palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

A székesfehérvári Vörösmarty Színház logópályázata

A székesfehérvári Vörösmarty Színház pályázatot hirdet diákoknak az Atlantisz program új logójának megtervezésére. A pályázat célja egy friss szellemű, modern megfogalmazású vizuális jel létrejötte.

Az Atlantisz programról

A színház folyamatosan keresi a tinédzser korosztályhoz vezető utat, megelőzve, hogy a gyermekkorban megtalált és színházba szocializált közönség néhány év múltán Atlantisz módjára elsüllyedjen. Ezért lett a program neve Atlantisz program, avagy egy elsüllyedt korcsoport nyomában.

Az Atlantisz program célközönsége az elmúlt évek alatt folyamatosan bővült: mind szélesebb körű korosztály gyermekeit fogadja be. Az általános iskola csoportjaitól a végzős gimnazista csoportokig különböző korosztály képviselői vesznek részt a programban.

Az Atlantisz program nemcsak művészeti, de oktatási és közművelődési akcióprogram is, amely segíthet abban, hogy a színház megtartsa, illetve kinevelje saját közönségét.

A program kiemelkedő eseménye az Atlantisz előadás,  egy színházi előadás létrehozásának a folyamata, többszáz gyermek részvételével. Olyan több hónapos próbafolyamat, melyben a darab létrehozásától a kivitelezésen át, egészen a színpadi megvalósulásig, valamennyi munkafázisban részt vesznek intézményes keretek között a diákok.

Az évek során az Atlantisz programnak több kiegészítő eleme is született, mint a rendhagyó színházlátogatás, diák és pedagógus beavató előadások. Ezek a programok mind ugyanazt a célt szolgálják: színházra nevelés és életre nevelés a színházzal.

A logó követelményei:

  • utaljon a tevékenységre és a nevére
  • legyen üde, fiatalos
  • utaljon az Atlantisz program nyitottságára, friss szemléletére, sokszínűségére

A pályázatok elbírálása: A beérkezett pályázatokat a Vörösmarty Színház vezetősége a beadási határidőt követő maximum 14 munkanapon belül értékeli, bírálja és szabadon dönt arról, hogy melyik grafikai tervet valósítja meg a következő szempontok szerint:

  • a felhívásban szereplő követelmények teljesítése
  • az ötlet eredetisége
  • A nyertes beleegyezése esetén lehetőséget kap arra, hogy a 2020/21-es évad minden, az Atlantisz programhoz kötődő grafikai tervezését elvégezze egy külön keretszerződés alapján.

Nevezési díj nincs. Egy pályázó tetszőleges számú pályamunkával nevezhet.

A pályázatot digitálisan vagy postán kell beküldeni: strategia@vorosmartyszinhaz.hu / Vörösmarty Színház 8000 Székesfehérvár, Fő utca 8.

Kérjük a pályázókat, hogy a pályaművek elküldésekor az e-mailben mindenképp tüntessék fel a pályázat jeligéjét: „Atlantisz program logópályázat”.

A pályázó felelősséget vállal azért, hogy a pályázat anyaga saját szellemi terméke, mellyel semmilyen szerzői és egyéb jogokat nem sért, továbbá kijelenti, hogy bármilyen, esetleges jogsértésből adódó kárért felel. E feltételek megsértése esetén a pályázat érvénytelen.

A pályázat beérkezési határideje: 2020. február 1. éjfél.

Érvényes az a pályázat mely a határidőig a strategia@vorosmartyszinhaz.hu e-mail, vagy postai címre megérkezik.

A Vörösmarty Színház a nyertes pályázó logójának felhasználására teljes és kizárólagos jogot szerez, azt szabadon felhasználhatja, illetve a nyertes pályázat anyagát nyilvánosságra hozhatja, a szerző nevét pedig hozzájárulása esetén jelentetheti meg.

A benyújtott pályaművek a Vörösmarty Színház tulajdonába kerülnek, azokat az alkotó nevének feltüntetésével a kiíró a későbbiekben felhasználhatja.

A pályáztató a pályázatot eredményhirdetés nélkül is lezárhatja.

Eredményhirdetés: A nyertes pályázót közvetlenül írásban értesítjük.

A nyertes pályázó díja 30.000 Ft értékű ajándékutalvány, melyet művészellátó termékek vásárlására fordíthat.

A díj támogatója az ARTeatrum Alapítvány a Vörösmarty Színházért.  / www.vorosmartyszinhaz.hu/alapitvanyunk

A pályázattal kapcsolatos további felvilágosítás a strategia@vorosmartyszinhaz.hu címen kérhető.