palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Állampolgári projektek pályázat

Az alprogram célja: Ezek a projektek különböző háttérrel rendelkező polgárok számára nyújtanak arra lehetőséget, hogy európai témákban kifejthessék véleményüket, és erről tájékoztassák a helyi döntéshozókat. Az Európai Uniót érintő fontos és aktuális kihívás az európai polgárok és az Európai Unió közötti szakadék áthidalása. Ezzel összefüggésben ez a pályázati típus olyan innovatív módszerek és megközelítések feltárására irányul, amelyek tevékeny európai szintű részvételre serkentik a polgárokat, valamint az európai polgárok és az Európai Unió intézményei közötti párbeszédre ösztönöznek.

Pályázhatnak: civil társadalmi szervezetek, helyi hatóságok

Kiíró: Európai Bizottság

Pályázatkezelő: Oktatási, Audiovizuális és Kulturális Végrehajtó Ügynökség (Brüsszel)

Beadási határidő: 2013. június 1.

Támogatható tevékenységek:

  • Az állampolgárok véleményének összegyűjtése az Európát a jövőben érintő néhány lényeges kihívásról.
  • Állandó módszer bevezetése az állampolgárok közötti aktív párbeszéd és vita ösztönzésére az uniós politika egyes, a mindennapi életüket érintő területeiről.
  • Olyan mechanizmusok megteremtése, amelyek révén az európai polgárok fejlesztik civil kompetenciájukat, és az európai szintű politikai döntéshozókhoz intézett ajánlások formájában tudják megfogalmazni véleményüket az európai integrációs folyamatról.
  • Az európai polgárok és az EU intézményei közötti párbeszéd ösztönzése, a polgárok részvételével az EU politikái és azok hatása terén, valamint biztosítva a polgárok véleményének megfelelő utókövetését az EU intézményeinek részéről.

Pályázati feltételek:

  • A projektben legalább öt részt vevő országnak kell részt vennie.
  • A projektben legalább 200 résztvevőt kell bevonni, és a résztvevők 30%-ának az eseménynek helyet adó országtól eltérő országból kell érkeznie.
  • A projekt időtartama maximum 12 hónap.

A támogatás mértéke: A megítélt támogatás mértéke nem haladhatja meg a projekt támogatható költségei teljes összegének 60%-át.

A támogatás összege minden esetben 100 000 EUR és 250 000 EUR között lesz.

Pályázati határidő: 2013. június 01.

A pályázás menete:

A pályázatokat az Oktatási, Audiovizuális és Kulturális Végrehajtó Ügynökség (EACEA) kezeli: http://eacea.ec.europa.eu

További információ:

Tempus Közalapítvány
1093 Budapest, Lónyay u. 31.
Infóvonal: (06 1) 237 13 20
E-mail: info@tpf.hu
Web: www.tka.hu