palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Allee művészeti pályázat

Az Allee Bevásárlóközpont művészeti pályázatot hirdet hallgatói státusszal rendelkező, vagy már végzett, diplomás képző és iparművészek részére. A pályázat mottója: „Tedd kulturális élménnyé a vásárlást, hozd közelebb alkotásaidat a nagyközönséghez!” Az Allee Bevásárlóközpont az év végén három új installációval egészül ki, melyek együttesen változtatják kellemesebb, pihentetőbb élménnyé az ott töltött időt és teszik színesebbé a vásárlást.

A bejárati aula és a Meet and Eat elnevezésű Food Court tereibe kerülő 3 db négyzetes Staccatóra olyan ismert, magyar festmények és képzőművészeti alkotások manipulált, vagy azokat megidéző, színes továbbgondolását várjuk, melyek kapcsolódnak a magyar kulturális gyökereinkhez és olyan nosztalgikus, békés és örömteli hangulatot közvetítenek, mint a meghitt, családi légkör vagy a közös étkezés harmóniája. Fontos, hogy a 3 installációs elem képi világa egymással összhangban legyen, egységes arculatot alkosson. Elhelyezkedésükből adódóan az első két térelem az étkezést, az alsóbb szinten elhelyezkedő Staccato a vásárlás élményét helyezi középpontba. A nagyméretű, alumínium lemezek hálójából összeállított, felfüggesztett szerkezetek külső és belső oldalain megjelenő, együttesen 6 darab alkotás megvalósulását követően izgalmas enteriőr fogja megragadni a vásárlók figyelmét, valamint az utcafronton közlekedők tekintetét is vonzani fogja, ezzel marandandó változást hozva a bevásárlóközpont légkörébe.

A pályázatra olyan, releváns diplomával, vagy hallgatói státusszal rendelkező képző és iparművészek jelentkezését várjuk, akik a pályázás után készek az Allee-val való együttműködésben korlátlan hozzáférést biztosítani alkotásaik felhasználásához.

FŐDÍJ: 1.000.000 FT

A beérkezett pályázatok elbírálását az Allee, a TT Design és a kulturális szféra szakembereiből álló négy fős szakmai zsűri végzi.

JELENTKEZÉS

PÁLYÁZATI ANYAG: PDF formátumban összefűzött prezentáció, ami tartalmazza a művész rövid bemutatását, esetleg korábbi referenciákat, a beadott pályázati anyag koncepcióleírását, a staccato felületekre kerülő képi anyagot és látványterveket (Maximális fájlméret: 10 MB)
További információ a Staccatók méreteivel és elhelyezkedésével kapcsolatban a következő linken elérhető: https://bit.ly/358skYC
Staccato A: szélesség: 9,2 méter hosszúság: 6,2 méter magasság: 2,52 méter
Staccato B: szélesség: 6,15 méter hosszúság: 4,1 méter magasság: 3 méter
Staccato C: szélesség: 4,1 méter hosszúság: 4,1 méter magasság: 4,44 méter

FŐDÍJ: 1.000.000 FT

Pályázati kiírás

A felmerülő kérdéseket az info@hybridart-hu-n várjuk ALLEE MŰVÉSZETI PÁLYÁZAT tárgymegjelöléssel.

BEKÜLDÉSI HATÁRIDŐ: 2020. NOVEMBER 30. 18:00 óra