palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Ahol a kurta farkú malac – rövidfilm-pályázat diákoknak

katona józsef színház pályázatAz Illaberek című előadáshoz kapcsolódóan hirdet rövidfilm-pályázatot a Katona József Színház és a Daazo.com. A felhívás célja, hogy középiskolás és egyetemista diákok elmondhassák történetüket, gondolataikat, érzéseiket, a mai magyar társadalmat erősen érintő ki- és elvándorlás jelenségéről.

A maximum egy perces pályaművek lehetnek meghatóak, viccesek, abszurdak, vagy épp felemelőek, a lényeg, hogy az elmúlt évek elvándorlási hullámáról szóljanak.

A pályázat zsűrije:

  • Gothár Péter, színház -és filmrendező
  • Máté Gábor, az Illaberek rendezője, a Katona József Színház igazgatója
  • Török Ferenc, filmrendező

Formai szabályok:

  • maximum 1 perces hossz
  • élőszereplős film
  • HD felbontás

A legjobbnak ítélt pályaművet az Illaberek című előadás alkotói „beleírják” a történetbe és a jövőben minden előadásban látható lesz bejátszás formájában.  Az 1-3. helyezettek „katonás” nyereményeket és ajándékutalványokat nyernek a Katonába.

illakeresztesrezes600

A filmeket a www.daazo.com/katona oldalon lehet feltölteni 2014. október 31-ig. A pályaművek a Daazo.com-on menet közben is megtekinthetők.

Az eredmény kihirdetésére november első napjaiban kerül sor a Daazo.com és a Katona weboldalán. A pályázat benyújtásával az alkotók a pályaművek tekintetében teljes és korlátlan felhasználási jogot engednek a Katona József Színház részére.

LINK: http://katonajozsefszinhaz.hu/