palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

AJA Videopályázat 2010

Final Cut Pro User Group pályázatKészíts egy 30 mp-es reklámfilmet amelyben a hangsúly a történeten van de mégis egy terméket mutatsz be kreatív, nondirekt módon. használd a BBC Motion Gallery klipgyűjteményét és/vagy saját anyagot.Reklámozhatsz létező de fiktív terméket is.

A klipet bármilyen szerkesztőprogrammal el lehet készíteni, bármilyen operációs rendszeren és egynél több ember is készítheti – viszont csak egy fő nevezhető be a pályázatra és -nyerés esetén- ő veheti át a díjat mint magánszemély.

Beküldési határidő: 2010. December 20.

Mit kell tenni a nevezéshez:

  1. Csinálj egy maximum harminc másodperces klipet a BBC Motion Gallery által biztosított anyagból (és/vagy saját anyagból). Amennyiben a BBC anyagát választod, regisztrálnod kell elősször majd ezután tudod csak letölteni a kiválasztott klipeket az oldal jobb alsó részében található ‘Download Fast Comp’ gombra kattintva. Saját zene is használható, de amennyiben nincs az általunk biztosított zenék is felhasználhatóak. Ezeket innen lehet letölteni: fcpug.hu/music. (Ha az általunk biztosított zenét választod, előtte olvasd el a folderben található Copyright_Note fájlt.) A klip reklámozzon egy terméket, amely bármi lehet. A lényeg, hogy a reklámfilmben a hangsúly inkább a sztorin/stíluson legyen mintsem a terméken magán. Tehát egyfajta indirekt, bújtatott reklámstílus legyen, ami felhívja a figyelmet a termékre egy tõrténeten keresztül bemutatva.
  2. Töltsd fel a klipet a vimeo.com/groups/ajavideocontest2010 oldalra: iratkozz fel erre a Vimeo Csoportra (Subscribe)majd töltsd fel a klipet először a saját Vimeo oldaladra (ha még nincs ingyenesen regisztrálj egyet), ahol találsz egy ‘Add’ -fület a jobb oldalon. Az AJA Video Contest csoport melletti jelölőnégyzetet bejelölve adódik hozzá a kliped a Vimeo Csoporthoz.
  3. Ezután írj egy emailt az ajavideocontest@gmail.com címre. Írd le a kliped címét, a neved, lakcímed, telefonszámod, életkorod, röviden mutasd be magad illetve a szoftvereket amivel a klipet készítetted. (Csak azokat a klipeket tekintjük érvényesnek a pályázaton amelyekhez email is társul, nem elég csak a Vimeo Group-ra feltölteni!). A zsűri folyamatosan figyeli a beérkező munkákat és december 20-ig kiválasztja a három legjobb klipet. A nyertesek nevei az ezt következendő napokban lesznek bejelentve.

Az idei pályázatra a FCPUG Hungary, FCPUG Dublin és a FCPUG Belgium rendezésében kerül sor. A játék főtámogatói az AJA Video Systems, a BBC Motion Gallery és a GenArts.

A támogatók felajánlásainak köszönhetően idén több mint 15.000$ értékű ajándék vár a szerencsés nyertesekre, amelyek értékes hardware és szoftverek, illetve hasznos kiegészítőprogramok, könyvek és DVD-k.

Négy főből álló nemzetközi, független zsűri fogja kiválasztani a legjobb három klipet, stílus és technikai megvalósítás alapján.
Egész pontosan három kategóriában pontoznak: Objektív, Szubjektív és Technikai megvalósítás. A három legtöbb pontot elérő klip kerül majd a harmadik, második illetve az első helyre a pontok alapján.

A zsűri tagjai:
Nagyistók Tibor (szerkesztõ, MTV, Magyarország), Tokay Péter (rendező, Pixel Film, Magyarország), Conor McMahon (rendező, RTE, Írország) és Damien Pesesse (Apple, Avid és Adobe oktató, Dixit Media, Belgium)

Díjak:

  • Első helyezett díja egy AJA IO Express, Genarts Sapphire teljes licensze, a BBC Motion Gallery erdetei HD felbontású nyersanyaga (ami a nyertes klipben volt felhasználva), a Red Giant Software Magic Bullet Suite 2010 szoftvercsomagja, az ArtBeats 1.599$ értékű, szabadonvalasztott klip-sablon gyüjteménye, a Telestream Episode szoftvere, az EditorsKeys cég Final Cut Próhoz készített billentyűzete, a Noise Industries FxFactory Pro nevezetű pluginja, az Ieperle CGM cég CGM DVE Ultimate filtergyüjteménye, a Boris cég Boris Continuum Unit szoftvercsomagja, egy példány a PluralEyes-ból a Singular Software jóvoltából, az AV3 Software Get nevezetű programja, a Digital Anarchy Beauty Box Video kiegészítője, a Re:VisionFX: De:Noise pluginja, egy Toolfarm “Crowd Control” alfa-csatornás sablongyűjtemény, O’Reilly angol nyelvű könyve: “Mastering HD Video with your DSLR”, a Wuala by Lacie 10GB PRO accountja, a Trans-Europe Kft. szofter.hu oktató DVD-je, egy 200$ értékű szabadon felhasználható ajándékutalvány a MotionVFX-tól, a CoreMelt Complete V2 szoftvere, a CrumplePop Splitscreen nevű pluginja, Larry Jordan & Associates ajéndékutalványa és a magyar BinaryNight cég Forklift nevű programja.
  • Második helyezett díja a GenArts cég MonstersGT szoftvere, a BBC Motion Gallery erdetei HD felbontású nyersanyaga (ami a nyertes klipben volt felhasználva), az ArtBeats 500$ értékű, szabadonvalasztott klip-sablon gyüjteménye, a Telestream ScreenFlow szoftvere, az EditorsKeys cég Final Cut Próhoz készített billentyűzete, a Noise Industries FxFactory Pro nevezetű pluginja, a Boris cég Boris Continuum Unit szoftvercsomagja, egy példány a PluralEyes-ból a Singular Software jóvoltából, a Digital Anarchy Beauty Box Video kiegészítője, egy Toolfarm ‘Crowd Control’ alfa-csatornás sablongyűjtemény, O’Reilly angol nyelvű könyve: “Mastering HD Video with your DSLR”,  a Wuala by Lacie 10GB PRO accountja, a Trans-Europe Kft. szofter.hu oktató DVD-je, egy 200$ értékű szabadon felhasználható ajándékutalvány a MotionVFX-tól, a CoreMelt Lock & Load Video Stabilizer pluginja, a CrumplePop Splitscreen kiegészítője, Larry Jordan & Associates ajándékutalványa  és a magyar BinaryNight cég Forklift nevű programja.
  • Harmadik helyezett díja a GenArts ajándékutalványa, egy három hónapos kölcsönzés akármelyik szoftverükre, a BBC Motion Gallery erdetei HD felbontású nyersanyaga (ami a nyertes klipben volt felhasználva), az ArtBeats 500$ értékű, szabadonvalasztott klip-sablon gyüjteménye, a Telestream cég Flip4Mac WMV Studio Pro programja, az EditorsKeys Final Cut Próhoz készített billentyűzete, a Noise Industries FxFactory Pro nevezetű pluginja, a Boris cég Boris Continuum Unit szoftvercsomagja, egy példány a PluralEyes-ból a Singular Software jóvoltából, a Digital Anarchy Beauty Box Video kiegészítője, egy Toolfarm ‘Crowd Control’ alfa-csatornás sablongyűjtemény, O’Reilly angol nyelvű könyve: “Mastering HD Video with your DSLR”, a Wuala by Lacie 10GB PRO accountja,  a Trans-Europe Kft. szofter.hu oktató DVD-je, egy 200$ értékű szabadon felhasználható ajándékutalvány a MotionVFX-tól, a CoreMelt’s Lock & Load Video Stabilizer pluginja, a CrumplePop’s Splitscreen kiegészítője, Larry Jordan & Associates ajándékutalványa és a magyar BinaryNight cég Forklift nevű programja.

A nyertes klipek bemutatásra kerülnek a BBC Motion Gallery weboldalán, illetve a rendezők oldalain.

A BBC Motion Gallery biztosítja az alacsony felbontású nyersanyagot a klipek elkészítéséhez, amelyek a bbcmotiongallery.com címről tölthetőek le egy rövid és ingyenes regisztráció után. Minden klip mellett van egy ‘Download Fast Comp’ gomb, erre rákattintva lehet letölteni a választott videot.

Ezek a letöltött klipek felhasználhatók a pályázatban de más nyers-vágáshoz is. Ezen kívül természetesen lehetőség van saját nyersanyag használatára is , de akinek nincs lehetősége nyersanyagot előállítani, az használhatja a BBC klipjeit illetve az általunk biztosított háttérzenéket, amelyet az fcpug.hu/music címről lehet letölteni. Ezek a zenék kizárólag az AJA Videopályázatban készült kliphez használhatóak. (Amennyiben felhasználásra kerülnek, a dal címét és a zeneszerző nevét fel kell tüntetni a klip végén a stáblistában).

A rendezők semmiféle felelősséget nem vállalnak arra az esetre ha egy az AJA Videopályazáthoz biztosított film vagy háttérzene máshol kerül felhasználásra, a nyersanyag tulajdonosának beleegyezése nélkül.

A klip készítője (producer) az elkészített klipek tulajdonosa marad és minden további felhasználási joggal él. A rendezők nem kerülnek a nyertes klipek birtokába. A klipek online vagy broadcast felhasználása a producer és a klipben szereplő termék gyártója közötti megállapodáson alapul.

AJA videópályázat 2010

Web: http://www.fcpug.hu/