a vidéki települések megújítására és fejlesztésére igénybe vehető támogatások részletes feltételeiről.
  • 146/2009. (XI. 6.) FVM rendelet a Nemzeti Diverzifikációs Program keretében a mezőgazdasági termékek értéknöveléséhez nyújtandó támogatások részletes feltételeiről.
  • 147/2009. (XI. 6.) FVM rendelet a Nemzeti Diverzifikációs Program keretében megvalósuló mezőgazdasági üzemek korszerűsítéséhez nyújtandó támogatások igénybevételének feltételeiről.
  • 148/2009. (XI. 6.) FVM rendelet a Nemzeti Diverzifikációs Program keretében a mikrovállalkozások létrehozására és fejlesztésére nyújtandó támogatások részletes feltételeiről.
  • 149/2009. (XI. 6.) FVM rendelet a Nemzeti Diverzifikációs Program keretében a vidéki örökség védelméhez igénybe vehető támogatások részletes feltételeiről.
  • 150/2009. (XI. 6.) FVM rendelet a Nemzeti Diverzifikációs Program keretében a turisztikai tevékenységek ösztönzéséhez nyújtandó támogatások részletes feltételeiről.

Forrás: fvm