palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Ötletgazdákat és feltörekvő startupokat támogat az EIT Food!

A KIK tudásmegosztási és kapcsolatteremtési felületet biztosít mindazoknak, akik szokásaik és kapcsolati rendszerük révén tenni szeretnének egy karbonsemleges jövőért. Az az EIT Food ötletgazdákat és feltörekvő startupokat támogat abban, hogy greentech ötletükkel sikeresen piacra lépjenek. Jelentkezési határidő: Április 9.

Az Európai Innovációs és Technológiai Intézet élelmiszer-szakterülettel foglalkozó, tudományos és innovációs közössége az EIT Food, melynek a magyarországi, Campden BRI Magyarország által végzett Hub tevékenységét 2021-től a Klímainnovációs Közösség vállalkozásfejlesztési tevékenységével támogatja.

Minden programunkba legalább két fős csapatok jelentkezését várjuk. Mivel nemzetközi trénerekkel és csapatokkal is együtt dolgozunk, legtöbb programunk (részben) angolul zajlik.

EIT FOOD PROGRAMOK

Az EIT Food hozzájárul a fenntartható gazdasági növekedéshez azáltal, hogy startupokat és innovátorokat támogat ötletük megvalósításában  számos, élelmiszeriparra és mezőgazdasági területre fókuszáló vállalkozásfejlesztési programja során.

Ismerd meg az aktuális programokat, válaszd ki az ötletedhez és annak fejlettségi szintjéhez leginkább passzolót és regisztrálj vagy vedd fel felünk a kapcsolatot: startup@ppis.hu

A Klímainnovációs Közösség az EIT Food partnereként segíti a toborzást a hazai innovátorok között. Emiatt fontos, hogy a Klímainnovációs Közösség csapatánál jelentkezz először, akik előszűrik a jelentkezéseket és ajánlásukkal kiegészítve juttatják el azokat az EIT Food-hoz!

Jelentkezési határidő: Április 9.

Programok

EIT Jumpstarter

Az EIT Jumpstarter az egyik legtágabb ágazatközi program, amelyet olyan korai stádiumú innovátorok számára terveztek, akik szeretnének megerősödni és elindítani üzleti tevékenységüket. A program negyedik alkalommal, hat tudás- és innovációs közösség együttműködésével kerül megrendezésre: EIT Health, EIT Raw Materials, EIT Food, EIT InnoEnergy, EIT Manufacturing és EIT Urban Mobility, az Európai Innovációs és Technológiai Intézet (EIT) támogatásával. A program különösen azokra a közép-kelet és dél-európai tehetségekre összpontosít, akik szeretnék validáltatni üzleti koncepciójukat, kidolgozni az üzleti tervüket és eljuttatni ötleteiket a potenciális jövőbeli befektetőkhöz. Az előző alkalmak során 13 ország több mint kétszáz csapatát képezték, mentorálták és támogatták abban, hogy a hatékony ötleteket erőteljes üzleti modellekké fejlesszék.

 • Fejlettség: ötletfázis
 • Cél: ötlet validálás és networking
 • Időtartam: ~4 hónap
 • Online program: Bootcamp, folyamatos üzleti és szakmai konzultációk, workshop-ok, pitch verseny

Tudj meg többet a programról itt: https://eitjumpstarter.eu/(külső hivatkozás)

Test Farms

Létrehoztál egy olyan innovatív megoldást, amely pozitív változást hozhat és javíthatja a mezőgazdasági gyakorlatokat? A Test Farms program segít az agritech technológia vagy termék valós körülmények közötti validálásában és növeli a kereskedelmi siker esélyeit!

 • Fejlettség: céggel rendelkező startupok, akik készek a validálásra
 • Cél: Validáció és pilot egy európai farmon
 • Időtartam: ~1 év
 • Program: Farmerekkel történő matchmaking, Validálás, Demo Day, kapcsolatépítés, 3.000 EUR támogatás utazásra és tesztelésre
  👉 Tudj meg többet a programról itt: https://www.eitfood.eu/projects/test-farms(külső hivatkozás)

Seedbed

Három résztvevő csoport számára: vállalkozó tudósok, feltörekvő vállalkozók és újonnan alapított startupok – a tudomány és a technológia által támasztott kereskedelmi lehetőségek kihasználása.

 • Fejlettség: Validálás előtt álló csapatok
 • Cél: Business assumptions azonosítása és value proposition megalkotása
 • Időtartam: ~6 hónap
 • Program: Bootcamp, szakmai tréningek és mentoring, max. 6.000 EUR támogatás mely vásárlókkal történő tesztelésre és validációra fordítható, a legjobbak számára további pénzügyi támogatás, pitch verseny
  👉 Tudj meg többet a programról itt: https://businesscreation.eitfood.eu/(külső hivatkozás)

 

EIT Food Network (FAN)

Az EIT FAN összekapcsolja az agrár-élelmiszeripari startupokat az iparág vezető vállalati és kutatási partnereivel, hogy teszteljék technológiájukat és elérjék a végső célt: a sikeres piaci bevezetést.

 

RisingFoodStars

A RisingFoodStars (RFS) lehetővé teszi a sikeres agrár-élelmiszeripari növekedést a következő szintre, mégpedig a nemzetközi piacralépést.

 • Fejlettség: Ügyfelekkel rendelkező startupok
 • Cél: Nemzetközi növekedés
 • Időtartam: Folyamatos
 • Program: Matchmaking különböző iparági szereplőkkel, magas színvonalú megjelenések, személyre szabott üzleti támogatás külföldi piacralépésben és befektetésekben, EIT Food pénzügyi támogatás
  👉 Tudj meg többet a programról itt: https://businesscreation.eitfood.eu/(külső hivatkozás)

 

A Klímainnovációs Közösség az EIT Food partnereként segíti a toborzást a hazai innovátorok között. Emiatt fontos, hogy a Klímainnovációs Közösség csapatánál jelentkezz először, akik előszűrik a jelentkezéseket és ajánlásukkal kiegészítve juttatják el azokat az EIT Food-hoz!

Jelentkezési határidő: Április 9. (péntek) éjfél.