palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Alkotói pályázat magyar és horvát képzőművészek

A Jelenkor Alapítvány a PArt (Promotion of Contemporary Art Across the Border) c. projekt keretében pályázatot hirdet fiatal magyar és horvát képzőművészek részére.

A pályázat célja, hogy megjelenési és kiállítási lehetőséget biztosítson a horvát és a magyar képzőművészeti szcéna fiatal alkotóinak Pécsett, Zalaegerszegen és Kaposváron csoportos kiállítás keretében. Amennyiben a vírushelyzet miatt indokolt, a kiállítás virtuális formában valósul meg. A nyertes művek a kiállításhoz kapcsolódó albumba is bekerülnek.

A pályázatra képzőművészet kategórián belül készült pályamunkák – festmények, grafikák, szobrok, kisplasztikák, installációk – benyújtását várjuk. A pályázat elbírálásánál előnyt jelent a célterülethez való kötödés (magyarországi megyék: Zala, Somogy és Baranya; horvátországi megyék: Muraköz, Varasd, Kapronca-Körös, Belovár-Bilogora, Verőce-Drávamente, Pozsega-Szlavónia, Eszék-Baranya és Vukovár-Szerém).

A pályázat benyújtásának módja: a pályázatra minden 35 év alatti, horvát vagy magyar állampolgárságú képzőművész jelentkezhet, maximum 5 művel. Nevezni pontosan kitöltött pályázati adatlappal lehet, melyet a pályázat leadási határidejére a benyújtani kívánt alkotásokról készült jó minőségű, legalább 300 dpi felbontású tárgyfotókkal együtt kérünk eljuttatni emailben az alábbi email címre: part@jelenkor.net, „PArt Art exhibition” tárggyal.

A pályázatnak tartalmaznia kell:

  • a pontosan kitöltött pályázati adatlapot (a pályázó neve, életkora, pontos címe, telefonszáma, e-mail címe stb.)
  • a művekről készült min. 300 dpi-s tárgyfotókat

A fent említett dokumentumok bármelyikének hiánya esetén, vagy amennyiben azok nem az előírásoknak megfelelő tartalommal kerülnek benyújtásra egyszeri hiánypótlásra van lehetőség, annak hiánya az alkotó és pályázatának a versenyből való kizárását vonja maga után!

Letölthető dokumentum

PÁLYÁZATI ADATLAP

Alkotói pályázat

A pályázat benyújtásának határideje: 2021. április 15. éjfél

Eredményhirdetés: várhatóan 2021. május első fele