palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Érzékek útvesztői irodalmi pályázat

A Magyar Nemzeti Múzeum irodalmi pályázatot hírdet Érzékek útvesztői címmel, az André Kertész Retrospektív kiállításhoz kapcsolódóan.
Sohasem csak ‘fotókat csinálok’. Fotografikusan fejezem ki magamat”- mondta magáról André Kertész, akinek a fotóin a tárgyak, épületek, emberek, árnyékok és fények önmagukon túlmutató jelekként alkotják a rá jellemző metaforikus, költői nyelvet. Fotóit nézve úgy érezhetjük, hogy a művész személyes vizuális naplóját olvassuk. Bár munkáiról a Life magazin szerkesztői 1936-ban kritikaként jegyezték meg, hogy azok „túl sokat beszélnek”, ma többek között éppen emiatt csodáljuk képeit.

Bolyongj te is Kertész képeinek labirintusában, faggasd ki kedvenc képedet, és mondd el nekünk is, szerinted miről beszél. Az André Kertész Retrospektív kiállítás egy vagy több képéhez kapcsolódóan írj novellát, verset, karcolatot, esszét, mesét….bármit, ami (szóközök nélkül) maximum 3000 karakterbe belefér. Jelezd a címben vagy megjegyzésként, melyik fotók inspiráltak műved megírásakor.

A pályázat ingyenes, bárki pályázhat, minden megkötés nélkül. A munkákat postai úton kell eljuttatni az alábbi címre: Magyar Nemzeti Múzeum Közművelődési Főosztály, 1088 Budapest, Múzeum krt. 14-16. Az alkotó nevét, címét, elérhetőségét kérjük a pályázaton is feltüntetni. A borítékon szerepeljen: „Érzékek Útvesztői – André Kertész Irodalmi pályázat”.

Zsűri:
Nagy Gabriella, a Litera.hu felelős szerkesztője,
Szabó T. Anna költő
Fisli Éva, a kiállítás hazai kurátora

Meghosszabbított beküldési határidő: 2011. december 12.
Az ünnepélyes eredményhírdetésre 2011 december 31-én kerül sor.

Fődíj: egy NC110 netbook

Bővebben: http://www.andrekertesz.hu