palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

A Svájci Hozzájárulás alapinfrastruktúra javítása pályázatainak az első fordulós nyertesei

Svájci Hozzájárulás pályázatokLezárult a Svájci-Magyar Együttműködési Program keretén belül az alapinfrastruktúra javítása témában kiírt pályázati felhívás előválogatási szakasza.

A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség 2008. július 31-én hirdette meg a Svájci Hozzájárulásból támogatott „Alapinfrastruktúra javítása, helyreállítása, modernizációja, környezetfejlesztés” témájú pályázati felhívást. A projekttervezetek benyújtására 2008. szeptember 30-ig volt lehetőség.

A prioritási terület keretében települési vízellátási infrastruktúra fejlesztésére, hulladékgazdálkodásra, környezeti monitoring rendszer korszerűsítésére, környezeti mérőfelszerelés beszerzésére lehetett pályázni. A rendelkezésre álló forrás 30 millió svájci frank, azaz 5,5 milliárd forint.

A pályázaton önkormányzatok, önkormányzati társulások, magyar költségvetésben nevesített központi költségvetési szervek, valamint a legalább 50%-os állami vagy önkormányzati tulajdonban lévő szervezetek indulhattak.

A pályázatok elbírálása kétfordulós eljárás keretében történik. A beérkezett projektötletek értékelésére Magyarországon 3 hónap állt rendelkezésre, ezt követően a hazai Értékelő Bizottság által kidolgozásra javasolt 12 projekttervezetet a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség 2009. január elején továbbította a svájci bírálóknak, akik szintén 3 hónap alatt hozták meg döntésüket. Ezzel az első pályázati forduló lezárult.

A svájci hatóságok döntése értelmében 6 projekttervezet esetén a projektgazdáknak lehetőségük van a részletes végleges projektjük kidolgozására, és ezzel tovább pályázhatnak az elnyerhető forrásra. A további 6 koncepció a svájci döntés értelmében forráshiány miatt tartaléklistán szerepel. Az első körben elfogadott, illetve a tartaléklistán szereplő projekttervezetek listája letölthető a következő honlapról: www.swiss-contribution.hu

Az első fordulóban elért pozitív eredmény nem jelent automatikus sikert a második fordulóban.

A végleges pályázati dokumentáció kidolgozására 7 hónap áll rendelkezésre, legkésőbb 2009. december 1-ig kell azokat a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség részére megküldeni.
(nfu)

Kapcsolódó dokumentumok

  • Közlemény_tartaléklista_melléklet_FA3
  • Közlemény_továbbjutott_melléklet_FA3