palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Ablakperspektívák pályázat

A Magyar Nemzeti Múzeum ismét fotópályázatot hírdet, ezúttal az André Kertész Retrospektív kiállításához kapcsolódva, Ablakperspektívák címmel.
A tárlaton gazdag gyűjteményét láthatjuk azoknak a képeknek is, amelyek azután készültek, hogy André Kertész 1952-ben egy Washington Square-re néző lakásba költözött. A szemlélődés a tizenkettedik emeletről változást hozott Kertézs munkájában. Nézője és taúja lett mindannak, ami a környező teraszokon és a téren zajlott. Telefotó lencsék és zoomok használatával készítette el híres képeit, melyeken New York falai, kéményei, fényei és formái a fényképész saját gondolatait visszhangozzák. Az ablakok előtt komponált fotók a művész belső világáról beszélnek, melyben emlékek, fények, árnyékok harmóniája állítja meg az időt.

A Te ablakodból milyen a világ?
Készíts fotókat saját szobádból, vagy mások szobáiból, ismert épületek, elhagyott gyárak vagy akár járművek ablakából. A lényeg, hogy a képek ne (csak) a kilátásról, hanem a Te belső világodról szóljanak. nem kell profi fotósnak lenned, a pályázaton megkötések nélkül bárki részt vehet. Töltsd fe képeidet – maximum ötöt –  az Indafotó weboldalára november 16. és december 16. között. Az ünnepélyes eredményhírdetésre december 31-én, a kiállítást záró finisszázson kerül majd sor.

Díjazás:
A pályázat fődíja egy NX11 fényképezőgép a Samsung Electronic Magyar Zrt. felajánlásával.
A második és harmadik helyezettek számára a Magyar Nemzeti Múzeum értékes könyvcsomagot és egy 2012-re szóló éves belépőjegyet ajánl fel, mellyel minden kiállítás ingyen látogatható.

Pályázati naptár:
Nevezés kezdete: 2011. november 16.
Pályázatok feltöltési határideje: 2011. december 16. éjfél.
A pályázók e-mail útján történő kiértesítése az eredményről: 2011. december 22-ig.
Az ünnepélyes díjátadásra 2011. december 31-én 16 órakor kerül sor az André Kertész Retrospektív kiállítás exkluzív, szilveszteri finiszsázsának keretén belül.

Pályázati feltételek
Pályaművet nyújthat be bármely természetes személy, amennyiben a jelen pályázati felhívásban foglalt feltételeket magára nézve elfogadja. A pályázaton való részvétel díjmentes. Egy pályázó maximálisan 5 pályaművel pályázhat, azaz a feltöltött képek közül az első ötöt értékeljük. Pályázni lehet fekete-fehér és színes; a pályázat kapcsán, vagy már korábban készített; digitális és digitalizált (pl. beszkennelt) fotókkal egyaránt.

A pályamunkákat az Indafotó oldalára kell feltölteni az alábbiak szerint:

  1. Azok esetében, akik még nem regisztrált felhasználói az Indafotó oldalnak, regisztráció szükséges.
  2. Felhívjuk a figyelmet, hogy mivel a kiíró a pályázat lebonyolítása során a pályázókkal e-mailben tartja a kapcsolatot, a nyerteseket e-mailben értesíti, fontos, hogy a regisztráció során valós, használatban lévő e-mail címet adjon meg a pályázó.
  3. A képeket feltöltés után a pályázat gyűjteményében kell elhelyezni. A pályázónak természetesen lehetősége van a képnek címet, aláírást, további címkéket is adni.
  4. A beérkezett pályaművek folyamatosan, a pályázat lezárulta után is megtekinthetők a http://indafoto.hu/gyujtemenyek/andre_kertesz_ablakperspektiva linken.

A pályázaton csak az Indafotóra feltöltött képek vesznek részt. A Magyar Nemzeti Múzeumhoz egyéb módon eljuttatott képeket az értékelésnél nem vesszük figyelembe. A határidőig meg nem érkezett pályázatok érvénytelennek minősülnek.

Etikai elvárások:
A beküldött pályaművekkel szemben elvárás, hogy hiteles mondanivalót közvetítsenek, etikailag ne legyenek kifogásolhatóak. A pályázó kizárólag saját szerzői alkotásával pályázhat, mely feltétel megsértése a pályázatból történő kizárást, esetleges díjazást követő tudomásszerzés esetén a díj visszavonását vonja maga után. A pályázó a pályázati lap kitöltésével nyilatkozik arról, hogy a pályamű saját szerzői alkotása, és az más szerzői jogait semmilyen formában nem sérti.

A pályázatban nem vehetnek részt a kiíró szervezetek tagjai, munkatársai, valamint közeli hozzátartozói. E követelmény megsértése a pályázatból való kizárást vonja maga után.
A kiíró reklamációt nem fogad el a döntéssel kapcsolatban.

Bővebben: http://www.andrekertesz.hu/

Kapcsolat, további információ:
Maul Ágnes
Magyar Nemzeti Múzeum
Közművelődési Főosztály
maul.agnes@hnm.hu
+06 1/3277749