palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

A zene éjszakája – Felhívás amatőr kamaraegyüttesek és kamarakórusok számára

Töltsük meg Budapestet egy éjszakára klasszikus zenével! Pályázat amatőr komolyzenei kamaraegyüttesek és kamarakórusok számára, akik A zene éjszakája programján való részvételhez egy 30 perces produkcióval jelentkezhetnek.

A Fővárosi Önkormányzat, a Budapesti Fesztiválzenekar és a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ 2017. november 17-én először hirdeti meg A zene éjszakája – csak klasszikusan elnevezésű eseményt.

A zene éjszakája program fő célja, hogy a hivatásos zenészek mellett amatőr formációk is bemutatkozási lehetőséget kapjanak. Az esemény keretében tíz olyan belvárosi helyszínen – klubokban, kávéházakban, kocsmákban és pubokban – élvezhessék a látogatók a változatos klasszikus zenei minikoncerteket, ahol máskor ilyen produkciókkal nem találkozhatnak. A rendhagyó programsorozat célja, hogy kötetlen formában és helyszínen minél többen kerüljenek közelebb a klasszikus zenéhez és Budapesthez.

A szervezők ezért pályázatot hirdetnek amatőr komolyzenei kamaraegyüttesek és kamarakórusok számára, akik A zene éjszakája programján való részvételhez egy 30 perces produkcióval jelentkezhetnek.

A pályázat feltételei a következők:

  • csak amatőr együttesek jelentkezhetnek
  • az együttes tagjainak életkora: 14-35 év
  • az együttes létszáma zenekarok esetében maximum 6 fő, kórusok esetében maximum 20 fő
  • jelentkezési lap szerint, 30 percet felölelő írásos műsorterv készítése, melyet a zsűri által kiválasztott fellépő A zene éjszakája programon bemutat a közönségnek
  • jelentkezési lap szerint, 10 perces videofelvétel készítése A zene éjszakájára tervezett műsortervből, melyről youtube linket küldenek a pályázók. A videófelvétel alapján értékel a zsűri.
  • Fotó az együttesről (jpg vagy tif formátum, 1-3 MB méretben)
  • jelentkezési lap szerint az együttes bemutatkozása, kb. 1000 karakter terjedelemben, mely az esemény honlapján megjelenítésre kerül
  • motivációs levél, melyben a jelentkező kifejti, miért fontos számára a klasszikus zene, hogyan népszerűsítené a klasszikus zenét és A zene éjszakája programsorozatot. (terjedelem egy A4-es oldal)

Letölthető dokumentum

zene ejszakaja_jelentkezesi lap (docx)

A pályázat beküldési határideje: 2017. október 8., 18 óra

A jelentkezéseket a kitöltött adatlappal, 1 db fotó és motivációs levél kíséretében a zeneejszakaja@budapestinfo.hu e-mail címre várjuk.

A pályázatok alapján szakmai zsűri dönti el október 17-ig, mely együttesek léphetnek fel november 17-én A zene éjszakáján, melynek művészeti vezetője a Budapesti Fesztiválzenekar.

A zene éjszakája – Felhívás amatőr kamaraegyüttesek és kamarakórusok számára