palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

A szerencsejáték-ipar 2022-es kilátásai (X)

Az iparági szakértők a világjárvány utáni forgatókönyv szerint elemzik a globális piacot: a COVID-19 világszintű hatásait, illetve azokat a tényezőket, amelyekkel megváltoztatta ezt a szektort, a 2021-ben növekvő új piacokat, valamint a szerencsejáték világát elsöprő új technológiákat.

2021 véget ért, így most ideje 2022-re koncentrálni, ahogyan a legtöbb üzletember és stratéga teszi. Immáron két izgalmas évet tudhatunk magunk mögött, melyeket előre nem látható események és trendek tarkítottak. Láthattuk, ahogyan a digitális fizetőeszközök, a virtuális valóság, az eSportok, az élő osztóval rendelkező játékok, az IoT és számos más technológia tért hódított ebben a szektorban. Az is nyilvánvalóvá vált, hogy a mobiltelefonok mennyire elengedhetetlen részét képezik a szerencsejáték-iparnak. A kérdés az, mi mindent tanított nekünk az utóbbi két év, és mit várhatunk a következőtől?

Az év, ami mindent megváltoztatott

2020 olyan év volt, amelyre egyikőnk sem volt felkészülve. A COVID-19 pandémia miatt márciusra világszerte lezárásokra került sor, a sporteseményeket törölték és a hagyományos kaszinók bezártak. Az üzemeltetők felkészültek az előttük álló nehéz időszakra, ám néhányuknak sikerült minimalizálni a veszteségeket. Ez volt az az év, amikor az eSport is egyre inkább tért hódított. Mivel a sportfogadóknak korlátozott lehetőségeik voltak, az eSport fogadások előtérbe kerültek. A szektor exponenciálisan növekedett, és noha közben megszűntek a lezárások, sikerült megőriznie népszerűségét.

Azt is láttuk, hogy egyre több üzemeltető vezette be a kriptovalutás fizetéseket és a blockchain szerencsejátékokat integrált, vagy önálló platformokon keresztül. Összességében véve az első és a második negyedévben történt kisebb hanyatlást követően a szerencsejátékokból származó bevételek az év során egyre emelkedtek. Végeredményben ez egy olyan év volt, amely számos paradigmaváltást is látott és a szerencsejátékok a vártnál gyorsabban népszerűbbé, változatosabbá és technológiailag fejlettebbé váltak.

Az előttünk álló év

2022 a várakozások szerint még jobb év lesz az online szerencsejáték-ágazat számára. A „Szerencsejáték: Globális piaci lehetőségek és stratégiák 2022-re” c. jelentés szerint, az online és offline előrejelzések az év végére együttesen meghaladják az 565 milliárd dollárt. Ez éves szinten csaknem 6%-os növekedési rátát jelent.

Ha csak az online szerencsejátékot nézzük, a kép még rózsásabban fest. A Juniper Kutatóintézet adatai szerint az online fogadások összege elérheti az 1 trillió dollárt. A számok területtől függően változnak, de mind több mint 10%-os növekedési ütemet mutat. A 12%-os összetett éves növekedési ütem alapján az online szerencsejáték értéke 2025-re várhatóan meghaladja majd a 112 milliárd dollárt.

Ami a növekedés mozgatórugóit illeti, több különböző tényezővel kell számolnunk.

Új fizetési módok

Nőtt a fogyasztók online fizetésekbe vetett bizalma, ennek eredményeként pedig megnövekedett a kereslet a különböző fizetési megoldások iránt. A hagyományos kártyás fizetési módokon túl számos izgalmas és innovatív lehetőség áll rendelkezésre. A digitális pénztárcák ma már az online fizetés egyik legnépszerűbb módját képezik, csakúgy, mint a fizetési processzorok és az integrált fizetési megoldások.

Természetesen a kriptovalutás fizetéseket is meg kell vizsgálnunk, különös tekintettel más valutákra, nem csak bitcoinra. Számos népszerű és stabil kriptovaluta létezik, amelyet széles körben használnak online vásárlásra és kiadásokra. Minél több fizetési móddal és típussal rendelkeznek az üzemeltetők, annál több játékost tudnak elérni.

Mobil szerencsejáték

A mobil szerencsejáték a növekedés jelentős mozgatórugójaként évről-évre növekszik. Egyre több ember használja a mobiltelefonját a szerencsejátékokhoz, és ez egy olyan tendencia, amely valószínűleg nem fog egyhamar megfordulni. És ahogyan egyre több ember használja a mobiltelefonját, igényeik folyamatosan emelkednek.

Felhasználói élmény, sebesség, grafika, alkalmazások vagy progresszív alkalmazások – mindezeket figyelembe kell vennie egy mobil stratégia kidolgozásakor. Ha a legújabb mobil szerencsejáték-technológiával rendelkező játékokat biztosítja felhasználóinak, az versenyelőnyt biztosít Önnek azokkal szemben, akik nem ezt teszik. A mobil játék az online póker esetében is virágzik. A mobil póker játékalkalmazások iránti kereslet a globális lezárások miatt erős növekedésnek indult, és a mobil póker játékipar népszerűsége 2020-ban jelentősen megnövekedett. A póker mobilalkalmazások népszerűségének fő oka a könnyű használatuk, mivel a játékosok a póker játékot Android és iOS mobileszközükön is kényelmesebbnek találják.
(X)